Onlar görünmez kahramanlarımız

Onlar görünmez kahramanlarımız

Türk polis teşkilatının belki de ismi sık duyulmayan tek şubesinde çalışan ekipler onlar. Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğü Haber Merkezi ekipleri, 155’ten vatandaşın ihbarını alan oradan ekiplere bildiren haber merkezi polisleri. Bir saniyenin bile değerini bilen ekipleri yönlendiren polisler, vatandaşın mağdur olmaması için elinden geleni yapıyor.

09 Ocak 2017 - 07:26

Koordine yönünden Türk Polis teşkilatının en seçkin birimi olan Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğüne bağlı Haber Merkezi, vatandaşın mağdur olmaması için canla başla çalışıyor. 10 kişi 3 grupta çalışan ekipler, 155 telefonuna gelen her ihbarı, ekiplere bildirerek vatandaşı mağdur etmiyor.

Özellikle diksiyonu düzgün, yer yön tayini yapabilen ve krizleri yönetme becerisine sahip personeller tarafından oluşturulan haber merkezi, illerde emniyet müdürü adına görev yapar. Yani haber merkezinin yapacağı bir anonsu emniyet müdürü yapmış olur.

 

ORTALAMA GÜNLÜK 1000 İHBAR GELİYOR

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğüne bağlı haber merkezi, 7 gün 24 saat çalışıyor. Günlük ortalama 800 ila bin ihbarın geldiği haber merkezinde görevli polisler gecesini gündüzüne katarak çalışıyor. Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğünün 5. katında bulunan haber merkezi, vatandaştan gelen ihbarı anında kısım ekiplerine bildiriyor.

 

ADRES BİLDİRİRKEN ZORLUK YAŞANIYOR

Haber merkezine gelen ihbarını anında değerlendirildiğini belirten polis yetkilileri, en çok karşılattıkları durumun adres yetersizliği olduğunu belirttiler. 155 polis imdat hattına yapılan ihbarın, anında müdahale edilmesi için adres veya beliğin bir nokta verilmesini isteyen emniyet yetkileri, vatandaşın mağdur olmaması için bunun çok gerekli olduğunu söylediler.

Adres verilirken eğer sokağın ismi bilinmiyorsa belirgin bir nokta verilmesini isteyen emniyet yetkilileri, bu durumun adrese intikal edecek ekip için daha iyi olacağını belirttiler.

 

GEREKSİZ İHBARLAR ZAMAN KAYBINA YOL AÇIYOR

Haber merkezine gelen ihbarların büyük bir kısmının asılsız olduğun belirten emniyet yetkilileri, vatandaşı bu konuda uyardı. Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, asılsız ihbarda bulunma ve polis ekiplerini yanlış yere sevk etmenin suç olduğunu belirterek, yine asılsız ihbarlar nedeniyle gerçek olaylara müdahale edilmesi konusunda zaman kaybı yaşandıklarını, bu yüzden vatandaşların daha dikkatli ihbarda bulunması gerektiğini belirttiler.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Diyetisyen Kadrosu Genişletiliyor
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Diyetisyen Kadrosu...
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı