KBGC’de devir teslim!

KBGC’de devir teslim!

Kahramanmaraş’ta uzun yıllar Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyet Başkanlığı (KBGC) görevini başarı ile sürdüren Abid Vanlı, Elazığ’a Basın İlan Kurumu Müdürü olarak atanması nedeniyle görevini Manşet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Arslan Deveboynu’na devretti.

09 Ocak 2017 - 07:29

Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti’nin yeni yönetiminde; Manşet Gazetesi İmtiyaz sahibi Arslan Deveboynu, Bugün Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Mümtaz Yüzbaşıoğlu, Gazeteci Yazar Serdar Erdoğan Yılmaz, Elbistan Kaynarca Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ökkeş Saatçi ve Yeşil Afşin Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ömer Kösabalaban bulunuyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti üyeleri, devir teslim töreni için Cumartesi günü özel bir tesiste bir araya geldi. Uzun yıllardır cemiyetin başkanlık görevini yapan ve Elazığ’a Basın İlan Kurumu (BİK) Müdürü olarak atandığı için görevi bırakan Abid Vanlı, Kahramanmaraş’a ve cemiyet başkanlığına veda konuşması ile görevini devretti. Vanlı’ya geçmişte yaptığı katkılarından dolayı plaket takdim edildi.

Programda yaptığı selamlama konuşmasında Cemiyet ve Federasyon olarak Kahramanmaraş’ı en iyi şekilde temsil ettiklerini ifade eden Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Eski Başkanı ve Elazığ Basın İlan Kurumu (BİK) Müdürü Abid Vanlı, kendisine üyesi olmayan gazetecilere dahi destek olduğunu dile getirdi.

Vanlı, “Liseden bu yana bu camianın çatısı altında memlekete hizmet etmeye çalıştım. Elbette ki hatalarım olmuştur. Cemiyet ve Federasyon konusunda memleketimi en iyi şekilde temsil ettim. Federasyon çalışmalarıma başladığımda Kahramanmaraş’ta taş çatlasa 10 sarı basın kartı vardı. Bugün 46 sarı basın kartı, 11 sürekli basın kartı var. Bunların yüzde 80’inde bizzat referansım var. Bundan hem mutluluk hem de gurur duyuyorum. Bu benim üyem değil diye ayırt etmedim. Bu konuda bana müracaat eden herkese gerekli yolu gösterdim. Denetlemelerde elimden geldiği kadar açık arayan gazeteci değil, açık kapatan pozisyonunda oldum. Memlekette bizi belki çok adam yerine koymadılar ama gerek Basın Yayın gerekse Basın İlan Kurumunda her zaman güçlü bir cemiyet olarak memleketimi temsil ettim. Evet güçlü bir cemiyet ama, gariban bir cemiyet başkanlığı yaptım. Gittiğim her yerde memleketimi en ala şekilde hediyelerle temsil ettim. Dedim ya gariban cemiyetiyim. Ama zaman zaman dedikodusu yapılsa da her işimi büyük oranda sponsorlarla hallettim. Son yıllarda içerde büyük faaliyetim olmadı. Ama 2004’te zamanın Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen’in katıldığı panel ve 2005’de yaptığım Başkanlar Konseyi hala federasyon camiasında konuşulur ”diye konuştu.

VANLI: GÖZÜM ARKADA DEĞİL

Arkasında güçlü bir yönetim bıraktığı için gözünün arkada kalmayacağını bildiren Vanlı, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Şimdi gidiyorum. Çok yakınlarımdan birkaç kişi hariç kimseden incinmedim. Zaman zaman kırdığım arkadaşlarım olmuştur. Helallik diliyorum. Cemiyet başkanlığım süresince bana destek veren Afşin, Elbistan, Göksun, Andırın ve Pazarcıklı meslektaşlarımın hepsine sonsuz teşekkür ediyorum. Şu anda Kahramanmaraş basının şimendiferi durumunda olan Manşet ve Bugün gazetelerinin sahipleri Aslan Deveboynu ve Mehmet Yüzbaşıoğlu’na bana duydukları güvenden dolayı çok teşekkür ediyorum. Her zaman yanımda olduklarından emin olduğum her iki gazetenin alt kadrolarına ayrıca teşekkür ediyorum. Gelir miyim gelmez miyim bilmiyorum. Ama 7 gün 24 saat yine emrinizdeyim. Çocukluğumu, gençliğimi, meslekteki çıraklığımı, haddim olmayarak ustalığımı bırakarak gidiyorum. Yönetim olarak çok güçlü bir ekip oluştu. Bundan dolayı gözüm arkada değil. Aslan ağabeyime, Mehmet ağabeyime, Serdar ağabeyime, Ökkeş ağabeyime ve Ömer kardeşime yönetimi devraldıklarını için minnettarım. Çok istediğim bir kuruma geçtiğim için gittiğimden dolayı pişman değilim. Tek sıkıntım yanımda götürmek isteyip de götüremediğim var. Hoşça kalın.”

DEVEBOYNU: KENDİ İÇİMİZDE BİRLİK OLMALIYIZ!

