Kaynak, Kamu Külliyesini İnceledi

Kaynak, Kamu Külliyesini İnceledi

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, dün Dulkadiroğlu Belediyesi Ek Hizmet Binası’nda Dulkadiroğlu ilçesine yapılacak olan kamu külliyesinin 3 boyutlu sunumunu izledi.

16 Nisan 2017 - 02:02

Kamu külliyesinin Dulkadiroğlu bölgesini canlandıracak karakteristike bir proje olduğunu belirten Kaynak, “Kreşi, camisi, park gezinti alanları, onun dışında İlçe Emniyet Müdürlüğü, Tarım Müdürlüğü, Kaymakamlık binalarıyla zannediyorum 71 bin metrekarelik bir külliye ortaya çıkacak. Şehrimizin batı tarafı gerçekten çok planlı imarlı ve çok güzel gelişti. Dulkadiroğlu belediyesinin bu adımı şehrimizin doğusunu da gerçekten daha imarlı ve daha estetik gelişmesine büyük katkı verecektir. Orası bir çekim merkezi olacaktır” dedi.

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’ın seçildiği andan itibaren ekibiyle beraber kamu hizmetlerinin belli bir alana toplanması için gayret ettiğini belirten Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Dulkadiroğlu Belediyesinin önemli bir tesisler bütününe kavuşacağını söyledi.

Kaynak, şöyle konuştu: “Bir yandan logosundan itibaren tarihi kimliğimizi taşıyan karakteristike bir proje demeti. Bir yandan biz de Belediye Başkanımızın ve ekibinin talepleri üzerine diğer kamu kuruluşlarımızı da aradık. Çünkü belediye başkanımız, bu ayın 27’sinde belediye binasının ihalesini yapacağını ifade etti. Önemli bir tesisler bütünü kazanacak, Dulkadiroğlu Belediyemiz, kamu külliyesinde 31 bin metrekare belediye binası 13 bin metrekare kongre ve konferans merkezi ki bu çok önemli artık çağımızda! Kreşi, camisi, park gezinti alanları, onun dışında İlçe Emniyet Müdürlüğü, Tarım Müdürlüğü, Kaymakamlık binalarıyla zannediyorum 71 bin metrekarelik bir külliye ortaya çıkacak. Şehrimizin batı tarafı gerçekten çok planlı imarlı ve çok güzel gelişti. Dulkadiroğlu belediyesinin bu adımı şehrimizin doğusunu da gerçekten daha imarlı ve daha estetik gelişmesine büyük katkı verecektir.” Kamu Külliyesinin yapılacağı alanın bölgeyi çekim merkezi haline getireceğini kaydeden Kaynak, “Çok yakın zamanda bunu göreceğiz. Biz de buna katkı vermek için Başbakan Yardımcısı sıfatıyla diğer kamu kuruluşlarımızın yatırımlarına bir an önce başlamalarını teşvik ettik, takip edeceğiz. İnşallah bu sene hem belediye binamız hem emniyet müdürlüğü binamız hem kaymakamlık binamız eş zamanlı olmasa bile yakın zamanlı bu inşaatlar başlayacaktır” ifadelerine yer verdi. (HABER-FOTO: KENAN ONARAN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke Çalışması 
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke...
Kahramanmaraş'ta ahşap fabrikasında yangın 
Kahramanmaraş'ta ahşap fabrikasında yangın