Piri Reis’ten referanduma ‘Evet’li destek

Piri Reis’ten referanduma ‘Evet’li destek

Yeni Anayasa değişikliğiyle ilgili Sosyal Medyada çığ gibi başlayan kampanya sokağa indi. İşyerlerine ‘evet’ yazarak referandum sürecine destek verenlerden sonra mahalle sakinleriyle ilk destek veren Piri Reis oldu.

27 Ocak 2017 - 20:31

Sosyal Medyada ‘Büyük Türkiye için ben varım, sen de var mısın’ kampanyasının ardından, Onikişubat ilçesindeki bazı muhtarlar yeni Anayasa paketi ve Partili Cumhurbaşkanlığı sistemine mahallelileriyle birlikte ‘evet’ dedi.

Muhtarlar ve mahalle sakinleri adına açıklama yapanPiri Reis Mahallesi Muhtarı Ali Ergen, tüm dünyaya yeni anayasa paketine ‘evet’ demek için toplandık. Ergen, yaptığı açıklamada mevcut anayasanın 1980 darbesinin armağanı olan 82 anayasasının sistem tıkanıklığına yol açtığını söyledi.

1982 anayasasının sistem sıkıntısının en bariz örneğini 15 Temmuz Darbe girişiminde gördüklerini belirten Muhtar Ergen; “Türkiye’yi 15 Temmuz sürecine sürüklemesi de bunun bir örneğidir. Süreç incelendiğinde hem bürokratik düzeydeki derin oluşumlar hem de paralel ve cuntacı yapılar karşısında sistem savunmasız kalmıştır. Bu savunmasızlığa neden olan sistemin açık ve çift başlı olmasıdır” dedi.

Milletin 2014 seçimlerinde yüzde 52 oy oranı ile Recep Tayyip Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı olarak seçtiğini hatırlatan Piri Reis Mahallesi Muhtarı Ali Ergen şöyle konuştu: “Bu da bir anlamda zaten başkanını seçmiş oluyor. Yani geçen seçim halkımızın bunu istediğini gösteriyor.Başkanlık sistemi Türkiye’nin bölgesel ve küresel bir güç olmasını sağlayacaktır. Çağımız kuvvetli ve hızlı icra çağıdır. Bunun içinde başkanlık sistemi şarttır.Başkanlık sisteminde yürütme organının tek başı olacaktır. Yürütmenin de halk tarafından seçilmesi bir dahaki seçime kadar yasama tarafından düşürülmeksizin bu görevi sürdürmesi memleketimiz için bir avantaj olacak. Bu da daha hızlı yol almamızı sağlayacaktır. Bundan dolayı da Başkanlık sistemi Türkiye’nin uzun vadeli hedefleri için gereli bir sistemdir. Biz Piri Reis Mahalle sakinleri olarak referandumda ‘EVET’ diyoruz”(HABER-FOTOĞRAF: KENAN ONARAN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kahramanmaraş'ta Mayıs Ayında Kar Yağdı: İklim Değişikliği Belirtileri Artıyor
Kahramanmaraş'ta Mayıs Ayında Kar Yağdı: İklim Değişikliği...
Başkan Akpınar, Çalışmaları Yerinde İnceledi
Başkan Akpınar, Çalışmaları Yerinde İnceledi