Maraşlıların büyük buluşmasına Andırınlılar ev sahipliği...

Maraşlıların büyük buluşmasına Andırınlılar ev sahipliği yapıyor!

Andırınlılar Derneği Kadın Kolları Başkanı Dilek Parmaksız, Türkiye genelinde bulunan Kahramanmaraş ve ilçeleri Dernek Başkanlarının 3 Aralık Cumartesi günkü büyük buluşmasına, Andırınlılar Derneği’nin ev sahipliği yapacağını söyledi.

02 Aralık 2016 - 07:35

İstanbul Andırınlılar Derneği olarak İstanbul’daki Kahramanmaraşlıları dernek çatısı altında bir araya toplayıp birlik, beraberlik ve dayanışmayı etkin hale getirmeyi amaçladıklarını ifade eden Parmaksız, “Türkiye genelinde Kahramanmaraşlı dernekler ile bir araya gelip, tanışma ve kaynaşmak istedik. Bundan sonra diğer şehir ve ilçelerimizdeki derneklerle irtibat kurup şehrimiz ve hemşerilerimiz için neler yapabiliriz diye görüş alışverişinde bulunmak gerektiğinin zaruriyetine inandık. Bu toplantı, bu uğurda bizim için büyük bir adım olacaktır” dedi.

Andırınlılar Derneği olarak İstanbul’daki Maraşlılara sahip çıkmaya çalıştıklarını kaydeden Andırınlılar Derneği Kadın Kolları Başkanı Dilek Parmaksız, Maraşlıların 3 Aralık’taki büyük buluşmasının ciddi bir adım olduğunu belirtti.

Bu yolda azim ve kararlılıkla devam ettiklerini dile getiren Parmaksız, “Bu anlamdaki çalışmalarımıza her geçen gün bir yenisini ekleyerek Dernek Başkanım Hamdi Çam’la birlikte istek ve azimle çalışmaktayız. Her yıl düzenli olarak hemşerilerimizin yoğun ilgisiyle Tirşik Festivali, piknik şölenleri, iftar yemekleri, bayram kutlaması düzenlemekteyiz. Dernek merkezimizde sabah kahvaltıları, şehitlerimiz için mevlit programları düzenlemeye öğrencilerimize burs vermeye çalışıyoruz. 3 Aralık cumartesi günü Türkiye genelinde bulunan Kahramanmaraş ve ilçeleri Dernek Başkanlarının katılım sağlayacağı birlik, beraberlik ve dayanışmayı amaçlayan tanışma toplantısına İstanbul Andırınlılar Derneği olarak ev sahipliği etmekteyiz” şeklinde konuştu.

Çeşitli sebeplerle büyük şehirlere göçle gelenlerin, kentte var olmak için dayanışma içerisinde olmaları gerektiğine işaret eden Başkan Dilek Parmaksız, şöyle konuştu: “Dayanışma içerisinde olmak için birbirimizle ilişki içerisinde olmak ve bu ilişkiyi de sürdürülebilmek gerekmektedir. Göç sürecinin yaşandığı ilk yıllarda dernekleşme çok önemlidir. Kentteki rehberlik, yardımlaşma, dayanışma ve adaptasyon faaliyetleri akrabalık, komşuluk ve hemşerilik bağları gibi birincil ilişkiler üzerinde dernekleşme çok önemlidir. Kentlileşme sürecinin toplumsal ilişki, değer, kural ve kurumlar üzerindeki etkisi, birincil ilişkiler üzerinden yürütülen bu faaliyetleri daha kapsamlı ve daha etkin bir şekilde sürdürme potansiyeline sahip dernekleşmeye yani kurumsallaşmaya, yönelimi beraberinde getirmiştir. Bu yönelim, metropollerde çeşitli bölge, il, ilçe, aşiret, köy, mahalle ve hatta mezra adlarının kullanıldığı binlerce derneğin kurulmasına neden olmuştur. Bu dernekler içerisinde kuruluş amacının gereğini başarılı bir şekilde yerine getirenler olduğu gibi, sadece tabela derneği olanlar veya farklı amaçlar için kullanılan dernekler de var. Biz, Maraşlılar olarak bu tabela derneklerinden ibaret kalmak istemiyoruz. Bu nedenle ülke genelindeki diğer derneklerimizle sürekli irtibat halinde olmanın önemli olduğunu düşünüyoruz.”

DİLEK PARMAKSIZ KİMDİR?

1975 Adana Ceyhan doğumlu olup ilk orta ve lise öğrenimini Andırın’da tamamlamıştır. 1996 yılından itibaren İstanbul’da ikamet etmektedir. 2 kız çocuk sahibidir. İstanbul Perpa Ticaret merkezin de Elektrik malzemeleri toptan perakende satış, proje ve taahhüt alanında hizmet vermekte olan Gökpa elektriğin sahibidir. 20 yıllık işletmecilik deneyimini sosyal etkinlikler ve dayanışma alanında da etkin olarak kullanmaktadır. Sivil toplum teşkilatlarıyla ilk tanışması DYP Partisin de Tansu Çiller dönemin de olmuştur. Kâğıthane ve Şişli’de Kadın Kolları Başkanlığı, ardından Kâğıthane Ana Kademe Yönetim Kurulu Üyeliği yapmıştır. Mevcut siyasi faaliyetine AK Parti Şişli Teşkilatı’nda Ana Kademe Yönetim Kurulu Üyesi olarak devam etmektedir. 2005 yılından bu yana İstanbul Kahramanmaraş Andırınlılar Derneği’nde Yönetim Kurulu Üyeliği ve Kadın Kolları Başkanı olarak aktif ve etkin şekilde faaliyet göstermektedir. (KENAN ONARAN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kahramanmaraş'ta Mayıs Ayında Kar Yağdı: İklim Değişikliği Belirtileri Artıyor
Kahramanmaraş'ta Mayıs Ayında Kar Yağdı: İklim Değişikliği...
Başkan Akpınar, Çalışmaları Yerinde İnceledi
Başkan Akpınar, Çalışmaları Yerinde İnceledi