Kış çayına büyük rağbet

Kış çayına büyük rağbet

Kahramanmaraş genelinde etkisini sürdüren soğuk havaya karşı vatandaşlar alternatif tıp olarak "kış çayı" tüketiyor. Vatandaşın büyük rağbet gösterdiği kış çayı, şifa bitkileri satışı yapan esnafın ise yüzünü güldürüyor.

10 Şubat 2018 - 05:38

Kahramanmaraş'ta soğuk havadan korunmak için vatandaşın alternatif tıpa yöneldiğine dikkat çeken şifalı bitkiler satıcısı Yaşar Balbaba, "Son günlerde özellikle kış çayına büyük rağbet gösteriliyor" dedi. İsmetpaşa Mahallesi üzerinde şifalı bitkiler satan Balbaba, alternatif tıpa yapılan rağbeti şu şekilde değerlendirdi, "10 yılı aşkın içinde bulunduğum bu sektörde, vatandaşın şifalı bitkilere ilgisinin giderek arttığını söyleyebilirim. Özellikle kış aylarından müşterilerin vazgeçilmezi, kış çayı oluyor. Birçok faydalı bitkinin ve baharatın karışımından oluşan kış çayının muazzam faydaları bulunmaktadır. Bunlardan kısa bilgi vermek gerekirse; Bağışıklık sistemini güçlendirir. Bunun sonucunda da hastalıklara kolay yakalanmayı engeller. Grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi kış hastalıklarına iyi gelir. Ayrıca bu hastalıklara yakalanmadan önce belli aralıklarla hazırlanıp içilirse bu hastalıklara karşı vücudu korur. Karın ağrısına özellikle bağırsaklarda oluşan ağrılara iyi gelir. Burun akıntısına fayda sağlar. Yorgunluk ve halsizliğe iyi gelerek stresi yok eder. Unutkanlığa karşı koruma sağlar. Sakinleştirici ve rahatlatıcı etkisi vardır. Balgam söktürücü etki yapar. Öksürük ve boğaz ağrısına iyi gelir. Göğüs ağrısına fayda sağlar. Astıma iyi gelen kış çayı nefes darlığını da giderir. Bağırsak gazlarını giderici etkisi vardır. Romatizma gibi kemik ağrılarına iyi gelir. Ağrı kesici özelliği vardır. Bronşite iyi gelir" dedi.

 

İSVEÇ İKSİRİ HER DERDE DEVA

Son zamanlarda vatandaşların ilgisini çeken bir diğer şifalı karşımın "İsveç iksiri" olduğunu söyleyen Balbaba, Sarısabır, Ravent kökü, Mirra, Cedvar, Centiyane, Domuzdikeni, Doğal kafur, Sinemaki, Melekotu kökü, Eğir kökü, Besbase, Tarçın, Safran, Kakule ve Tabii kanyaktan oluşan şifalı içeckle ilgili şunları kaydetti, "İsveç iksiri adını verdiğimiz bu karışım, her derde devadır. Faydalarından bahsetmek gerekirse; Dildeki yaraları iyileştirir. Gırtlak rahatsızlığını ve yarasını geçirir. Mide kramplarını geçirir. Kolitlere iyi gelir. Vücuttaki gazı alır. Karaciğeri serinletici etkisi vardır. Sindirememe gibi mide sorunlarına iyi gelir. Vücuttaki ödemlere iyi gelmektedir. Kulak uğultusuna, kulak ağrısına, nadiren duymayan kulaklara bile şifa olabilir. Basurları iyileştirir. İştah açmaktadır ve sindirimi düzenlemektedir. Sarılığa iyi gelmektedir. Kadınlarda görülen akıntıya iyi gelir. Kötürümlükleri iyileştirmektedir. Ateşli su çiçeği hastalığında ve yılancık hastalığında etkilidir. Çatlak elleri, sivilceleri, siğilleri iyileştirmektedir. Kanserde etkilidir. Kansızlığa iyi gelir. Yanıklara iyi gelir. Romatizma ağrılarına iyi gelir. Nasırlara iyi gelir. Zehirli hayvan ısırıklarına iyi gelir. Uykusuzluğa iyi gelir. Sarhoşluğa iyi gelir" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...