’’Mescidi Aksa Günü’’

''Mescidi Aksa Günü''

Kahramanmaraş'ta Karacaoğlan kütüphanesine Arapça kitap bölümü açan Suriyeli Rima Hammud, her ay birbirinden farklı organizasyonlar düzenliyor. Bu hafta ise Mescidi Aksa ile ilgili organizasyon düzenleyecekler.

03 Ağustos 2018 - 08:48

Ülkelerindeki iç savaş nedeni ile göç eden ve yaşamlarına Kahramanmaraş'ta devam eden Suriyeli vatandaşlardan birisi olan Rima Hammud, Kahramanmaraş'ın Karacaoğlan kütüphanesinde Arapça kitap bölümünde müdür olarak görev yapıyor. Özellikle Kahramanmaraş'ta yaşayan Suriyeli vatandaşlara hitap eden kitapların bulunduğu Arapça kitap bölümünden herkesin yararlanma imkanı bulunuyor.

Kütüphanedeki faaliyetlerden bahseden Suriyeli Esrem ise, ''Biz burada Rima Hanım sayesinde, Arapça kitap bölümü açtık. Her ay faaliyetler yapıyoruz, bazı faaliyetler sadece Araplar bazıları hep Türk hem Araplar için yapılıyor. Bizim organizasyon destekçimiz UNICEF oldu.  Ve her şeyden sorumlu olan Rima Hanımdır.'' dedi.

Mescidi Aksa projesi ile ilgili olarak konuşan Rima Hammud ise, ''7-8 Ağustos’ta Aksa Günü isimli bir projemiz var. İshar Organizasyon ve Karacaoğlan Kütüphanesi bizim destekçimiz. Ve Filistin Şehir Derneği de bize destek olacak. Bu dernek İstanbul’dan bize temsilci gönderecek. Birinci gün çocuklar için çok faaliyetlerimiz var. İkinci günde ise sergi yapılacak'' dedi.

Bu projenin Hammud'un projesi olduğunu belirten Suriyeli Esrem, ''Proje Rima Hanımın fikriydi. Öncelikle son günler de televizyonlarda gördüğümüz gibi Mescidi Aksa Yahudiler tarafından yıkıldığı için bizde bu fikir oluşturuldu. Bu fikirler kültür organizasyonu olarak bizim için çok önemli. Özellikle çocuklar Filistin hakkında hiçbir şey bilmiyor,onları bilgilendirmek için çok önemli. Biz bu tür faaliyetleri bu yüzden yapıyoruz. Bizim burada ki amacımız tüm Türkiye ile birlikte çalışma yapmak.

Bütün herkese duyurmak'' dedi.

Bu faaliyet için elimizde bulunan salona yaklaşık 100 çocuk sığabilir diyen Rima Hammud, afiş çalışması ile duyuru yaptıklarını ve bu şekilde katılımcı kayıtlarını aldıklarını belirterek şöyle konuştu; ''20 tane de Türk çocuklar için kapasitemiz var. Şuana kadar yaklaşık 50 çocuk kaydımız var. İlanlarımız var onlar üzerinden gelen katılımları. Türk çocukların kayıtları ise kütüphane tarafından alınıyor. Yaptığımız bu faaliyetin tüm Türkiye’de yayınlanmasını istiyoruz. Herkes faydalanabilsin, mültecilerde göz önünde bulundurulsun diye. Faaliyetlerimiz tüm şehirlere yayılsın istiyoruz'' ifadeleri ile sözlerini tamamladı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x