Piyano Resitali ile Otizme dikkat çekti

Piyano Resitali ile Otizme dikkat çekti

Kahramanmaraş'ta düzenlenen bir farkındalık etkinliğinde otizmli genç yetenek Kubilay Özbek, katılımcılara unutulmaz bir piyano resitali sundu.

10 Nisan 2024 - 02:38

Expo 2023 Rekreasyon Alanı Arasta Çarşı'da gerçekleşen etkinlik, Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında Açık Sahne Sanat Akademisi Müzik Atölyesi tarafından düzenlendi.

Programda, Ezgi Tekgül ve Ahmet Behic Berksoy eşliğinde Kubilay Özbek'in piyano resitali dinleyicilere ilham verdi. Özellikle İzmir Marşı, Sen Anlat Baba ve İstanbul Masalı gibi solo performanslar, katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı ve alkışlandı.

Kahramanmaraşlı Kubilay Özbek, 14 Haziran 2005 tarihinde dünyaya gelmiş olup 3 yaşında otizm spektrum bozukluğu tanısı aldı. Müziğe olan ilgisiyle dikkat çeken Özbek, piyano enstrümanına yönlendirilmiş ve Kahramanmaraş Güzel Sanatlar Lisesi'nde aldığı eğitimle müzik kariyerine adım attı. Absolut kulağa sahip olan Kubilay Özbek, Açık Sahne Sanat Akademisi bünyesinde piyano eğitimine devam etmekte olup yüzden fazla eseri çalıyor. Otizm spektrum bozukluğu hakkında farkındalık yaratmayı amaçlayan etkinlik, otizmli bireylerin üstün yeteneklerine de vurgu yaptı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Diyetisyen Kadrosu Genişletiliyor
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Diyetisyen Kadrosu...
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı