Spor Toto Süper Lig 6’ncı Hafta Panoraması

Spor Toto Süper Lig 6’ncı Hafta Panoraması

Spor Toto Süper Lig’in 6’ncı haftasında birbirinden keyifli maçları geride bıraktık. Bu haftada öne çıkan en önemli maç hiç kuşkusuz Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan karşılaşmaydı…

26 Eylül 2017 - 11:58

Spor Toto Süper Lig’de 6’ncı haftayı da geride bıraktık. Bu hafta özellikle Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan derbi nefesleri kesti. Bunun yanında Trabzonspor ile Alanyaspor maçı da dikkat çekti. Bordo Mavili ekip, 3-0 öne geçtiği karşılaşmadan 4-3 yenik ayrıldı ve taraftarlarına büyük bir şok yarattı.

Bu hafta toplam 9 karşılaşmada 32 gol sesi çıktı ve ortalama 3,5 gol ortalaması tutturuldu. Bu istatistik geçen hafta 35 golle 3,8 gol ortalaması olarak karşımıza çıkmıştı. Bu hafta takımlar toplam 44 sarı kart görürken, özellikle Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan derbide 5 kırmızı kart çıktı. Toplamda ise takımlar 7 kırmızı kart gördü.

Ligin 6’ncı haftasında ev sahibi takımlar dört kez sahadan galibiyetle ayrılırken, deplasman takımları da 4 kez sahadan 3 puanla ayrıldı, ayrıca 1 karşılaşma ise berabere tamamlandı.

 

Öne Çıkanlar

5 Kırmızı Kart, 3 gol! Fenerbahçe Derbiden Galibiyetle Ayrıldı

Ligin 6’ncı haftasında sonucu en çok merak edilen karşılaşma Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan dev derbiydi. Fenerbahçe, sahadan 2-1’lik skorla galip ayrılan taraf olurken, karşılaşma kırmızı kart yarışında geçti. Önce Beşiktaşlı Quaresma takımını 10 kişi bıraktı, ardından Fenerbahçe’de Neto kırmızı kart görerek oyundan atıldı.  Daha sonra bu oyuncuları Atiba ve İsmail Köybaşı takip etti. Maçın bitiş düdüğü ile Oğuzhan Özyakup’ta kırmızı kart gördü. Maça gelirsek ve Fenerbahçe cephesinden maça bakarsak, Sarı Lacivertli ekip derbi maçlarında farklı bir kimliğe büründüğü aşikar. Bu sezon özellikle evinde kaybettiği puan kayıpları, Fenerbahçe’yi bu karşılaşmada açıkçası favori yapmıyordu. Ancak Fenerbahçe derbilerde farklı bir motivasyon ile çıktığı maçları her zaman kazandı. Özellikle kendi evinde oynadığı karşılaşmalarda… Beşiktaş açısından ise bu derbi büyük bir kayıpla tamamlandı. Kaybedilen 3 puan ve Atiba, Oğuzhan ve Qurasma’nın kırmızı karla oyun dışında kalması, bir sonraki Trabzonspor maçında epey bir sıkıntıya düşürecek gibi. Bir de Şenol Güneş’in maçı kenardan yönetememesini de ekleyince Siyah Beyazlı ekibi büyük bir sıkıntıya düşürecektir.

Kimse Göztepe’yi Konuşmuyor Ama…

Bu sezon yükseldiği Spor Toto Süper Lig’de ne yapacağı merak konusu olan takımların başında İzmir ekibi Göztepe geliyor. Sezon başında Beşiktaş’ta Şenol Güneş’in yardımcılığından ayrılarak Göztepe’nin başına geçen Tamer Tuna, İzmir ekibinde adeta ‘ben de buradayım’ diyor. Başarılı teknik adam Göztepe’nin başında 6 haftada topladığı 13 puanla 3’ncü sırada yer alıyor. Sarı Kırmızılı ekibin bu başarısı lige damga vurmuş durumda.

Trabzonspor Ağır Yaralı

Trabzonspor bu hafta evinde Alanyaspor’u ağırladı. Hiç kuşkusuz Alanyaspor’un formsuz durumu Bordo Mavili ekibi açık ara favori yapıyordu. Nitekim maçta 3-0 öne geçen Trabzonspor, taraftarlarına resital sunuyordu. Ancak Alanyaspor’daki Vagner Love hesaba katılmamıştı. Alanyaspor, Trabzonspor maçında gösterdiği inanılmaz geri dönüş ile Trabzonspor’u 4-3 mağlup etmesini bildi. Maçın ardından ise Karadeniz ekibinde hedef tahtasında Ersun Yanal vardı… Hem taraftarlar hem de yerel medya Ersun Hoca’yı yerden yere vurdu. Bakalım Trabzonspor’da bu yenilginin ardından neler değişekek!

Aslan’dan Müthiş Geri Dönüş

Ligin 6’ncı haftasında en dikkat çekici maçlardan birisi de Bursaspor ile Galatasaray arasında oynanan karşılaşmaydı. Yeşil Beyazlı ekip maça güzel başladı ve ilk dakikalarda 1-0 öne geçti. İlk yarıda Galatasaray’ın etkisiz oyunu taraftarlarını karamsarlığa düşürdüğü kuşkusuzdu. Ancak her şey ikinci yarıda değişti. Hırvat teknik adam Igor Tudor, maçın ortalarında iki bek oyuncusunu çıkarıyor, yerine Feghouli ve Yasin’i oyuna sürüyordu. Hiç şüphesiz Tudor’un bu hamlesi Rus ruletinden de riskliydi. Fakat Hırvat çalıştırıcının büyük riski meyvesini verdi ve Galatasaray, Bursaspor’u 2-1 mağlup etti. Bu karşılaşmada Feghouli’nin attığı şık gol ligde şu anda atılan en güzel gollerin arasına girecektir. Bu sonuçla beraber Galatasaray, ligde en çok gol atan, en az gol yiyen, en fazla puan toplayan ve hiç yenilmeyen takım unvanını ele geçirdi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi