Spor adamlarından bir ilk

Spor adamlarından bir ilk

Kahramanmaraş’ın Amatör Futboluna yön veren ASKF, TFFGHD, TÜFAD, Saha komiserleri ve İl Tertip Komitesi Türkiye Faal Futbol Hakem ve Gözlemciler derneğinde bir araya gelerek bir ilke imza attılar.

04 Ocak 2017 - 07:47

Kahramanmaraş’ın amatör Futboluna yön veren Kahramanmaraş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Yönetimi, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFGHD), İl Hakem Heyeti, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Spor Kulüpleri Başkanları, Yöneticileri,  TFF İl Temsilcisi ve İl Tertip Komitesinden oluşan sporun taban birlikleri TFFGHD’de bir araya geldiler.

FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNDULAR

TFFGHD de Birlik Beraberliğin ön plana çıktığı Spor Adamları Taban birliklerinin kaynaşma toplantısında ASKF Onursal Başkanı Mehmet Bağrıaçık, ASKF Başkanı Ergün Önal, TÜFAD Temsilcisi Ejder Orak, Salih Fidan, TFFGHD Başkanı Ali Karadutlu ve yönetimi, İl Hakem Heyeti Başkanı Veli Ünlü, Saha Komiserleri Temsilcisi Ömer Kahveci, TFF İl Temsilcisi ve İl Tertip Komitesi Başkanı Ali Kazancı, Adem Karaköse, Ahmet Güler, Abdurrahman Akbaba, İlker Yiyen, Kahramanmaraş İl Hakem Kurulu As başkan Selahattin Abacı, gözlemci atama sorumlusu Ali Aytemiz, Kulüp Başkanlarından Türkoğlu Belediyespor Kulüp Başkanı Süleyman Topcuoğlu, Pazarcık Aksuspor Kulüp Başkanı Adnan Pınarbaşı, Maraşgücü Spor Kulübü Yöneticisi Mustafa Dağlı, Kartalgücü Spor Kulübü Başkanı İş Adamı Ekrem Karaoğlan, Dumlupınar Spor Kulübü Yöneticisi Serdar Şavkılı, Onikişubat İdmanyurdu Spor kulübü Yöneticisi Orhan Külek, Fidanspor Kulüp Yöneticisi Sinan Yakar, Fidanspor Kulübü teknik direktörü İbrahim Uyduran'ın da katıldığı Ziyaret sırasında Futbol enine boyuna konuşuldu, eski anılar paylaşıldı, Kahramanmaraş futbolundaki sorunlar masaya yatırıldı. Koyu sohbetlerin yaşandığı eski futbolun yad edildiği ve birlik beraberliğin ön plana çıktığı ziyarette Kulübün durumu, yönetimsel işlevi anlatılırken Kulübün yaşadığı sıkıntılarda ele alındı. Sahalarda Sporcu, Yönetim ve Hakem ilişkileri hakkında fikir alışverişi bulunulduğu toplantıda birlik ve beraberlik ön plana çıktı.

ONURSAL BAŞKANA ONUR ÖDÜLÜ

Amatör Futboluna yön veren Kahramanmaraş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Yönetimi, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFGHD), İl Hakem Heyeti, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Spor Kulüpleri Başkanları, Yöneticileri,  TFF İl Temsilcisi ve İl Tertip Komitesinden oluşan sporun taban birlikleri TFFGHD’de bir araya geldiği birlik beraberliğin pekiştiği gecede ASKF’nun uzun yıllar başkanlığını yapan ve ASKF Onursal Başkanı olan Mehmet Bağrıaçık’a TFFGHD Başkanı Ali Karadutlu gecenin Onur Ödülü’nü takdim etti.

“BİZLERİ YALNIZ BIRAKMADIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ”

Spor Tabanlarının bir araya gelmesinde büyük rol oynayan ev sahipliği yapan TFFGHD Başkanı Ali Karadutlu gecenin açılış konuşmasında birlik beraberliğin önemine değinerek şunları söyledi; “Bugün burada Kahramanmaraş futboluna yön veren veri tabanının oluşturan spor camiası ile bir aradayız. Bugün güzel bir katılımın olması bizleri mutlu etti. İnşallah bu birlikteliğin devamı gelir, biz Hakem camiası olarak mutlu etti. Özellikle Amatör Spor Kulüpleri Federasyon başkanlığı yapmış ve aynı zamanda onursal başkanlığına layık görülen Mehmet Bağrıaçık’ın burada bizlerle olması bizi daha da mutlu etti. Biz kendisini ASKF Onursal başkanı olarak değil de hakem camiası olarak ta kendisini başkanımız olarak gördük. Biz kendisinden icazet alarak kendisinin bizlere yol göstermesi bizleri başarıya itmişti. Bize yol gösterdiği için bizlere destek olduğu için kendisine çok teşekkür ederiz. Spor kulüplerimizin başkanları ve değerli spor camiası bizimle bu günü paylaştığınız için çok teşekkür ederiz” dedi.

