Lüks araçlar satış bekliyor

Lüks araçlar satış bekliyor

Değeri yüz binlerce lirayı bulan gümrük kaçağı lüks araçlar otoparklarda satışlarını bekliyor. Gümrük muhafaza ekiplerinin geçen yıl düzenlediği operasyonda yakalanan 11 bin lüks araç içerisinde Kahramanmaraş’ta yakalananlar da var.

27 Ocak 2017 - 20:34

Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından geçen yıl yapılan denetimler neticesinde, aralarında birçok lüks otomobilin de bulunduğu Türkiye genelinde 11 bin kaçak araca el konuldu. Türkiye’ye sahte evraklarla giriş yaptırılan 4 araçta Emniyet Müdürlüğü tarafından yakalanarak Gümrük Müdürlüğüne teslim edildi.

Yurda sahte evraklarla sokulan 2 Audi ve 2 BMV marka lüks araçlar Kahramanmaraş Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanarak Kahramanmaraş Gümrük Müdürlüğüne teslim edildi. İşlemlerin tamamlanması için Kahramanmaraş’taki otoparklara çekilerek bekletilmeye başlanan araçları getirenlere de cezai işlem uygulandığı belirtildi.

Yasal olarak hakları olmadığı halde, bu araçları ülkeye getirenler hakkında 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na veya 4458 Sayılı Gümrük Kanunu'na göre işlem yapılıyor. Yaklaşık 10 aydır otoparklarda resmi prosedürlerin tamamlanmasını bekleyen lüks araçların, mahkeme kararının ardından satışa çıkartılacağı öğrenildi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı
Cevizin 6 faydası
Cevizin 6 faydası