Ramazan Paketleri Mahalle Bakkallarından

Ramazan Paketleri Mahalle Bakkallarından

Ramazan ayının yaklaşmasıyla beraber esnafı ramazan paketi telaşını sardığını ifade eden Kahramanmaraş Bakkallar Bayiler ve Şekerciler Esnaf Odası Başkanı Şeref Özsoy, ramazan kumanya paketi alacak olan hayırsever vatandaşların, mahalle bakkallarını tercih etmesini istedi.

23 Mayıs 2017 - 12:30

Büyük süper marketler kadar mahalle bakkallarının da ramazan kumanya paketi hazırladığını ifade eden Özsoy, hayırsever vatandaşların ramazan alışverişlerini zor zamanlar yaşayan mahalle bakkallarından yapmasının daha isabetli olacağını söyledi. Başkan Özsoy, “Ramazan paketleri büyük marketlerde olduğu gibi küçük esnafta, bakkallarda da var. Madem biz ramazan paketlerini iyilik olsun diye yapıyoruz, Müslüman kardeşlerimize yardım amaçlı yapıyoruz; o zaman küçük esnafı seçelim. Mahalle bakkalımıza da katkı olsun. Büyük marketler ramazan ayı içinde saat 09.00’da açılacak akşam 10.00’da kapanacak. Ama benim mahalle bakkalım seher vakti dükkânını açıp sahura kadar halka hizmet edecektir. Hiç değilse bu esnaflarımızın emeğinin bir karşılığı olarak ramazan paketi için bakkallarımızı seçelim” dedi.

Büyük marketlerin ticari amaçlı indirim kampanyaları yaptığını kaydeden Özsoy, mahalle bakkalının iyilik ve yardım amaçlı uygun fiyat politikası yürüttüğünü belirtti. Bakkallar Bayiler ve Şekerciler Esnaf Odası Başkanı Şeref Özsoy şöyle konuştu: “Bizim mahalle bakkalımızda her bütçeye göre ramazan paketleri hizmeti veriliyor. Bizim esnafımızda standart paket diye bir şey yok. Ama paketin içinde temel gıda malzemeleri bulunuyor. Hayır işlemek isteyen vatandaşlarımız, bir mahalle bakkalından çay, şeker, yağ, pirinç, mercimek, nohut, fasulye, makarna gibi temel gıda maddelerinden istediğini alarak bir ramazan kolisi oluşturabilir. Tabi bunun yanında zeytin, peynir, tereyağı, bal, pekmez, tahin ve yumurta gibi kahvaltılık malzemelerden de ramazan kolisi oluşturulabilir. Dileyen hayırsever vatandaşlarımız mahalle bakkalından 60, 80, 100 lira fiyat aralığında ramazan paketlerini yaptırabilirler”

Birçok üründe olduğu gibi ramazan paketlerinde de mahalle bakkallarının ucuz olduğunu belirten Kahramanmaraş Bakkallar Bayiler ve Şekerciler Esnaf Odası Başkanı Şeref Özsoy, adil bir rekabet ortamı sağlayan mahalle bakkallarının varlığının devam etmesi için desteğe ihtiyacının olduğunu söyledi.

Ramazana özel gıda kolilerinin, farklı içerik ve fiyat seçenekleriyle mahalle bakkallarından temin edilebileceğini  kaydeden Özsoy, “Ahilik kültürüyle yetişen esnaf ve sanatkârımız, ramazan ayında fedakârlık yapar. Önceden beri gelen ramazan ayı hassasiyeti ahilik kültürüyle bir gelenek halini almıştır. Bizim esnafımız, kâr amacı gütmeden ramazan paketlerini ucuz yolla hazırlıyor. Şimdi büyük marketler, ulusal marketler işi ticarete döküyor. Onlar kampanya amaçlı indirim yapıyor; ama bizim küçük esnafımız, o ramazan kolilerini oluştururken bu da benden olsun diye hem fazla fazla bırakıyor hem de daha uygun fiyata veriyor” ifadelerine yer verdi.

Vatandaşların sadece ramazan paketleri için değil; diğer ev ve mutfak alışverişlerini küçük esnaftan yapmalarını isteyen Başkan Özsoy, şöyle konuştu: “Küçük esnaftan alışveriş yapın ki esnaf kazansın. Esnaf kazanınca şehir kazanır, devlet kazanır. Mahallenin fakir insanı kazanır. Bizde kredi kartı yok. Biz kara defter kullanmaya devam ediyoruz. Bugün eğer kredi kartında limit yoksa hiçbir büyük markette alışveriş yapamazsın; ama mahalle bakkalı sana hoş geldin der, o malı verir. O malı bırak bazen evde para olmaz, zor durumlarda yine mahalle bakkalı imdadınıza yetişir. Aslında bu yolla bizim esnafımız aile kavgasını da önlüyor.”

Mahalle bakkallarıyla yapılan alışverişin büyük marketler zincirlerinden daha hesaplı olduğunu dile getiren Özsoy, şu değerlendirmelerde bulundu: “Ben Bakkallar Odası Başkanı olarak iddia ediyorum; bakkallardaki alışveriş, büyük süper marketlerden daha ucuz. Türkiye’de mahalle bakkalı olmazsa sosyal patlama meydana gelir. Büyük marketlerin tek rakibi bakkallardır. Eğer vatandaş olarak bakkalımıza sahip çıkmazsak büyük marketlerdeki hiçbir ürüne gücümüz yetmez. Bakkallar var diye büyük marketler ucuz rekabete giriyor. Biz varız, onlar var. Eğer biz olmazsak Türkiye’deki vatandaş, esnaf, sanatkâr buradan bir mal alırken; muhakkak pahalıya alacaktır.”(HABER- FOTO: KENAN ONARAN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x