Reyhanlıoğlu: Kadın her şeyden önce insandır!

Reyhanlıoğlu: Kadın her şeyden önce insandır!

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nursel Reyhanlıoğlu, kadını ya da kadının mücadelesini sadece cinsiyet açısından değerlendirmenin son derece yanlış ve eksik bulduğunu belirterek; kadının, her şeyden önce insan olduğunu söyledi.

10 Mart 2017 - 13:01

Reyhanlıoğlu, “Kadın aynı zamanda anne, eş, kardeş ve arkadaştır. Kadınların sorunlarını çözmeden dünyaya ve insanlığa dair hiçbir hedefimize ulaşmamız mümkün değildir” dedi. Milletvekili Nursel Reyhanlıoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşma ile gündeme damga vurdu. Milletvekili Reyhanlıoğlu, “Günümüzde kadın, tüm dünya üzerinde maalesef ki cinsiyeti dolayısıyla istihdam, etkinlik ve ilerleme gibi birçok alanda geride bırakılmakta, görmezden gelinmekte ve hakkı olanı alamamaktadır” ifadelerine yer verdi.

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ve arkadaşları tarafından “Kadın istihdamı ve kadın işsizliğine ilişkin sorunların önlenmesi" amacıyla verilen Meclis araştırma önergesinin aleyhinde konuşan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nursel Reyhanlıoğlu, sözlerine; 7 Mart’ta yaşamını yitiren 7 Türk Metal Sendikası üyesi kadına baş sağlığı dileyerek başladı.

AK Parti Hükûmetinin, kadınların sorunlarının çözümü konusunda yapılan her çalışmanın öncüsü ve destekçisi olmakta kararlı olduğunu ifade eden Milletvekili Nursel Reyhanlıoğlu, “Kadınlarımızın yararına olabilecek her türlü uygulamanın nereden ve kimden gelirse gelsin AK PARTİ olarak destekçisi olacağımızın bilinmesini isterim. Ancak, eli öpülesi analarımızın, kadınlarımızın yine ideolojik, siyasi ve sloganik temeli olmayan şovlarla kullanılmasına da müsaade etmeyeceğimizin bilinmesini isterim. Kadınlarımızın istihdamı, üretime katkısı, kadın girişimcilerimize destek, önceki dönemlerle kıyaslanamayacak kadar iyi durumda olmasına rağmen daha iyi olması için var gücümüzle çalışmakta olduğumuzun da bilinmesini isterim” dedi.

KADIN HAYATIN HER ALANINDA GÜÇLÜ KILINMALIDIR

2017 Türkiyesi’nde kadınların sosyal hayatta, siyasette, iş dünyasında daha önce hiç olmadıkları kadar aktif olduklarını fakat bunun asla yeterli olmadığını dile getiren Reyhanlıoğlu, şöyle konuştu: “Ancak gelinen nokta da yadsınamaz ehemmiyette bir nokta. On beş yıllık Hükûmetimizin döneminde kadınlar hak ettiği değeri alma bağlamında merdivenleri hızla çıkmış ve çıkmaya da devam edeceklerdir. Bizim siyaset anlayışımızda kadın hayatın her alanında güçlü kılınmalıdır. İşte biz bu siyaset anlayışıyla kadın açısından Türkiye’de yeni bir dönem başlattık. Yönetimde, siyasette, sanatta kadınların olmadığı her alan eksik kalmıştır. Bu nedenle, öncelikle Anayasa ve yasalarda yaptığımız değişikliklerle kadına pozitif ayrımcılığı getirdik. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bizim iktidar dönemimizde kuruldu. Yine bizim iktidarımızda Mecliste Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu kuruldu. Eğitimlerle kadın STK’larına verdiğimiz desteklerle, panellerle, kongrelerle iş ve ticaret dünyasında verdiğimiz teşviklerle kadını destekledik. Kadına sağladığımız her destek önce aileyi sonra ise toplumu çok güçlü kılacaktır. Bu nedenle, kadının aile hayatı ile çalışma hayatını uyumlu hâle getirmek için birçok yasal düzenlemeyi hayata geçirdik. Hamilelik, doğum ve süt izinleri, esnek çalışma, iş yerlerinde kreş ve büyük anneye destek gibi kadının çalışmasına ve topluma katılmasına yönelik birçok projeyi gerçekleştirdik.”

