U-14 ve U-16 da heyecan başlıyor

U-14 ve U-16 da heyecan başlıyor

2016- 2017 sezonu U14 ve U16 Kademe müsabakaları önümüzdeki ay içerisinde oynanacak müsabakalar ile start alacak.

09 Ocak 2017 - 07:28

Kahramanmaraş Yerel Amatör Küme gençler Ligi u-14 ve u16 ligi fikstürü geçtiğimiz gün Kahramanmaraş Amatör spor kulübü (ASKF) Mehmet Bağrıaçık toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya İl temsilcisi Ali Kazancı, TÜFAD temsilcisi Salih Fidan, İl Tertip komitesi Adem Karaköse, Abdurrahman Akbaba, Ahmet Güler, İlker Yiyen ve müsabakaya katılacak Kulüp temsilcileri katıldı. Katılımın az sayıda olduğu fikstür çekiminde Kulüp yöneticileri sıkıntıları dile getirdi. Toplantıda takımları bilinçlendiren TFF İl Temsilcisi ve İl Tertip komitesi başkanı Ali Kazancı, ligin fair-play içerisinde geçmesini, bu kategoride takımlarımızın hedeflerinin üst kategorilerine sporcu kazandırmaları olacağını belirterek lige katılan takımlara başarılar diledi. 

 

“HER TÜRLÜ FİKİRE AÇIĞIZ”

Toplantıda sorunların çözümü konusunda çalışacaklarını ifade eden Kahramanmaraş TFF İl Temsilcisi Ali Kazancı “Böyle bir toplantıda sizlerle bir araya gelmek çok güzel Ama üzüldüğüm nokta ise katılımın azınlıkta olması. Keşke bütün kulüplerde burada olsa da onlarda sıkıntılar ve çözüm noktasında bizlere fikir üretse. Ben daha çok yöneticinin ve antrenör arkadaşların burada olmasını beklerdim. Biz her zaman söylüyoruz biz bir aileyiz. Spor camiasının acilen kenetlenmesi bir araya gelmesi ve ortak hareket etmesi gerekiyor. Sporun, birlik, beraberlik, kardeşlik olduğunu söylüyoruz ve öyledir de. Biz Sezon başından beri Kahramanmaraş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Ergün Önal, İl Hakem Komitesi Başkanı Veli Ünlü, Futbol Federasyonu tertip komitesi üyeleri ve Hakem Komitesi üyeleri ile birlikte, takımlarımızı tek tek ziyaret ediyoruz, ziyaretlerimizde devam edecek. Amatör spor camiasındaki birliği, beraberliği pekiştirmek ve kaynaşmayı sağlamak amacıyla Kulüplerimizin sıkıntılarını dinliyoruz” dedi.

 

“AMATÖR SPORA GÖNÜL VEREN HERKESİ YÜREKTEN KUTLUYORUM”

Amatör Futbol’un zor ve meşakatli bir iş olduğunu ifade eden TFF İl Temsilcisi ve İl Tertip komitesi başkanı Ali Kazancı, “Bunu her ortamda meslek hayatımızın her döneminde ifade ettik. Amatör futbol gönül işi ve zor bir iş. Amatör Futbola gönül veren herkesi yürekten kutluyorum. Çünkü biz Sağlıklı toplumun spor yapan toplum olduğuna inanıyoruz. Her yaşta her zaman herkes için spor diyoruz. Amatör sporun ruhuna inanıyoruz. Biz her yaşta, her zaman, herkes için sağlıklı toplumun spor yapan toplum olduğuna inanıyorum. Bugün Fikstür çekiminde az sayıda katılım beni üzdü. Ama her ne şekilde olursa olsun biz faaliyetimi göstermeye devam ediyoruz. Kapımız her zaman sizlere açıktır diyerek yeni sezonun bütün kulüplere hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

“AMATÖR FUTBOLA SAHİP ÇIKILMALI”

Amatör Futbolun bir sevda olduğunu her fırsatta dile getiren TFF İl Temsilcisi ve İl Tertip komitesi başkanı Ali Kazancı, Amatör Futbol’a her kesimin sahip çıkması gerektiğini savundu.

Amatör Futbola sahip çıkmak, Gençlere ve geleceğe sahip çıkmak olduğunu savunan Kazancı, “Son zamanlarda Amatör Futbol değer kazanmaya başladı. Sağ olsun Belediyelerimizde bu değere sahip çıkmaya başladı. Bizim zamanımızda spor sevgisi vardı. Çünkü spor gönül işidir, sevgi işidir, sevda işidir. Şehirde amatör spor ile uğraşan herkesin bu işi gönülden yaptığını biliyoruz. Kahramanmaraş Futbolunda son zamanlarda sancılı bir süreç yaşıyoruz. Her meslek grubu kendi alanında bu işi severse kendi alanındaki şeylere değer verirse, onu sahiplenirse, futbolumuzda gelişir, ülkemizde gelişir. Bizim en büyük hedefimiz sağlam düşünen, sağlam vücutlu, sağlam zihinli sporcular yetiştirme gayretindeyiz. Bütün spor kulüplerinin yanındayız. Biz Amatör Futbol camiası olarak bir aileyiz ve bu ailenin her bir ferdinin canı yandığında hepimizin canı yanar. Yıllardır spor kulüpleri ile beraberiz ve hep birlikte Kahramanmaraş’ın futbolunu kalkındırma çabası içerisindeyiz. Bütün sorunların çözüm yolu birbirine olan saygı ve birbirine olan yardımlaşmadan dolayı ortadaki sorunun çözülecektir. Bizler spor camiası başkanları ve sorumluları olarak yardımcı olma konusunda birlik içerisinde hareket etmeliyiz. Sahada görev yapan hakemlerimize, sporcularımıza, antrenörlerimize ve taraftarımıza sahip çıkmalıyız” ifadelerini kullandı.

