Renault küçülmeye gidiyor

Renault küçülmeye gidiyor

Fransız otomobil üreticisi Renault küçülmeye gideceğini duyurdu. Küçülme kapsamında 15 bin kişinin işine son verilecek.

01 Haziran 2020 - 02:50

Renault’un stratejik ortağı Nissan da İspanya’daki fabrikasını kapatma kararı almıştı. Nissan’ın ardından Renault’dan da ciddi bir küçülme haberi geldi. Önümüzdeki üç yıl boyunca 2 milyar Euro tasarruf etmek isteyen marka, sadece ana üssü olan Fransa’da 4600 kişinin işine son verecek. Firmanın dünya çapında 15.000 kişiyi işten çıkaracağı da resmiyete kavuşmuş durumda. Renault’nun 39 ülkede 180 bine yakın çalışanı bulunuyor.

“KAR EDEN BİR ŞİRKET İSTİYORUZ.”

Şirketin yönetim kurulu başkanı Jean-Dominique Senard da “Bu plan gerekliydi. Bakış açımızı değiştirmemiz gerekiyor. Dünyanın zirvesinde olmayı hedeflemiyoruz. Biz sürdürülebilir ve kar eden bir şirket istiyoruz.” diye konuştu.

Renault bu yıl içinde 141 milyon euroluk net zarar kaydetti. Şirket çalışan çıkartarak gelecek üç yıl içerisinde yaklaşık 2 milyar euroluk bir tasarruf sağlamayı hedefliyor.

Açıklamada ayrıca Renault’nun Fransa’daki dört üretim merkezinin kapanacağı ya da yeniden yapılandırılacağı belirtildi. Paris’in kuzeybatısındaki Flins’te bulunan fabrikanın da 2024’ten itibaren Zoe elektrikli hatchback otomobil üretimini sonlandıracağı kaydedildi.

Renault Fas ve Romanya’da büyüme planlarını da durdurdu. Renault’nun yıllık 4 milyon araç olan üretim kapasitesi de plana göre gelecek dört yıl içinde 3 milyon 300 bine indirilecek.

Renault’nun en büyük ortağı yüzde 15 hisse ile Fransız hükümeti. Hükümet, şirkete 5 milyar euro kredi güvencesi vermişti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...