BAŞÖRTÜLÜ KADINLARA İSTİHDAMIN YOLU AÇILDI

Çalışan, üreten kadınların sesi olduklarını söyleyen AK Partili Vekil Nursel Reyhanlıoğlu, şu açıklamalarda bulundu: “Doğum nedeniyle alınan ücretsiz izinlerin memuriyet kıdeminden sayılmasını sağladık. Kadın milletvekili sayısı Hükûmetimiz döneminde 4 katına çıktı. Kadınlar siyasi hayatta daha fazla temsil edilmeye başlandılar. Gelir Vergisi Kanunu’na göre bazı ürünleri iş yeri açmadan satan kadınlarımıza vergi muafiyeti getirildi. Kamuda başörtü yasağını kaldırarak başörtülü kadınların da özgürce çalışabilmelerinin ve istihdam edilebilmelerinin yolunu açtık. Kadınlarımızın eğitim seviyesinin yükselmesine bağlı olarak çalışma oranlarında da ciddi artış sağladık. Yüzde 28,3’e çıkardığımız kadın istihdamını 2023 yılında yüzde 41’e yükseltmeyi hedeflemekteyiz. 2016 yılı Kasım ayı itibarıyla Türkiye’de 2014 sonuna kadar kadın istihdamı yüzde 7,8’lik artışla 8 milyon 211’e çıktı. Yükseköğretim yapmış kadınlarda iş gücüne katılım yüzde 71,6’ya ulaşırken bu oran okuryazar olmayanlarda yüzde 16,1 oldu. Türkiye, 2007-2015 yılları arasında düzenli, ücretli işlerde 2 milyon 160 bin kadına net iş sağlayarak kadın istihdamını en fazla artıran ülkeler sıralamasında 63 ülke içinde yüzde 77’lik oranla ilk sırada yer aldı. Türkiye ekonomisi 2007-2015 yılları arasında düzenli, ücretli sınıfında 5 milyon 325 bin kişi için iş yarattı ve bu işlerin yaklaşık yüzde 40’ında kadınlar çalıştı. Gelir ve yaşam koşulları araştırması sonuçlarına göre de 2015’te yükseköğretim mezunu kadınların yıllık ortalama esas iş gelirleri 29.238 lirayken lise mezunu kadın çalışanların 16.124 lira olarak hesaplandı. Bir okul bitirmeyen kadın çalışanların iş gelirleri de 8.528 lira oldu.”

MİLLETVEKİLİ KADIN SAYISI ARTTI

Türkiye Büyük Millet Meclisindeki kadın milletvekili oranı 1935 yılında yüzde 4,5; 1995’te yüzde 2,4 iken 2016’da bu oranın yüzde 14,7’ye yükseldiğine dikkat çeken Reyhanlıoğlu, şunları kaydetti: “Sayısal verilerden de anlaşılacağı üzere, Türkiye’de kadına istihdam konusu oldukça yakından takip edilen, desteklenen ve devamlı artırılmasına çalışılan bir konudur. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de cinsiyetçi yaklaşımlardan dolayı istihdam henüz istenilen seviyeye ulaşamamıştır. Ancak, Hükûmetimiz ön yargıları kırmış, istihdam seviyesini ciddi anlamda yukarı çekmiştir. Buna rağmen böyle özel bir günde dikkat çekmek niyetiyle kronik hâle gelen “işsizlik” başlığı altında art niyetli bu yaklaşım algı yönetme isteğinden kaynaklanmaktadır. AK PARTİ olarak bizler, 15 Temmuz darbe girişiminin önlenmesi konusunda en ön sıralarda yerini alarak cesaret noktasında hiç kimseden geri kalmadığını gururla tüm dünyaya gösteren, o gece tankların karşısına dikilen, askerleri o tanklardan aşağı indiren, şehit olan, gazi olan bu kahraman milletin kahraman kadınları için çalışmanın boynumuzun borcu olduğunun son derece bilincindeyiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da dediği gibi, yeni Türkiye’yi inşallah ülkemizin kadınlarıyla inşa edeceğiz. Geleceğin güvenli, huzurlu, adil, müreffeh dünyasını doğudan batıya, kuzeyden güneye yer kürenin her köşesindeki kadınlarımızla birlikte kuracağız. Bu vesileyle geleceğimizin mimarı tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.” Kahramanmaraş Milletvekili Nursel Reyhanlıoğlu konuşmasını tamamlamasıyla AK Parti sıralarından alkışlar yükseldi. Leyhte ve aleyhte yapılan konuşmaların ardından oylamaya sunulan grup önerisi, kabul edilmedi.(HABER- KENAN ONARAN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x