Ödüllü projeye yoğun ilgi var!

Ödüllü projeye yoğun ilgi var!

Belediyelerde Sosyal Politikalar Proje Yarışmasında, “Dezavantajlı Guruplara Yönelik Sosyal Rehabilitasyon Merkezi ve Maraş Oyuncakları Atölyesi Projesi” birincilik ödülünü kazanmıştı. Kazanılan ödül sonrası ev hanımlarından kurslara yoğun ilgi var.

11 Kasım 2017 - 02:04

Geçtiğimiz aylarda Fatih Mehmet Erkoç başkanlığındaki Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi,  Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından düzenlenen “Belediyelerde Sosyal Politikalar” Proje Yarışması’nda, “Dezavantajlı Guruplara Yönelik Sosyal Rehabilitasyon Merkezi ve Maraş Oyuncakları Atölyesi Projesi “ile 1.lik ödülüne layık görülmüştü. Başkan Erkoç ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden almıştı. Kazanılan bu ödül sonrasında ise ev hanımları projeye yoğun ilgi gösteriyor.

Düzenlenen proje hakkında bilgiler veren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Daire Başkanı Ayşe Taşkıran, projeyi daha değerli hale getirerek, İŞKUR ile protokol imzaladıklarını ve kursa katılan ev hanımlarının meslek öğrenmelerinin yanından ev ekonomisine de katkı sağladıklarını söyledi.

 

“DEDİKODU DEĞİL, EMEK ÜRETİYORLAR”

Kursların 3 ay süreceğini belirten Taşkıran konuşmasını şöyle sürdürdü: “Geçtiğimiz dönemlerde dezavantajlı kadınlara yönelik sosyal rehabilitasyon merkezi ve Maraş oyuncak atölyesi adı altında bir proje başlatmıştık. Bu projemizin devamında buradaki kurslarımızı İŞKUR iş birliğinde açtık. Kursiyerlerimizle birlikte eğitime başladık. Bu projemiz daha önce İŞKUR destekli değildi. Günlük yevmiye usulü öğrencilerimiz hergün geliyorlar, ahşap oyuncak kursu ve Osmanlı çarıkları yemeni kursu alıyorlar. Aile bütçelerine katkı sağlarken aynı zamanda meslekte edinmiş oluyorlar.Her kursumuz 20 kişilik sınıflardan oluyor, toplamda 40 öğrencimiz var. Bu kursumuz 3 ay boyunca devam edecek. Kurs bitiminde biz yine öğrencilerimizin ilgisi doğrultusunda bu kurslarımızı devam ettireceğiz.Ahşap oyuncakta gördük ki insanlardan ciddi bir ilgi var. Bu sektörün ciddi gelir getirici bir meslek olduğunu öğrenmiş olduk. Öğrencilerimiz yaptıkları işin gelir getirdiğinin farkındalar.”

 

“EV HANIMLARI KENDİ İŞLERİNİ AÇABİLECEKLER”

Kurslara katılan kişilerin girişimcilik belgesi alması halinde kendi iş yerlerini açabileceklerine dikkat çeken Ayşe Taşkıran şunları söyledi: “Öğrencilerimiz yapmış oldukları oyuncakları satıyorlar. Satışlarından da aile bütçelerine katkı sağlıyorlar. Buradayapılan işleri gören kişiler, bu oyuncakları satın almak istiyorlar. Biz şuan için bunu sınırlı ölçüde yapıyoruz. İlerleyen dönemlerde öğrencilerimiz kendiişlerini açtıklarında kendileri de istihdam sağlamış olacaklar. Bizim amacımız burada sadece bir kurs vermek değil. Kadınlarımızı hayata hazırlamak, kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlamak ve aile bütçesine katkı sağlamalarını istiyoruz. İlerleyen dönmelerde KOSGEB aracılığıyla girişimcilik kurslarıda açmayı düşünüyoruz. Hanımlarımız atölyelerini açarken KOSGEB destekli kendi atölyelerini açabilecekler. Burada kişilerin yevmiyeleri ise günlük 25 TL.  Buradan alacakları girişimcilik belgeleriyle kendiişlerini açma fırsatları olacak. Açılan kurslarımıza çok talep vardı, mülakat ile bu öğrencilerimizi seçtik. Mülakatta gerçek anlamda kursaihtiyacı olan kişileri seçmeye çalıştık. Büyükşehir Belediyesi olarak biz her zaman kadınlarımızın yanındayız. Olabildiğince onları destekliyoruz.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x