 

“CEVHERLERİ KİMSE GÖRMÜYOR, SAHİPSİZ BIRAKIYOR”

Amatöre sahip çıkıldığında Kahramanmaraş’ın herkes Futbolcu fabrikası olduğunu, asıl fabrikanın Amatörde olduğuna vurgu yapan Kazancı, Biz Kahramanmaraş Amatör camiası olarak gençlere ve geleceğe sahip çıkmaya çalışıyoruz. Biz Kahramanmaraş’ta yer alan amatör kulüplerin taleplerini burada federasyonun uygun gördüğü ölçülerde karşılamaya çalışıyoruz. Amatör sevgi işi, gönül işi olduğu gibi olduğu gibi birçok da sıkıntısı vardır. Desteğe ihtiyacı vardır. Kahramanmaraş’ta amatör spor kulüplerimizin genel olarak sıkıntısı ulaşım. Deplasmanlı bir lig olduğu zaman amatör kulüplerimiz kendi maddi imkanlarını zorlayarak araç temin ediyorlar. Kulüplerimizi maddi durumları zaten ortada ve bu konuda bir hayli sıkıntı çekiyorlar. Biz amatörler olarak geniş bir sporcu kitlesine sahibiz ve her zaman bizi destekleyen yöneticilerimiz yanında olamaya hazırız. Kahramanmaraş gerçekten büyük bir sporcu fabrikası ama içerisinde bulunana cevherleri kimse görmüyor sahipsiz kalıyor” ifadelerini kullandı. Kulüplerin ortaya attığı fikir alış verisi sonrası 2016-2017 Futbol sezonu u14 ve u16 ligi kura çekimine geçildi.

 

U14 LİGİNE 12, U16 LİGİNE 16 TAKIM KATILDI

2016-2017 Futbol Sezonu Kahramanmaraş U14 ve U16 Ligleri Fikstür Çekimi ne tahhüt eden takımların katılım sağlaması ile 2016-2017 Futbol Sezonu Kahramanmaraş U14 ve U16 Ligleri Fikstür Çekimi Askf Mehmet Bağrıaçık Toplantı Salonunda Yapıldı. yapılan toplantıda yeni sezon öncesi liglere katılmayı tahhüt eden u16 liginde 16 takım, u14 liginde ise 12 takımın katılımı ile fikstür çekimi gerçekleşti. U14 ligi takım sayısı az olmasından dolayı tek gurupta oynatılması ön görülüp kararlaştırılırken, u16 ligi ise 16 takımın yer alması ve yeterli sayının bulunması ile 2 grupta oynatılması kararlaştırıldı. u14 ligi ve u16 ligi statüsü ise ilerleyen günlerde netleşeceği ifade edildi. 

 

U14 TEK GRUP

Kahramanmaraş Yerel Amatör Küme U-14 kategorisinde birbirinden kaliteli takımlar yer alıyor.

Özellikle köklü kulüplerin yer aldığı gurupta İlçe takımlarından Afşin Belediyespor, Pazarcık Kartalkayaspor, Kızılsekispor, Uludazspor, Maraşspor, Büyüksırspor, Anadolu Gençlikspor Kulübü,

Arsansümerspor, Maraşgücüspor, 1920 Maraşspor, Sakaryaspor, Turkuazspor kulübü yer alıyor. 12 takımın mücadele edeceği gurup tek grupta oynanırken kıyasıya maçların oynanacağı lig heyecanla beklenmeye başladı.

 

U16 A GURUBU

Kahramanmaraş Yerel Amatör Küme U-16 kategorisinde de U-14 Gurubu gibi birbirinden kaliteli takımlar yer alıyor. A Grubundan da da bir ilçe takımı yer alıyor.  U-16 Kategorisi A Grubunda ilçe takımı olarak Türkoğlu Belediyespor, Afşin Belediyespor yer alırken Gurupta Maraşspor, 1920 Maraşspor, Arsansümerspor, Fidanspor, Maraşgücüspor, As vefa olmak üzere 8 kulüp yer alıyor.

 

U16 B GURUBU

A Grubu gibi B Grubunda da köklü kulüplerin yer aldığı gurupta yine 1 ilçe takımı olarak Afşin Tek ışık spor Kulübü yer alıyor. 8 takımın yer alacağı gurupta Büyüksırspor, Kümbetspor, Edelerspor, DSİspor, Turkuazspor, Uludazspor, Anadolu Gençlikspor kulüpleri yer aldı. (İLKER YİYEN)


YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Diyetisyen Kadrosu Genişletiliyor
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Diyetisyen Kadrosu...
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı