Kuraklık çiftçilerimizi perişan etti

Kuraklık çiftçilerimizi perişan etti

Kartalkaya Sağ Sahil Sulama Birliği Başkanı İsmail Kaynar, son dönemlerde yaşanan kuraklığın 2016’da daha hissedilir olduğunu belirterek 2016 yılının çiftçiler ve birlik açısından zor geçtiğini söyledi.

23 Kasım 2016 - 07:24

Kartalkaya Sağ Sahil Sulama Birliği olağan Meclis toplantısında Tesiş Sendikası Toplantı salonunda gerçekleşti. 8 gündem maddesiyle başlayan Meclis toplantısında saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından 2017 yılı faaliyet raporu okundu. Raporda Sağ Sahil Sulama Birliğinin hinterlandında yer alan buğday ekimlerinin  çokluğuna dikkat çekilerek yeteri kadar su verilemeyeceği belirtildi.

Meclis toplantısında Taşıt alınması, mevsimlik işçi alımı, son noktalarda kuyu açılması, sulama kanallarındaki hasarlarda ve sulamada uygulanacak cezai müeyyidelerin görüşülmesi, 2017 yılı bitki sulama suyu birim fiyatlarının görüşülmesi ve 2017 tahmini bütçe maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Meclis toplantısında bir konuşma yapan Birlik Başkanı İsmail Kaynar 2016 yılının kurak geçtiğini hatırlattı. Kaynar; “bu yıl kurak olunca çiftçilerimizin gelirleri düştü. Bunun ileride telafisini yapmak için 2014 yılından bu yana çalışmalar yapıyoruz. Çetintepe Barajımız ihale edildi. Geçen hafta DSİ’de Orman ve Su Bakanımızın başkanlığında gerçekleşen koordinasyon toplantısına davet edilmememize rağmen gidip katıldık. Çünkü orada sulama konuları ön plandaydı ve konu birliklerimizi ilgilendiriyordu. Bir arkadaşımız Kartalkaya barajının durumunu sordu; Sayın Bakan da; ‘Kartalkaya barajından Gaziantep su alıyordu, bilindiği üzere Suriye olayının yaşanması ile Gaziantep’in nüfusu arttı ve barajdan oraya su gidiyor. Çetintepe Barajımızın ihalesini 18 ayda tamamladık ama proje büyük olduğu için bir ön önce bitirmek istiyoruz. Büyük ihtimalle 2018’de Çetintepe’den hem Gaziantep’e içme hem de Kartalkaya barajına ilave su gelecek.’ Dedi. Arazi toplulaştırma çalışmalarının da tüm hızıyla sürdüğünü öğrendik.” Diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke Çalışması 
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke...
Kahramanmaraş'ta ahşap fabrikasında yangın 
Kahramanmaraş'ta ahşap fabrikasında yangın