“Kışın Kayak Merkezi Yazın Yaylacılık”
Reklam

“Kışın Kayak Merkezi Yazın Yaylacılık”

Kültür Daire Başkanı Kabakçı, “Yedikuyular Kayak Merkezi’nin kış aylarında kayak merkezi, yaz aylarında ise Yaylacılık turizmi ile vatandaşlarımıza hizmet verecek” dedi.

29 Ocak 2018 - 14:26

Yedikuyular Kayak Merkezi’nin yayla olması hasebiyle burayı inşallah uzun bir süre vatandaşlarımıza hizmet vereceğini söyleyen Kabakçı, “Büyükşehir belediyemiz tesisin bütün inceliklerini titizlikle yürütüyor.  Daha yeni ek binalarda yapılıyor. İnşallah bu kar mevsimi geçtikten sonra yaylacılık olacak” dedi.

Kahramanmaraş Kültür Daire Başkanı Cevdet Kabakçı, 7 kuyular kayak merkezine vatandaşların yoğun talep gösterdiğini belirterek, “Hafta içi günlük 5 bin kişi, hafta sonu ise günlük 20 bin kişi 7 kuyular kayak merkezini tercih ediyor” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç seçim vaatlerini bir bir yerine getirmeye devam ediyor. Bu bağlamda 7 kuyular kayak merkezi çalışmasını kısa bir süre içerisinde tamamlayarak vatandaşların hizmetine sunan Başkan Erkoç, zaman zaman kayak merkezini ziyaret ederek eksiklerin kısa bir süre içeresinde tamamlanması için talimatlar veriyor.

 

“Çalışmalar Büyük Bir Titizlikle Yürütülüyor”

Yedikuyular Kayak merkezinin yaz aylarında ise farklı aktivitelerle sürekli gündemde kalacağını belirten ve vatandaşları kayak merkezine davet eden Kahramanmaraş Kültür Daire Başkanı Cevdet Kabakçı konuşmasını şöyle sürdürdü: “7 kuyular kayak merkezimiz gerçekten çok güzel bir yerde hizmet veriyor.  Geçmişte yaylacılığın yapıldığı bir bölge, havası ve ulaşım açısından çok ideal bir yere sahip. Burada yaklaşık 90 gün kadar kar kalıyor. Bu proje Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatih Mehmet Erkoç beyin seçim vaatleri içerisindeydi. Bu vaatler birer birer gerçekleştiriliyor. Kayak merkezimizin çalışmaları hızlı bir şekilde bitirildi. Kar yeterli bir seviyeye ulaştı. Önümüzdeki günlerde kar yağışları devam ederse etkinliklerimiz devam edecek. Şehrimizde yeni olmasına rağmen, geçmişte farklı kayak merkezlerinde çalışan profesyonel ekip ile çalışıyoruz. Bilindiği üzere Belediye Başkanımız her gün buranın önemine binaen kayak merkezimizi kontrol ediyor, eksikliklerini tespit ediyor. Tüm Türkiye’den ve yurt dışında duyulması için tur operatörleri getirerek buranın tanınması gerekiyor. Önemli olan bir ürünün pazarlanmasıdır. Buranın yayla olması hasebiyle burayı inşallah uzun bir süre vatandaşlarımıza hizmet edecek. Büyükşehir belediyemiz tesisin bütün inceliklerini titizlikle yürütüyor.  Daha yeni ek binalarda yapılıyor. İnşallah bu kar mevsimi geçtikten sonra yaylacılık olacak.”

 

“Vatandaşlar Yoğun İlgi Gösteriyor

Kayak merkezinden ulusal anlamda sporcuların çıkacağını ve kayak merkezinin ilerleyen dönemlerde ülke genelinde önemli bir tesis haline geleceğine dikkat çeken Başkan Kabakçı şunları söyledi: “Önümüzdeki günlerde bu bölgeye otel yapmak için müracaatlar var. Bu önümüzdeki yıllarda işletmeler açılacak. Şuan günlük olarak özel hocalarımız kayak dersi vermekte. Okullar açıldıktan sonra her gün bir okulumuzu buralara getirmek suretiyle kayak dersi verilecek. Öğrencilerimiz kayak sporunu öğrenmeleri ve yapmaları sağlanacak. Tatil döneminde ise belli öğrenci grupları Büyükşehir belediyemiz tarafından kayak merkezine götürülüyor. Onların ihtiyaçları gideriliyor. Orada kayak merkezimizi tanımaları sağlanıyor. Bunun için tüm tedbirler alınıyor. Her gün yaklaşık olarak tatil ara zaman olmasına rağmen yaklaşık 5 bin kişi gelmektedir. Hafta sonlarına doğru bu 20 bine kadar ulaşmakta.Orada kızak genellikle daha çok ilgi görmekte,bunun yanında profesyonel kişiler kayak yapmaktalar. Bu sayımız her geçen gün artıyor. İleriki yıllarda şehrimizde hem yaylacılık hem kayak merkezi daha da gelişir. Bizim sporcularımızı ise milli takım olarak ülkemizi temsil ederler.”

 

“Çevre İllerin İlgi Odağı Olacak”

Son dönemlerde Büyükşehir belediyesinin büyük bir atak yaptığını ve şehrin bir bütün halinde geliştiğini kaydeden Cevdet Kabakçı, “Turizm alanında şehrimiz büyük parklar yapıyor. Şehrimiz âdete yeniden yapılanıyor. Burada kayak merkezimizin rolü çok büyük olacak. Kayak merkezimizin bir özelliği ise şehir merkezine çok yakın olmasıdır. Gaziantep’e 80 km uzaklıktadır. Çevre illerimize de çok yakın, bu çevre illerde ise 8 milyon kadar bir nüfus var. Burada herkes için memnuniyeti sağlayarak şehrimizin değil, bölgemizin sonrasında ülkemizin kayak merkezi haline getirmek istiyoruz.Kayak malzemeleri ve ders hocaları diğer kayak merkezlerine göre cüzi bir fiyatta tutuyoruz. Örneğin başka bir yerde 5 liraysa bizde 1 liradır. Buradaki hocalarımızla birlikte kayak kaymasını bilmeyen kişilere dersler verilecek. Şuan için 3 hocamız var bunu ileriki günlerde arttıracağız. İleriki günlerde kulüpleşmede bir söz konusu olacak. Bu kayak merkezimizin şehrimizin turizm alanını geliştireceğini düşünüyorum.” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o geliyor: Fırat Görgel
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o...
“Sanayi sitemiz takviyelerle ayağa kalktı kalkmaya da devam ediyor”
“Sanayi sitemiz takviyelerle ayağa kalktı kalkmaya da devam...