Şehit polise, polis eşlerinden anlamlı destek

Şehit polise, polis eşlerinden anlamlı destek

15 Temmuz Darbe girişimi gecesi, Fetullahçı terör örgütü üyeleri tarafından yapılan bombardımanla şehit olan Özel Harekât Polis Memuru Niyazi Ergüven’in ismi kütüphanede yaşatıldı. Polis eşlerinin organizesiyle yapılan kütüphanenin açılışında Şehit Ergüven’in ailesi gözyaşlarını tutamadı.

16 Nisan 2017 - 02:01

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğünde görevli Polislerin eşleri anlamlı bir desteğe imza attı. Polis Eşleri Dayanışma Derneği üyeleri, şehidin memleketi Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde eğitim faaliyetini sürdüren Sultan Alparslan İlkokulunda bir kütüphane açarak şehidin ismini verdiler.

Dün gerçekleşen açılış töreninde Şehit Ergüven’in babası İsmet Ergüven ve anne Saadet Ergüven göz yaşlarına hakim olamadı. Açılış için okula gelen Şehidin Annesi Saadet Ergüven’i İl Emniyet Müdürü Doğan İnci karşıladı.

Şehit Annesinin elini öpen İnci, Kütüphanenin yeni Niyazi Ergüvenler’in yetişmesi için açtıklarını söyledi. Konuşmasında duygulanan ve bir ara göz yaşlarına hakim olamayan İl Emniyet Müdürü Doğan İnci şöyle konuştu, “Bizler Emniyet teşkilatı olarak şehitlerimizin anısına bugün burada mütevazi bir kütüphane açacağız. Amacımız çocuklarımızın burada en iyi ve doğru bilgiyi kaynağından alması. Hem kardeşimiz Niyazi Ergüven’in adını da burada yaşatmak hem de çocuklarımızın da şehidimizi örnek alması açısından burada bir kütüphane yaptık. Bu kütüphane Emniyet Teşkilatı personeli ve polis eşlerinin tamamen katkılarıyla meydana geldi. Bu vesile ile biz Niyazi kardeşimizi tekrar rahmetle anıyoruz. O artık bizim gönlümüzde. Küçük çocuklarımızın da örnek alacağı bir ağabeyleri. Onlarda hepsi birer Niyazi. Bugün bir Niyazi gittiyse burada birçok Niyazi yetişecektir.” Dedi.

Konuşmaların ardından Niyazi Ergüven kütüphanesinin açılışı kurdelesini şehit ailesiyle birlikte Vali Özkan’ın eşi Dr. Ruhan Özkan tarafından kesilerek hizmete açıldı.

Oğulları adına açılan kütüphanede oturarak öğrencilerle sohbet eden Şehit Ergüven’in babası İsmet Ergüven, “Kütüphaneye şehit oğlumun adının verilmesinden dolayı çok mutlu oldum. Bu şekilde düşünmüş olmanız beni çok mutlu etti. Allah devletimize, polisimize, askerimize zeval vermesin. Tüm şehitlerimize Allah rahmet eylesin. Görevde olanlara ise Allah'ım yardım etsin" dedi.

Törene şehit ailesi ve İl Emniyet Müdürü İnci’nin yanı sıra Türkoğlu Kaymakamı Serdar Kartal, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş ve diğer ilgililer katıldı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kahramanmaraş’ta otomobil tıra arkadan çarptı: 1 ölü
Kahramanmaraş’ta otomobil tıra arkadan çarptı: 1 ölü
Başkan Görgel: “Engelliler İçin Daha Yaşanabilir Bir Kahramanmaraş İnşa Ediyoruz”
Başkan Görgel: “Engelliler İçin Daha Yaşanabilir Bir...