Okul çantasını 50 liraya da doldurabilirsiniz 250 liraya da!

Okul çantasını 50 liraya da doldurabilirsiniz 250 liraya da!

2017-2018 eğitim öğretim döneminin yaklaşmasıyla öğrencilerin kırtasiye alışverişi telaşı da başladı. Kahramanmaraş’ta bir okul çantası 50 liraya da doluyor 250 liraya da!

12 Eylül 2017 - 20:23

Devlet okullarında ders zili 18 Eylül’de çalacak. Pek çok özel okul ise yeni eğitim-öğretim dönemine başladı. Bununla birlikte artan kırtasiye alışverişlerinden pay almak isteyen zincir marketler ve internet üzerinden hizmet veren alışveriş siteleri de öğrencilerin ihtiyacı olan ürün gruplarının satışına yöneldi. Ancak sağlıklı ürünler satın almak için kırtasiyelerden vazgeçmemek gerekiyor. Ailelere sağlıklı ürünler almalarını tavsiye eden İşler Kitap Kırtasiye personeli Uğur Atılgan, kırtasiye alışverişlerinde özellikle onaylı ürünlerin tercih edilmesi gerektiğini söyledi. Atılgan, bu sene kırtasiye alışverişine ilişkin şu bilgileri verdi: “İlkokul düzeyinde bir öğrencinin temel ihtiyaçlarını aldığını varsayacak olursak; bir ilkokul çantası 50 lira ile doluyor. Mesela vatandaş isterse diğer ihtiyaçlarını da farklılandırıp, çeşitlendirdiği zaman bu rakam 150 lirayı da bulabilir; ama şu an ilkokul birinci sınıf öğrencisi temel ihtiyaçlarını 50 lira gibi bir maliyet ile karşılayabilir. Ortaokuldaki malzemelerimiz biraz daha farklılık gösterebilir. Ortalama maliyeti 100 liradan başlar. Lise de de yine talep edilen malzeme farklı olduğu için 150 lira gibi bir maliyet çıkacağını düşünüyorum. Yani fiyatlar 50 liradan başlıyor ihtiyaç ve kaliteye göre 250 liraya kadar çıkıyor. Mesela 5 liraya da bir kalemlik var 25 liraya da kalemlik var. Ben ailelere sağlıklı ürünler almalarını tavsiye ediyorum. Ellerinden geldiğince baksınlar, onaylı ürünlere ağırlık versinler.”

Kırtasiye alışverişinde en pahalı malzemeyi çantalar oluşturuyor. Okul çantaları 30 lira ile 50 lira arasında satışa sunuluyor. Söz konusu lisanslı çantaların fiyatları ise 80 liradan başlıyor. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x