Sağlık taramaları devam ediyor!

Sağlık taramaları devam ediyor!

Kahramanmaraş Böbrek ve Diyaliz Hastaları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin (KABÖDER), Dünya Böbrek Günü etkinlikleri çerçevesinde başlattığı sağlık taramalarını, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nde sürdürdü.

10 Mart 2017 - 12:59

Dün öğleye kadar devam eden sağlık taramaları kapsamında, Dulkadiroğlu ve Onikişubat Toplum Sağlığı Merkezlerinde çalışan görevlilerce 200 kişiye tansiyon ve kan şekeri ölçümü yapıldı. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Organ Nakil Koordinatörlüğü görevlileri ise 15 yeni organ bağışı aldı.

KABÖDER üyeleri ise sağlık taramalarına katılan vatandaşlara böbrek sağlığı ve organ bağışı noktasında bilgilendirici broşürler dağıttı. Programa ilişkin gazetemize açıklamalarda bulunan KABÖDER Başkanı Hanifi Çöplü, “Kronik Böbrek Hastalığı (KBH) dünyada ve ülkemizde salgın halini almış önemli bir halk sağlığı sorunu! Erken saptandığında sıklıkla önlenebilir veya ilerlemesi geciktirilebilir. Ancak farkındalığının ve erken tanı oranının düşük olması birçok vakada erken teşhise imkân vermemektedir. Türk Nefroloji Derneğinin ülkemizde yaptığı bir tarama çalışmasında, Türkiye’de her 6-7 erişkinden birinde çeşitli evrelerde kronik böbrek hastalığı bulunduğu sonucu ortaya çıktı. İnsanımızın hastalığın farkında olmaması nedeni ile son dönem böbrek yetmezliği daha fazla yaygınlaşıyor ve insanların yaşam kalitesi bozuluyor. Yüksek maliyetli diyaliz ve böbrek nakli tedavileri ile bireyin ve ülkenin sağlık bütçesini de ciddi olarak tehdit ediyor. Biz de dernek olarak erken teşhisin önemine dikkat çekmek için böyle sağlık taramaları yapıyoruz” dedi. (HABER-FOTO: KENAN ONARAN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x