Şimdi Parklar Daha Güvenli

Şimdi Parklar Daha Güvenli

Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Doğan İnci hem parkları kontrol etmek hem de ailelerin çocuklarıyla rahat gezebilmeleri ve huzurlu bir şekilde eğlenebilmeleri için Kahramanmaraş’ta ‘Mobil Park Polisi’ uygulamasının başladığını söyledi.

08 Temmuz 2017 - 18:39

MOBİL PARK POLİSİ EKİPLERİYLE

MARAŞ HUZUR KENTİ

Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesi Genel Koordinatörü Mehmet Yüzbaşıoğlu ve Genel Yayın Yönetmeni Mesut Tuğrul Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Doğan İnci’yi makamında ziyaret etti. Kentteki asayiş olaylarıyla ilgili yapılan sohbette Kahramanmaraş’ın huzurlu bir kent olduğunu belirten Emniyet Müdürü İnci, halkın huzur ve emniyeti için polisin 24 saat aralıksız görev başında olduğunu dile getirdi.

ZABITA DESTEKLİ EKİP

Türkiye’de başlatılan ‘Mobil Park Polisi’ uygulamasının da Kahramanmaraş’ta hayata geçirildiğini belirten İnci; “Belediye Zabıta Biriminden aldığımız bir zabıta memurunun da dâhil olduğu Mobil Park Polisi ekibimiz gece gündüz Kahramanmaraş’taki parkları geziyor. Parklarda yaşanabilecek güvenlik zafiyetlerini tespit edip gerekli tedbirlerin alınmasını sağlıyorlar.

AİLELER ÇOK MEMNUN

Mobil Park Polisi ekibi parklarda kimlerin kaldığını, kimlerin girip çıktığını denetliyor, gerekirse güvenlik soruşturması yapıyor. Böylece parklarda hem olumsuz bir olayın olmaması için tedbir alıyor hem de oluşan olaylara daha hızlı müdahale ediyor. Geçen gün park polisimiz bir parkı denetlerken iki tane şüpheliye güvenlik soruşturması yaptı, birinin kesinleşmiş 10 yıl, diğerinin de kesinleşmiş 2 yıl hapis cezası olan iki firariyi yakalayarak cezaevine gönderdi. Park polisini parklarda gören ailelerimiz ise bu olaydan çok memnun oluyor” dedi.

Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, Türkiye genelinde başlatılan Mobil Park Polisi uygulamasıyla ailelerin daha huzurlu ve güvenli vakit geçirmelerinin hedeflendiğini belirterek; uygulamanın Kahramanmaraş’ta başarılı sonuçlar verdiğini söyledi.

Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesi Genel Koordinatörü Mehmet Yüzbaşıoğlu ve Genel Yayın Yönetmeni Mesut Tuğrul Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Doğan İnci’yi makamında ziyaret etti. Kahramanmaraş’ın güvenlik ve asayişinin konuşulduğu ziyarette Emniyet Müdürü İnci, Kahramanmaraş’ın huzurlu bir kent olduğunu belirtti. Türkiye’de parkların güvenliği için başlatılan uygulamasının Kahramanmaraş’ta da hayata geçtiğini ifade eden İnci, Mobil Park Polisi Ekipleri üzerine bilgi verdi.

Peki, Mobil Park Ekipleri kimlerden oluşuyor? Neler yapıyor? Kahramanmaraş'ta Mobil Park Polisi uygulamasını Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesi araştırdı.

Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Park Polisi Ekipleri diğer polis ekiplerinin de desteğini alarak tüm parkları kontrol ediyor. Şüpheli şahıslara kimlik sorusu yapılıyor.Kahramanmaraş’ta yüzlerce parkın kontrolünü yapan ekipler, aynı zamanda parkların risk analizini yapıyor. Suçun yoğun olduğu parkları tespit eden ekipler, aynı zamanda parklardaki aydınlatma eksiği gibi konuları raporluyor. 4 kişilik 2 timden oluşan 12 polisin görev yaptığı Mobil Park Polisi Ekiplerinde, dilencilik ve çevreyi rahatsız etme gibi olaylara da anında müdahale için birer zabıta görevlisi bulunuyor. Zabıta ile polis birlikte çalışıyor. Uygulama sayesinde son 1 ayda onlarca aranan şahıs, park polisi ekiplerince yakalanırken yüzlerce dilenci de dilenmekten men edildi.

ARANILAN ŞAHISLAR PARK POLİSİNE TAKILIYOR

Mobil Park Polisi Ekipleri sayesinde artık parklar daha güvenli. Bunun en güzel örneği dün Dulkadiroğlu Parkı’nda yaşandı. Parkı içerisinde park polisi tarafından kimliği sorgulanan Hasan K. isimli sahsın 2014 yılından beri "Konutta yada eklentilerinde yağma-gasp" suçundan 10 yıl kesinleşmiş hapis kararıyla arandığı tespit edildi. Şüpheli anında gözaltına alındı. Bir başka olay da Şazibey Mahallesi Malik Ejder Caddesi üzerinde yaşandı. Parkta kimliği sorgulanan Gökhan K. isimli şahsın "Kullanmak için uyuşturucu madde bulundurmak sucundan 2 yıl kesinleşmiş hapis kararıyla" aranmasının olduğu tespit edildi. Gökhan K. Park içinde gözaltına alındı. Park Polisinin başarılı çalışmalarından biri de yine aynı parkın etrafında seyir halinde durdurulan 46 BZ 935 plaka sayılı aracın sağön koltuk üzerinde 1 adet kurusıkı tabancadan gerçek silaha dönüştürülmüş silah ele geçirildi. Konuyla ilgili araç sürücüsü Derviş K. gözaltına alındı.

Ramazan ayı içerisinde kurulan Park Polisi parklarda yaptığı kontrollerde hemen hemen hergün aranan şahısları yakalayıp adalete teslim ediyor. (HABER: KENAN ONARAN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x