“BİR OLMAK, BİR ARADA OLMAK BİZE GÜÇ KATACAKTIR”

Spor camiasının hep birlikte bir topluluk olduğunu geniş bir aile olduğuna değinen Kahramanmaraş İl Hakem Kurulu Başkanı Veli Ünlü, “Bugün burada yer alarak en mutlu insanlardan biriyim. Bizlere görev verildiği günden bu yana Eylül ayından bu yana çok güzel bir çalışma içerisine girdik. Kendi memleketimde gerçekten özlediğim bir tablo. Her gün bu tablo daha da güzelleşiyor. Burada başta Onursal Başkanımız Mehmet Bağrıaçık, ASKF Başkanımız Ergün Önal, TÜFAD Temsilcimiz Ejder Orak, Kulüp Başkanlarımız ve çok kıymetli tertip komitesi ile birlikte burada bir aile ortamında bir araya geldik. Bizi kırmayarak buraya geldiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Bu birlikteliğinde daha iyi daha ileriye doğru sürmesi amacı ile daha güzel şeyler yapmak arzusundayız. Burada hakem camiası olarak bir amacımız, bir hedefimiz var. Burada bizlere yardımcı olursanız sevinirim. Buradaki birlikteliğimizi ve beraberliğimizi daha uzun yıllar boyunca spor adamı olarak spora ve gençliğimize hizmet olarak vermekten kıvanç duyacağıma inanıyorum. Amatör futbol Aşk işi, gönül işidir. Seviyorsa bu işi amatör profesyonel fark etmez. Spor camiası bir ailedir. Biz kendimizi tanıtmamız bildirmemiz, ifade etmemi lazım. Bizim sizden, sizin bizden hiçbir farkımız yok. Futbolcu olmazsa, hakemin ne işi var. Saha olmazsa takımların, hakemlerin ne işi var. Topun olmadığı yerde futbol oynanmadığı gibi hakemin olmadığı yerde de oyun dönmez. Yani hepsi bir birinin tamamlayıcısıdır. Biz olmazsak siz olmazsınız. Bu da bir gerçek. Burada hepimiz birbirimize destek çıkacağız. Kurallar ve kaideler çerçevesinde. Biz spor adamları olarak alın terinin yaşanmaması için mücadele edeceğiz. Hepimiz futbolun parçasıyız, maçlarda tartışma filan çıkabilir bu normal ama bu tartışma sahada kalmalı” ifadelerini kullanarak birlik beraberliğin önemine değindi.

“DEVRE ARASINDA MUTLU BİR TABLO İLE KARŞI KARŞIYAYIM”

Uzun Zamandır Amatör Futbola hizmet ettiğini ve etmeye de devam edeceğini ifade eden ASKF Kahramanmaraş Onursal Başkanı Mehmet Bağrıaçık, “Değerli arkadaşlar sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Bu güzide toplulukla 20-25 yıldan buyana sürekli beraber olduk. Spor deyimi ile bir devre arası vermiştik. Bizi davet ettiler sağ olsunlar bizde bu davete icabet ettik. Ben çeşitli toplumlarda bulundum, siyasette dahil olmak üzere ama hayatımda en güzel topluluk spor camiasıdır. Spor camiasındaki insanların hesabı yoktur. Sporu sevgi, barış, kardeşlik içerisinde yapan bu uğurda amatörce hizmet eden bu güne kadar gelmiş, geçmiş Kahramanmaraş amatörünün tüm yöneticileri, antrenörleri, hakemleri emeklerine sağlık, onların hepsine saygı duyuyorum. Bundan sonra Kahramanmaraş’ta yine bu taban birlikleri dediğimiz birliğin birlikte beraber hareket ederek Kahramanmaraş gençlerine Kahramanmaraş’taki spor kulüplerine sporda faal olan insanlara hizmet etmesini, Kahramanmaraş’ta güzel yapıların olmasını temenni ediyorum” dedi.

