Kız İmam Hatip’ten Halep’e dev destek

Kız İmam Hatip’ten Halep’e dev destek

Küçücük yürekleriyle büyük iyilikler yapan Kahramanmaraş Hacı Mehmet Kalay Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yardım eli bu sefer Halep’e uzandı. Okuldaki öğrencilerin ve öğretmenlerin 20 günlük çalışmalarının meyvesi olarak Halep’e 2 yardım tırı yola çıktı.

27 Aralık 2016 - 08:31

Kahramanmaraş’ta yaptıkları projelerle sık sık gündeme gelen Hacı Mehmet Kalay Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri, Halep’e gönderilmek üzere; 250 koli gıda yardımı, 300 torba battaniye ve giyim yardımı hazırladı. Bununla da yetinmeyen iyilik melekleri, un alınarak Halep’e gönderilmesi amacıyla İHH İnsani Yardım Derneği Kahramanmaraş Şubesi yetkililerine 13 bin liralık nakdi yardım yaptılar. Hayırda yarışmanın en güzel örneğini sergileyen Hacı Mehmet Kalay Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri el ele vererek topladıkları yardımları yine el ele vererek tırlara yükledi.

Halep’e yardım göndermek için 20 gün öncesinden çalışmalara başlayan Hacı Mehmet Kalay Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri, topladıkları yardımları Halep’e ulaştırmak için dün tırlara yükledi.

Öğrencilerin hayır işlerindeki duyarlılığı ve kampanya sürecini gazetemize değerlendiren Hacı Mehmet Kalay Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü İsmail Direk, öğrencilerin kampanyaya için çok ciddi gayret gösterdiklerini söyledi.

Toplanan yardımlarla iki tır dolduğunu ifade eden Direk, “Şu anda 250 civarında gıda kutusu hazırladık. İçerisinde sütünden tutun da yağına kadar pirincinden tutun da mercimeğine kadar hatta bebek mamasına, bebek bezi ne kadar çeşit var. 300 civarında çocuklar için ayrı, erkekler için ayrı, kadınlar için ayrı giysilerin ve ayakkabıların olduğu torba hazırladık. Un alınması için de 13 bin lira para toplandı. Un alınması için toplanan 13 bin liralık parayı da nakit olarak alınıp gönderilmesi için Kahramanmaraş İHH temsilciliğine teslim ettik” dedi.

Toplanan yardımların, Büyükşehir Belediyesi ve Hayrat Vakfı iş birliği dâhilinde yerlerine ulaşacağını kaydeden Okul Müdürü İsmail Direk, şöyle konuştu: “20 gün öncesinden beri biz bu işe başladık. Bu bir İslam davası, bu kardeşlik davası! Peygamber Efendimiz Aleyhissalatu Vesselam, müminlerin müminlere kardeş olduğunu belirtiyor. Biz onsuz, onlarsız olamayız. Benim dedem Halep'te askerlik yapmış bir insan ve dün o Topraklar bizimdi. Ve yarın da ben yine orada olacağım, oralardayız. Hani Hazreti Ömer diyor ya; Dicle'nin kenarında bir kurt kapsa koyunu, Allah Ömer'den sorar onu! Yine Peygamber Efendimiz Aleyhissalatu Vesselam; hepiniz sorumlusunuz, sorumlu olduklarınızın gidişatından da sorumlusunuz, hepiniz çobansınız, diyor. İşte biz, bizim ülkemiz, Allah yolunda bu insanlara liderlik yapmış! Dün nasıl liderlik yapmışsa bugün de liderlik yapan bir ülke olarak devam etmeyi inşallah düşünüyoruz.” İmam Hatip camiasının; iyiliği emreden, kötülüğü de nehyeden bir camia olduğunu vurgulayan Direk, şu açıklamalarda bulundu: “Böyle bir camia olduğumuz için bunu böyle düşündüğümüz için en azından bu kardeşlerimizi, bu kış gününde aç susuz soğuktan bizar olarak görmek bizi çok incitiyor. Bu bizarlığı görerek bunun şuurunda olarak öğrencilerimizle istişare ettik. Sağ olsunlar onlar canla başla gayret gösterdiler. Aileleriyle bunu paylaştılar ve aileleri yardımcı oldu,  öğretmenlerimiz yardımcı oldu, dostlarımız yardımcı oldu. Bunlar, bu çocukların gayretiyle, ilgisiyle oldu. Ben, bu çocuklara teşekkür ediyorum. Allah razı olsun! Bunlar iyi ki var. Bu okulda olduğumdan dolayı gurur duyuyorum, mutluluk duyuyorum. Biz, onların kardeşiyiz onlar da bizim kardeşimiz. Ben, bu kampanyaya destek veren herkese teşekkür ediyorum.”

Kampanyanın organizatörlüğünü yapan Mehmet Kalay Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Kantincisi Kadir Gülmezoğlu ise kampanyaya ilişkin şunları söyledi: “Bu kampanyamızı Hacı Mehmet Kalay Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin başta idarecileri öğretmenleri, öğrencilerinin gayretleriyle yaptık. Elhamdülillah 250 kutu kadar gıda maddesi, 300 torba kadar da giyim eşyası toparlandı. Ensar muhacir ilişkisinde; biz, muhacir kardeşlerimize Ensarlar olarak yardımcı olmaya çalıştık. Bizler, İmam hatipliyiz. Yüzümüz ak, alnımız pak, yolumuz hak diyoruz. Karınca kararınca bizler de bu kampanyaya destek vermek istedik. Bu arada anne babalarından almış oldukları cep harçlıklarını Suriyeli kardeşleri için ayıran öğrencilerimizin de ben ellerinden öpüyorum. Allah hayrını kabul eylesin.” (KENAN ONARAAN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x