Kebap’ta paşa paşa birinci olduk

Kebap’ta paşa paşa birinci olduk

Kahramanmaraş’ta 20 senedir kebapçılık yapan Alican Börekçi, İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen İstanbul Culinary Cup 2017 yemek yarışmasında Paşa Kebabıyla birinci oldu.

12 Eylül 2017 - 20:08

Dedesi Milcan Usta’dan babasına kalan kebapçılık mesleğini yaklaşık 20 yıldır yapan Hacı Milcan Et Lokantası İşletmecisi Alican Börekçi, ailesinin icadı olan Paşa Kebabını sır olmaktan çıkarıp damak zevki taşıyanların menüsünü süslemeye niyetlendi. 2 Nisan İstanbul Culinary Cup Uluslararası yemek yarışmasına Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesini temsilen katılan Börekçi, ailesine özel Paşa Kebabıyla birinci oldu. Yarışmadan Kahramanmaraş’ birincilikle dönmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Börekçi, “Yarışmayı İstanbul Culinary Cup ve Türkiye Aşçılar Derneği düzenledi. Yarışmaya biz Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesini temsilen gittik, firmamızın lokantamızın adına gitmedik. Yarışmada paşa kebabı, yoğurtlu yağlama ve çullamamızı sunduk. Bu yarışmada paşa kebabı birinci oldu” dedi.

Uluslararası statüdeki yarışmada 100’e yakın yarışmacının bulunduğunu ifade eden Kebap Ustası Ali Börekçi, şöyle konuştu: “Yarışmada Fransa, Almanya, İzlanda gibi dünya mutfakları vardı. Biz sadece kebap üzerine katılım sağladık. Paşa kebabını Babamın ustası işletmenin sahibi Hacı Milcan Usta kendi yapıp kendi yemiştir. Bizim bir lafımız vardır: Aşçının yediği yemeği müşteriye yedirmeyiz. Bu bizim kendi aramızda yediğimiz yemek. Biz dedik ki bunu bir müşteriye sunalım. Paşa Kebabını tadan müşterilerimiz de çok güzel bir lezzet olduğunu belirttiler.  İsmini paşa kebabı koyduk. İsmi de bize aittir. Bu yemeği başka hiçbir yerde bulamazsınız. Kebabımıza güveniyoruz. O yüzden patentini alacağız. Kahramanmaraş’ta kebapçılık alanında çok iddialıyız. Bizim ana şubemiz bakırcılar çarşısının içerisinde. Müftülük Meydanı civarındaki Cumhuriyet Caddesi üzerine ikinci işyerimizi açtık. Kebapçılık bizim ata mesleğimiz, kebap üzerine de devam etmek istiyoruz. Kahramanmaraşlı hemşerilerimiz; gelsinler, en azından bir paşa kebabını tatsınlar.”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x