“KISKANÇLIK BİZİ GERİYE GÖTÜRÜYOR”

Hizmet ettiği yıllarda olan tecrübelerinden ve bu tecrübelere dayanarak Amatör Futbolun gerileme döneminin önünde engel olduğunu savunan bu engellerin kalkması gerektiğini ifade eden Bağrıaçık, “Biz Kahramanmaraş olarak tesis olarak, kulüp olarak, antrenör olarak, yönetici olarak ve hakem olarak hak ettiğimizi elde edemiyoruz. Türkiye genelinde Kahramanmaraş’ı iyi temsil edemiyoruz. Bunun en büyük sebeplerinden bir tanesi 1 adım öne çıkan insanları hiçbir zaman sevmiyoruz. Kıskanıyoruz çekemiyoruz. Bu kıskançlığımızı bir defa kaldırmamız lazım” ifadesini kullandı.

“ÖNE ÇIKAN ARKADAŞLARIMIZA DESTEK VERMİYORUZ”

Sorunların gün geçtikçe büyüdüğünü ve bu sorunun ortadan kalkması için kıskançlığa son verilip öne çıkanları desteklenmesi gerektiğini savunan Bağrıaçık, “Öne çıkan arkadaşları eleştirerek onlara zarar veriyoruz. Onları desteklemiyoruz. Ne yaparsa yapsın diye tek başına bırakıyoruz. Bence öne çıkan arkadaşlarımızı desteklememiz lazım. İçimizde şuanda aklıma ilk gelen isimlerden bire tanesi aramızda Hakem arkadaşımız Ali Karadutlu. Ali Karadutlunun inşallah süper Ligde bir düdük çalmasını çok isterim. Bizim süper Ligde onurumuz, gururumuz olmasıdır. Bu nedenle elimizden gelen gayreti göstermemiz lazım. Maalesef Kahramanmaraş’ta lobimiz yok” ifadelerini kullandı.  

“TIRNAKLARIYLA KAZIYAN İNSANLARIMIZ BİR YERE GELİYOR”

Kahramanmaraş’ın lobisi olmadığı için parlayan yıldızların vitrine çıkamadığını ifade eden Bağrıaçık, “Hakemimiz Ali bugün bunun en büyük örneklerinden biridir. Bende hayatımda bunu yaşadım. Tırnaklarımızla kazıdık. Türkiye’de bir yere gelmiş isek kendi emeğimizle geldik. Bizi arkadan iten bir Allah’ın kulunu ne siyasetçi, ne ekonomist, ne fabrikatör, ne bir kulüp yöneticisi görmedim. Ben Futbol federasyonu delegesiydim. Türki’ye de futbol adına 100 kişiden biri konumundaydım. Futbol Federasyonu başkanı seçecek insanlardan biriydim, Türkiye genelinde temsilciydim. Burada Kahramanmaraşspor’un o zamanki yöneticileri beni delegelikten düşürmek için uğraşıyorlarmış. Halbuki ben amatörleri temsilen bu kurumda görev alıyordum. Onlar zannediyormuş ki Kahramanmaraşspor’u temsilen. Biz kendi içimizde birlik olamazsak birbirimizi desteklemezsek bizi kimse desteklemez. Onun için Kahramanmaraş’ta yeteri kadar tesisimiz yok almamız lazım. Yeteri kadar kulübümüz yok kurmamız lazım. Hakemlerimizi desteklememiz lazım. Antrenörlerimizi desteklememiz lazım ki Kahramanmaraş’ta spor yapısı tam olarak uysun. Bugün yapılan güzel bir toplantıydı. Buraya davet eden bu güzel toplantıyı tertip eden emek veren bizleri bir araya getiren herkese teşekkür ediyorum. İnşallah bu birlik devam eder hepinize başarılar diliyorum” dedi.

“CEVHERLERİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ”

