Okumaya değil muhabbete geliyorlar

Okumaya değil muhabbete geliyorlar

Şeyh Adil Devletlu Parkı içerisine yapılan Kitap Kafe, şu sıralar emekli ve yaşlı kimselerin toplandığı yer haline geldi.

19 Ocak 2018 - 02:58

Geçtiğimiz yıllarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilen toplu açılış töreniyle hizmete açılan Kitap Kafe, öğrencilerden çok yaşlı ve emekli kimselerin toplandığı, muhabbet ettiği yer haline geldi. Dulkadiroğlu Belediyesi’nce bölgeye kazandırılan Kitap Kafe, ilk yıllarında kitapseverler tarafından oldukça ilgi görmüştü. İlerleyen zamanlarda birçok siyasetçi, yazar ve şairi de misafir etmiş, ağırlamıştı.

Farklı mimarisi ve üzerinde barındırdığı anlamlar nedeniyle Kahramanmaraşlının büyük beğenisini toplayan kafede, kitap okuyanların sayısının hiç yok denecek kadar az olduğu görüldü. Türk edebiyatına damga vuran Kahramanmaraşlı şair ve ozanların da eserlerine yer verildiği kafede, görevli ve yaşlı kimselerden başkaları bulunmuyor. Şeyh Adil Devletlu Parkı çevresinde bulunan çevre esnafı ise konuyla ilgili, "Yaz aylarında bile fazla ilgi görmüyor. Gençlerimiz ne yazık ki internet ve teknoloji bağımlısı bireyler haline geldi. Sağ olsun belediyemiz buraya böyle bir güzel eser yaptı. Gençlerimizin derslerden arta kalan zamanlarında buraya gelip, ders çalışıp, kitap okuyarak sohbetler etmesi için. Ama ne yazık ki kış ayların da bile Kitap Kafeye gelen olmuyor" dediler.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x