Akvaryum balığı alın, stresinizi atın!

Akvaryum balığı alın, stresinizi atın!

Kahramanmaraş’ta pet shop da satışı yapılan değişik türde akvaryum balıkları insanların günlük hayattaki stresini almaya bire bir iyi geliyor.

27 Ocak 2017 - 20:33

Astronot balığından benekli çöpçü balığına, cüce kedi balığından cüce vatoz balığına ve Japon balığından gökkuşağı balığına binlerce çeşidi bulunan akvaryum balıkları insanlarda ki negatif enerjiyi alıyor. Kahramanmaraş pet shop esnaflarından Ahmet Balakan, balıkların insanların üzerinde pozitif bir etkisinin olduğunu dile getirdi. Balakan yaşadığı bir olaydan kesit verirken, sinir hastalıklarına dahi balıkların tedavi olarak da kullanıldığını ifade etti.

‘GİTMEDİĞİ DOKTOR KALMAMIŞ’

Dükkân komşusunun balıklar sayesinde sinir hastalığından kurtulduğunu dile getiren Balakan, “Balıklarla ilgili başıma gelen bir şey anlatayım. Bir berber dükkânı komşum vardı. Dükkânına gitmiştim, Berberden çok balık dükkânı gibi duruyordu. Akvaryum malzemesi var, akvaryumlar var, bir üretim hane gibi olmuş. Bir sürü balık var. Neden böyle bir sürü balık olduğunu sordum. Biraz psikolojik rahatsızlıklar yaşamış. Gitmediği Doktor kalmamış. Psikoloğa yönlendirmişler, psikolog da demiş ki senin kafanı dağıtacak bir şeyler lazım demiş. Evine git kuş al kuş besle ya da git balık besle demiş. Ben diyor ne zaman ki balık aldım. Ne zaman ki bunları beslemeye başladım Her şey düzeldi dedi. Bütün psikolojim düzeldi, elimin titremesi gitti dedi. Allah o doktordan razı olsun diyor. Dikkatim dağıldı, bunlarla ilgilendim ve bana acayip katkısı oldu. Çünkü balıkları izlediğin zaman insanda stres kalmıyor. Ayrıca güzel bir görseli var. Stresi azaltır bunlar hep ispatlanmış şeyler yani balık da ayrı bir keyiftir” dedi.

‘SICAK VE SOĞUK SUYA DİKKAT'

Ayrıca balık türlerinden bahseden Balakan, “Biraz da balık beslemek insanlara biraz zahmetli gelebilir. Temizlemesi açısından vesaire ve aslında hiç de zahmetli değildir bilen kişi olduktan sonra sorun yok. Nasıl beslenir dersek şimdi iki çeşit balık türü vardır. Bir sıcak suda yaşayan balık türü, iki ise sıcak ve soğuk suda yaşayan balık türü, sıcak suda yaşayan balık türleri genelde tropikal türler bunların genelde sularının sıcak olması lazım. Yani 26 derece gibi olması lazım, bu sıcaklığın altında olduğu zaman sıkıntı yaşanır. Ölümler başlar. Onun için kış aylarında ısıtıcı kullanılır, bir de bunlara gerek kalmayan balıklar var. Onlar Japon balıklarıdır. Sıcak ve soğuk suda yaşar kış aylarında size de gerek yoktur. Biraz Arsız balıklardır. Aslında Japon balıkları uzun ömürlüdür, bu çeşitlerin ayrı ayrı müşterisi var. Bunları temizlemek için ise motorları var. Güzel bir filtre temizliği yapıldığı zaman belirli aralıklarla akvaryumları her zaman temiz olur. Temiz olması ise güzel görüntüye sebep olur. Balıkları beslemesi ise günde 3 defa beslenebilirler. Bir defada beslenebilir bu balığın azlığına çokluğuna ve ihtiyacına veya türüne göre değişebilir. Balık apayrı bir olaydır stresi azalttığı insanların psikolojisine yardımcı olduğu birçok şekilde gözlemlenmiştir. Bu sebeple ben herkese tavsiye ederim. Bence bir insanda hayvan sevgisi olduktan sonra, o insandan korkmayın” diye söyledi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı
Çocuklarda beyin tümörünün ilk sinyali olabilir!
Çocuklarda beyin tümörünün ilk sinyali olabilir!