ASKF Onursal Başkanı Mehmet Bağrıaçık’tan sonra duygu ve düşüncelerini ifade eden ASKF Başkanı Ergün Önal, Onursal Başkan Mehmet Bağrıaçık’ın temennilerine katıldığını ifade ederek cevherlerimize sahip çıkmalıyız” dedi. Kahramanmaraş futbolu ve sporunun ileri gitmesi konusunda bir olup kenetlenmenin büyük faydası olacağına inandığını ifade eden Önal, “Biz Bu işe gönül veren sevdalı olan ve zamanını harcayan evinde çocukları ile vakit geçirmek yerine zamanını, parasını, maddiyatını düşünmeden bizlerle birlikte olarak bu işle gönül veren cefakar dostlarımla bir arada olmak güzel. Taban birliktelikleri olarak Federasyon başkanı olarak Onursal Başkanımızla olmak üzere bu spora gönül verenler olarak hep birlikte beraber, yan yana kardeşçe mücadele etmek zorundayız. Az önce başkanımızda söyledi Ali Karadutlu’yu örnek gösterdi. Gerçekten de bu gibi cevherlerimizin yanında olmalıyız. Siyasetçisi de ekonomisti de eli kolu uzun olanların bu tür ihtiyacı olan arkadaşlarımıza gönülden desteğimizdir. Biz onların yanında olmaya devam edeceğiz. Her ne kadar Onursal Başkanımız bir adım gerideyse o her zaman bizim yanımızdadır. Ne zaman dara düşse de bir telefon kadar yakınımızdadır. Kendisi de bize her zaman şeref vermiştir, onur vermiştir. Bundan sonrada bu böyle devam edecektir. Bu tür toplantılar bizlerin aile olduğunu hatırlatır. Bizi bir araya getiren herkese çok teşekkür ederim” dedi.

“BU İŞ BİRLİK BERABERLİKLE GÜZELLEŞİR”

Taban Birlikleri toplantısında birlik beraberliğin öneminin şehre fayda sağlayacağını ifade eden TÜFAD Temsilcisi Ejder Orak ise “Bu tür toplantılar daim olmasını diliyorum. Organize edenlere çok teşekkür ediyorum. Sporun birlik beraberlik olduğunu bu işin birliktelik ile çözüme kavuşacağına inanıyorum. Biz büyük bir camiayız. Futbola hizmet edeceksek, yöneticilerimizi, antrenörlerimiz, Hakemlerimizi, sporcularımızı koruyacağız. Bu işin temeli birlik beraberliktir. Bir olmalıyız birlikte hareket etmeliyiz” ifadelerini kullandı.

“BİRLİKTE OLMAK BİZLERE GÜÇ KATAR”

Daha önce Kulüpler ile bir araya geldiklerinde ziyaretlerin olumlu yaklaşımlara ve birliktelikle diyalogların sayesinde sorunların azamiye düştüğünü ifade eden TFF İl Temsilcisi ve İl Tertip Komitesi Başkanı Ali Kazancı ise, “Öncelikle hepiniz hoş geldiniz sizleri burada görmekten çok mutlu oldum, onur duydum. Spor camiasının acilen kenetlenmesi bir araya gelmesi ve ortak hareket etmesi gerekiyor. Taban birliklerin toplanması gerekmektedir. Bu da ASKF, TFFGHD, İl Temsilciliği ve Tertip komitesinin bulunan spor yöneticilerinin gayretiyle olacaktır. Sporun, birlik, beraberlik, kardeşlik olduğunu söylüyoruz ve öyledir de. Bu akşam burada spor adamlarımızın katılımıyla, spor ailesini birlik ve beraberlik içinde görmenin gururunu ve mutluluğunu yaşıyorum. İnşallah bu birlik ve beraberlik böyle devam eder. Biz Sezon başından beri Kahramanmaraş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Ergün Önal, İl Hakem Komitesi Başkanı Veli Ünlü, Futbol Federasyonu tertip komitesi üyeleri ve Hakem Komitesi üyeleri ile birlikte, takımlarımızı tek tek ziyaret ediyoruz, ziyaretlerimizde devam edecek. Amatör spor camiasındaki birliği, beraberliği pekiştirmek ve kaynaşmayı sağlamak amacıyla Kulüplerimizin sıkıntılarını dinliyoruz. Amatör spora gönül veren herkesi yürekten kutluyorum. Bunu her ortamda meslek hayatımızın her döneminde ifade ettik. Çünkü biz Sağlıklı toplumun spor yapan toplum olduğuna inanıyoruz. Her yaşta her zaman herkes için spor diyoruz. Amatör sporun ruhuna inanıyoruz. Biz her yaşta, her zaman, herkes için sağlıklı toplumun spor yapan toplum olduğuna inanıyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Kulüp Başkanları, İl Tertip Komitesi Üyeleri, Antrenör ve Hakemler günün anlam ve önemini anlatan kısa konuşmalar yaptılar. Daha sonra ise ilk defa bir araya gelen Kahramanmaraş’ın Amatör spor taban birlikleri hatıra fotoğrafı ile o günü ölümsüzleştirerek basın Mensuplarına hatıra fotoğrafı çektirdiler. (İLKER YİYEN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke Çalışması 
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke...
Görgel: “Tarihi Yapılarımızı Hızlıca Ayağa Kaldıracağız”
Görgel: “Tarihi Yapılarımızı Hızlıca Ayağa...