Sahipleri bile unuttu

Sahipleri bile unuttu

Bankaların yaptığı cazip fiyatlar ile alınan ancak ekonomik güçlükler nedeniyle ödemede sıkıntı çekilince icra yoluyla el konulan araçlar, yediemin otoparklarını doldurdu. Kahramanmaraş’ta bu durumda olan 6 bin araç, atıl vaziyette sahibini bekliyor.

04 Ocak 2017 - 07:48

1993 yılında Türkiye’de en çok aracın bulunduğu Kahramanmaraş’ta, 6 bin araç icra yoluyla el konulunca otoparkları doldurdu. Kahramanmaraş Yediemin Otoparkı sahibi Mahmut Beyazıt parka çekilen araçların yüzde 95'inin icralık araçlar olduğunu söyledi.

15 yıldan bu yana çeşitli nedenlerden dolayı otoparkta bağlı vaziyette bulunan araçlar çürümeye terk edildi. Cinayetten kız kaçırmaya kadar değişik suçlardan dolayı bağlanan araçların farklı farklı hikâyeleri ortaya çıktı.

İş yeri sahibi Mahmut Beyazıt, Bugün Gazetesine yaptığı açıklamada  Yeni Hal civarında bulanan deponun kısa bir zaman önce Otogar civarına taşındığını ve bu araçları taşımak için 400 bin TL  bankadan kredi çektiğini söyledi. Kendilerine verilecek satış yetkisi ile hem bu araçların satışını yapacaklarını hem de devlete yük olan bu kamburdan kurtulacaklarını belirten Beyazıt, konu hakkında çalınmadık kapı bırakmadıklarını belirtti.

 

15 YILDIR HİZMET VERİYOR

15 yıldan bu yana hizmet veren Bayazıt Otoparkta bulunan araçların her birinin hikâyeleri var. İlk görünüşte oto galeriyi andıran araçların birbirinden ilginç hikayeleri duyanları şoke etti. Kız kaçırmada kullanılan araçlardan cinayet sonrası polisten kaçan araçlara kadar farklı birçok yelpazede bulunan otomobiller sahiplerini bekliyor. Araç sahiplerinin araçlarını almamasından ötürü adete çürümeye terk edelin araçlar, satışı bekliyor.

 

13 YILLIK ARAÇLAR VAR

İşletme sahibi Mahmut Bayazıt, 13 yıl önce gelen Hyundai marka panelvan aracın kız kaçırma olayından ötürü Kahramanmaraş’ta yakalandığını belirtti. Bayazıt: “Kız kaçırma olayında kullanılan araç var. Taraflar evlenip 13 yaşında çocuğu olmuş ama araçları hala otoparkta bulunuyor. Yargıtay’da bu konunun davası sürüyor.” Dedi. 

13 yıldan bu yana çürümeye terk edilen araçtan geriye ise içi dolu hatıralar kalmış. Otoparkın hakim bir yerinde duran araç, o yılların izlerini taşıyor.

 

İLGİSİZLİK ALAKASIZLIK VAR

Vatandaşların araçlarının uzun zamandan bu yana burada kalmasını ilgisizlik olarak nitelendiren Bayazıt şunları kaydetti: “İlgisiz ve alakasızlıktan vatandaşın aracı burada kalıyor. Otoyu bağlatan kurum bu araçların takibini yapmıyor. Trafik polisleri görevini yapıp aracı bağlıyor. Bundan sonra vatandaşın Milli Emlağa yazı yazması gerekiyor. Milli Emlak ta bağlanan bu aracı satışa sunması gerekiyor. Genel anlamda Milli Emlak kurumunun ilgilenip aracı satması gerekiyor. Ama kurumdan satış emri gelmiyor.”

 

BURADA KALAN ARAÇLAR KÜLFETLİ

İş yeri için yıllık vergi verdiğini belirten Bayazıt şunları kaydetti: “Burada duran araçların bize külfeti fazla. Yıllık buraya dünyalar kadar para veriyorum. 12-13 tane eleman çalıştırıyorum. Burada kalan araçlar nedeniyle biz devlete vergi de ödüyoruz.

Burada bulunan araçların satışı için müracaat ta bulunduk. Her aracın dosyası için bizden ücret talep edilince, otomobiller burada kaldı. Araçları burada bulunan vatandaşların Vergi Dairesi, SSK, İcra’ya borcu var.  Buradan neden aracımı çıkarayım ki devlet satsın diyor. Biz buradan devlet yetkililerine sesleniyoruz; ‘Bu konuda kim yetkili ise bizim sesimizi duysun’ eğer bu araçları satmayacaklarsa satış yetkisini bize versinler’ biz satalım.”

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kahramanmaraş’ta otomobil tıra arkadan çarptı: 1 ölü
Kahramanmaraş’ta otomobil tıra arkadan çarptı: 1 ölü
Başkan Görgel: “Engelliler İçin Daha Yaşanabilir Bir Kahramanmaraş İnşa Ediyoruz”
Başkan Görgel: “Engelliler İçin Daha Yaşanabilir Bir...