Görevi Abid Vanlı’dan teslim alan Kahramanmaraş Manşet Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Yeni BaşkanıArslan Deveboynu, kendisine verilen görevi iyi şekilde yerine getireceğini söyleyerek, Kahramanmaraş’ın ve özellikle de gazetecilerin birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğuna vurgu yaptı. Başkan Deveboynu, “Bize bu görevi verdiğiniz için size teşekkür ederiz. Bizde bundan sonra burada bize düşen ne ise Abid kardeşimden sonra yolumuza devam edeceğiz inşallah. Kendi içimizde iyi bir yönetim oluşturduğumuza inanıyoruz. Nasıl şu anda Türkiye’nin birlik ve beraberliğe ihtiyacı varsa bizimde kendi içimizde Kahramanmaraş olarak birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Parçalanmak doğru bir şey değil, parçalanmayalım, bir araya gelelim. Bizim kapımız ve gönlümüz herkese açık. Ofis boyundan, muhabirinden, yazarından herkese kapımız açık. Bizle çalışan arkadaşlar beni ve ekibimi tanırlar. İçimizde çalışan ve bizi bilen arkadaşlar bizimle olan çalışma tarzımızı da bilirler. Biz herkesle birlikte olmak niyetindeyiz. Hep beraber olalım. Bu cemiyeti alalım, maddi olarak geçmişte belki cemiyetin çok bir maddi konumu olmayabilir ama biz kendi içimizde bunu maddi ve manevi olarak iyi değerlendirirsek biz cemiyetimizi de güçlendiririz. Söz sahibi yaparız” ifadelerini kullandı.

YÜZBAŞIOĞLU: GAZETECİLİK MESLEĞİ DESTEK GÖRMÜYOR

Gazeteciliğin zor bir meslek olduğunu dile getiren Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve KBGC Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Yüzbaşıoğlu, “Gazetecilik özelliklede günümüz gazeteciliği dünyanın en zor işidir çünkü Türkiye çok önemli bir süreçten geçiyor. Kendinize dikkat etmek zorundasınız. Haberlerimizin başlıklarını atarken, içeriğini yazarken özellikle de köşe yazarlarının önemi daha da fazlalaştı. Kahramanmaraş’ta ki gazeteci arkadaşlarımızın bu konuda çok özen gösterdiğine inanıyorum. Şu anda bizim birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımız olduğu bir dönemden geçiyoruz. Kahramanmaraş’ta gazetecileri ele aldığımız zaman ise kentte ki gazetecilerimizin ekonomik seviyesi düşük olabilir ama kültür seviyesi ahlakı ve donanımı diğer illere oranla daha da fazladır. Tabi ki bu arkadaşların ekonomik olarak iyi bir yere gelmesi elbette çok önemlidir; ancak bu o kadar mümkün olmuyor. Çünkü insanlarımız bu mesleğe destek vermiyor. Destek de vermeyince gazetelerdeki yönetimler her zaman ceplerinden harcamak zorunda kalıyor. Bunun sonucunda da bazı arkadaşlar işsiz kalıyor. Şimdi ise burada Gazeteciler Cemiyeti başlığı adı altında bir toplum oluştu. Bu zamana kadar ise Abid Vanlı’yı eleştirdik. Her zaman eleştirdik ancak bizlere çok faydası oldu. Eleştirmemizin nedenlerinden birisi ise ekonomik nedenden kaynaklanıyordu. Şimdi ise Abid Başkan gidiyor ancak giderken de bizlere unu, şekeri, yağı koymuş gidiyor ve bundan sonraki süreçte de bize helva yapmak kalıyor. Bizim ise bu görevi en güzel şekilde üstlenmemiz gerekiyor. Başkanlık ve yönetim kolay bir iş değildir. Zannediyorum ki bu yönetim ise kendisine düşen görevi en güzel şekilde yerine getirecektir. Bundan sonraki süreçte birbirimizi eleştirmeyi bırakmamız gerekir ve gelecekle ilgili daha iyi neler yapılabilir düşüncesine odaklanmalıyız. Oturup konuşmamız gerekir. Gazeteci arkadaşlarımıza neler yapabiliriz. Bundan sonra yükümüz ağır ve bu konuda ise yönetim elinden geleni yapacaktır. Bundan sonrada birlik ve beraberlik içerisinde sorunlarımızı çözmeliyiz ki sorunlarımız o kadar kolay değil ne gerekirse yapmamız gerekir. Yeni cemiyetin hayırlı uğurlu olmasını istiyorum” ifadelerini kullandı.

‘KAMERASI BOYNUNDA SEVDASI YÜREĞİNDE’

Gazeteciliğin Kahramanmaraş’a alan sevdasından dolayı icra ettiğine işaret eden KBGC Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Erdoğan Yılmaz, şunları kaydetti: “Benim asıl mesleğim avukatlık ve mühendisliktir. Fakat benim gazeteciliğe bakış açım ayrı bir sevdadır ve buda Kahramanmaraş’a olan sevdamızdan kaynaklanıyor. Tüm gazeteci arkadaşlarımın temellerinde de Kahramanmaraş sevdası olduğunu görüyorum. Kahramanmaraş’ta bizim yıllardan bu yana çektiğimiz sıkıntı birbirimizi ayağını kaydırmaya çalışmaktır. Anca bundan sonraki süreçte ise Abid Vanlı’nın gayretleri sonucunda gelinen noktada tüm gazeteciler arasında bir kaynaşma olacağını hissediyorum. Bu toplantı ise bir başlangıçtır bundan sonraki süreçte de çok daha iyi olacağımızı ümit ediyorum.”

Program sonunda Arslan Deveboynu Abid Vanlı’ya hizmetlerinden dolayı plaket takdim etti.

Düzenlenen programa, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Yener, İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı, Valilik Basın Halkla İlişkiler Müdürü Halit Uğur, Pazarcık Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Abdurrahman Akbaba, Pazarcık Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hüseyin Mutlu Tutak, kentte görev yapan gazeteciler, katıldı. (KENAN ONARAN)


YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Diyetisyen Kadrosu Genişletiliyor
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Diyetisyen Kadrosu...
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı