Mado’dan bir sosyal sorumluluk projesi daha

Mado’dan bir sosyal sorumluluk projesi daha

Dünyanın en ünlü dondurmasını üreten Mado sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde Araştırmacı Yazar Kamil Uğurlu’nun ‘Kahramanmaraş Şehrengizi’ isimli kitabına sponsor oldu.

12 Mayıs 2018 - 04:28

Bir taraftan dondurmasıyla Kahramanmaraş’ı dünyaya tanıtan Mado diğer taraftan da kent kültürüne destek vererek Kahramanmaraş’la ilgili bilgiler sunan şair ve yazarların kitaplarına sponsor olarak geniş kitlelere yayılmasını sağlıyor.

 Konyalı Araştırmacı Yazar Kamil Uğurlu’nun  Kahramanmaraş Şehrengizi isimli kitabı Türk Edebiyatı Vakfı  ve Mado sponsorluğuyla kitapseverlerin beğenisine sunuldu. Şehrengiz: Bir şehrin güzellerini ve güzelliklerini konu alan manzumelere verilen isimdir. Türk edebiyatına ait bir tür olan Şehrengizler genellikle mesnevi biçiminde kaleme alındığından baş tarafından tevhid, münacat, naat bulunur. Bahsedilecek şehirle ilgili bilgi verildikten sonra o şehrin güzelliklerinin tanıtımına geçilir. 
Edirne, Bursa, Yenice, İstanbul gibi kültür merkezleri, şehrengiz yazılan yerler arasında önemlidir.  Bu türün ilk örneğini 16. yy.da Mesihi vermiştir: Şehrengiz Der-medh-i Cüvanân-ı Edirne (Edirne Şehrengizi)

   Konuyla ilgili bilgi veren Mado Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Atila Kanbur “Maraşlı olmamalarına rağmen Kamil Uğurlu ve ailesinin Kahramanmaraş’a ve onun kültürüne olan sevdalarını öteden beri biliyor ve saygıyla bu aşkın gelişmesini izliyoruz. Onlar zaman zaman bu şehirde yaşayarak ve girilmesi zor dehlizlere girerek bu aziz şehrin sırrını keşfetmeye çalıştılar. Samimiyetle çalıştılar. Ve sanıyoruz karşılaştıkları harikalarla bu ilgileri, sevginin ötesine geçip hayranlığa dönüştü.  Diğer taraftan Türk edebiyatı vakfı, Türkiye’nin yarım yüzyıldır kültür gündemini tespit eden, bu ülkenin yüz akı, önemli bir kurumudur. Onların müşterek çalışmasını alkışlarken Maraş’ımıza, bu olağanüstü şehre hizmet edebilmenin, katkıda bulunabilmenin huzurunu hissediyor ve yaşıyoruz. Özetle şunu arzetmeye çalışıyoruz: Mado artık şükürler olsun, sadece iyi kalitede dondurma üreten ve bunu önce ülkeye, sonra ülkelere sevk eden düzgün bir ticari kuruluş olmanın ötesine geçmiştir. Maraş’ın ilk hecesini başına taç edip, bu şehrin kaderi, tarihi ve talihi olmuştur.” Şeklinde kitap hakkındaki düşüncelerini dile getirdi.

Mado’da düzenlenen kitabın tanıtım toplantısına katılan Kahramanmaraşlı şair ve yazarlar kitaba tam not verdi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x