Maraş KOSGEB’E doymadı!

Maraş KOSGEB’E doymadı!

Kahramanmaraş’ta 2016 yılında 601 işletme, toplamda 9 milyon 511 bin lira Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB)’den destek aldı. Maraş, Türkiye genelinde en çok destek alan 12’inci il oldu.

05 Şubat 2017 - 16:47

Türkiye’de KOSGEB’den en çok faydalanan iller sıralamasında her yıl basamak atlayan Kahramanmaraş, 2016 yılında KOSGEB desteklerine doymadı. Türkiye genelinde KOBİ sayısında 23’üncü sırada yer alan Kahramanmaraş, KOSGEB’den en çok destek gören 12’inci il oldu.

2016 yılında sadece 6 milyon TL yeni girişimci desteği alan Kahramanmaraş, Türkiye’de en çok yeni girişimci desteği veren 10’uncu il oldu. Kahramanmaraş’ın girişimci bir ruhu olduğu ifade eden KOSGEB İl Müdürü Nihat Karademir, vatandaşların KOSGEB aracılığıyla sunulan devlet desteklerinden üst düzeyde yararlanması için gayret gösterdiklerini söyledi. Kahramanmaraş’ın 2016 performansının çok iyi olduğunu belirten Karademir, “2016 yılında 102 sınıfta toplamda 3 bin 827 kişiye girişimcilik kursu verdik. Bunlardan bir kısmını direkt olarak İl Müdürlüğümüzce verildi. Bir kısmı da merkez ilçe belediyeler ve üniversite aracılığıyla verildi. Kahramanmaraş, bu rakamla Türkiye genelinde en çok girişimcilik kursu veren 9’uncu il oldu” dedi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Kahramanmaraş’ın KOBİ sayısında 23’üncü sırada yer aldığını kaydeden Karademir, şöyle konuştu: “2016 yılında 601 firma KOSGEB desteklerinden faydalandı. Bu 601 firma 9 milyon 511 bin lira destek ödemesi aldı. Bu rakamlarda KOSGEB aracılığıyla verilen sıfır faizli krediler dâhil edilmedi. Şu anda KOSGEB’in veri tabanına kayıtlı Kahramanmaraş’tan 12 bin 600’ü aşkın firma var.” (HABER-FOTO: KENAN ONARAN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karacasu Kampüsü Ağaçlandırıldı
Karacasu Kampüsü Ağaçlandırıldı
KSÜ Öğrencilerinden Gazze Nöbeti:
KSÜ Öğrencilerinden Gazze Nöbeti: "Yaşasın Küresel...