“Operasyonu sonuna kadar destekliyoruz”

“Operasyonu sonuna kadar destekliyoruz”

Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül, Türkiye’nin sınır ötesi harekâtını değerlendirdi. Şengül, sınır ötesi operasyonuna tam destek verdiklerini söyleyerek, “gerekirse kan dökmeye ve canımızı vermeye hazırız” dedi.

26 Ocak 2018 - 04:46

“Operasyona Tam Destek Veriyoruz”

Türkiye’nin emperyalist güçlerin oyununa gelmeyeceğine değinen Başkan Şengül konuşmasını şöyle sürdürdü: “Türk silahlı kuvvetlerimiz sınır ötesi bir operasyon gerçekleştiriyor. Başta Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere tüm partililer olarak yapılan operasyonu sonuna kadar destekliyoruz. Sonuna kadar Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin yanındayız. Bu son derece meşru bir haktır. Her ne kadar emperyalist ülkeler bu anlamda birbirlerine farklı davranışlar sergileseler de olaya yaklaşım biçimleri farklıda olsa ama NATO bu konuda bağlayıcıdır. Biz bir NATO üyesi bir ülkeyiz. Yapılan operasyonda şehit düşen askerlerimize Allahtan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Özellikle Amerika ortadoğuda yapmak istediği faaliyetleri takip ediyoruz. Mısır, Libya,Irak, Tunus ile başlayan bu zincir halkasına Suriye eklendi. Orada sözde bir koridor oluşturarak emelleri Türkiye Cumhuriyetini de ayrıştırıp bir iç savaş çıkartmak. Türkiye’nin misak-ı milli sınırları içerisinde üniter yapısı bizim için son derece önemli.”

 

“Tüm Ülkenin Gücü Mehmetçiğimizin Arkasında”

Sınır ötesi operasyonun bir siyasi malzeme yapılmaması gerektiğini savunan Şengül şunları söyledi: “Kıymetli Mehmetçiklerimiz değil biz bile gerekirse kan dökmeye hazırız. Canımızı vermeye hazırız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu anlamda ümidimiz şudur ki operasyonda mümkün oldukça şehit vermeyelim, bu temennide de olsak, tabi ki oraya giden Mehmetçiğinsılasından çok vatan sevdasının ön planda olarak gittiğini biliyoruz. Buda bize ayrıca gurur veriyor. Bu durumunda kesinlikle iç siyaset malzemesi yapmamamız gerektiğini düşünüyorum. Tüm ülkenin kol kola yürek yüreğe Mehmetçiğimizin arkasında olduğumuzu bilmeleri gerektiğini ifade etmek istiyorum. Operasyonda Genelkurmay başkanımız olmak üzere tüm silahlı kuvvetler kademesinin Allah yar ve yardımcıları olsun.” 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi