TÜFAD’dan antrenör ve antrenör adaylarına duyuru

TÜFAD’dan antrenör ve antrenör adaylarına duyuru

Türkiye Futbol Antrenörler Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Mesut Çanak, Yeni sezon öncesi Antrenör olmak isteyen Aday Antrenörlerine ve Lisansını yükseltmek isteyen Antrenörlere yönelik başvuruların başladığını duyurdu.

12 Eylül 2017 - 20:10

Türkiye Futbol Federasyonundan yapılan duyuruya göre Antrenör lisans kursları başvuruları 15 Eylülde başlıyor. TFF’nin resmi sitesinden yapılan duyuruya ilişkin açıklamalarda bulunan Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Mesut Çanak, “Antrenör lisans kursları başvuruları 15 Eylül 2017 Cuma günü başlayacak. Türkiye Futbol Federasyonu'nun resmi internet sitesi TFF.org üzerinden yapılacak başvurular, 13 Ekim 2017 Cuma günü saat 17.00'de sona erecek. Başvurular sona erdikten sonra yapılacak değerlendirmeler sonucunda puan sıralamasına göre katılımcılara kurs davetleri gerçekleştirilecek. Bu Bağlamda Kahramanmaraş’ta spora gönüllü Antrenör adayı arkadaşlarımız var. Onlar için iyi bir fırsattır bu kurslar. Aday arkadaşlarımız müracaatlarını yapıp fırsatı iyi değerlendirmelidir. Antrenör arkadaşlarımızın ise Lisanslarının kademelerini yükseltmesi adına önemli bir fırsattır” ifadelerini kullandı.

 

“SÜREKLİ KENDİMİZİ YENİLEMEK ZORUNDAYIZ”  

Başkan Mesut Çanak, antrenörlerin eğitimci kimliklerinin çocukların gelişimlerinde büyük rol oynadığına dikkat çekerek, “Çocuk antrenman ortamlarına severek geliyor. Dolayısıyla antrenörlerin eğitimci kimliği çok önemlidir. Tabii bu kurslar, seminerler, toplantılar da antrenörlerin kendilerini yenilemeleri adına büyük önem arz ediyor. Herkesin bildiği gibi eğitim dinamik bir süreçtir. Dün doğru diye kabul edilen birçok doğruyu bugün sorgular durumdayız. Bu sebeple Antrenörler olarak kendimizi her zaman yenilemek zorundayız. Antrenörlüğü eğitimci gözüyle gördüğümüz zaman başarılı oluruz. Bu nedenle sürekli kendimizi yenilemek zorundayız. Sporda değiştirmek istediğimiz bir şey var. Son yıllarda ahlak konusunda sporda erozyon var. Sporu gerçek kimliğine dönüştürmemiz gerekiyor. Çocukların hayatında önemli rol oynayan bir karakter vardır. O da antrenördür. Antrenör çocukların gelişim çağında karakterinin oluşmasında önemli bir rol oynar. Bu yüzden antrenörler bizim için çok önemlidir” dedi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Türkoğlu'nda Meydana Gelen Silahlı Kavga Sonucu 1 Kişi Hayatını Kaybetti, 7 Kişi Yaralandı
Türkoğlu'nda Meydana Gelen Silahlı Kavga Sonucu 1 Kişi Hayatını...