YÖK Yeni Üniversite Sistemini Açıkladı

YÖK Yeni Üniversite Sistemini Açıkladı

Üniversitelere giriş sistemi değişiyor. YÖK Başkanı Yekta Saraç, yaptığı açıklamada üniversite sınavlarının bir hafta sonu başlayıp bitirileceğini açıkladı.

26 Eylül 2017 - 12:00

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde konuşan YÖK Başkanı Yekta Saraç, şu an uygulanan sınav sisteminin iki aşamalı olarak gerçekleştirildiğini ve yaklaşık 4 aya yayılan sınav maratonunun lise eğitimini olumsuz yönde etkilediğini belirtti.

Yeni sınav sistemi hakkında konuşan YÖK Başkanı Saraç, şunları kaydetti: "Şu an uygulanmakta olan giriş sistemi iki aşamalı olarak gerçekleştirilmekte. Sınavların ilki mart, diğeri haziran ayında ve toplam 5 gün sürmektedir. Neredeyse 4 aya yayılan bu durum lise eğitimini olumsuz etkilemektedir. 

Yeni düzenlemeyle sınavı, bir hafta sonunda başlayıp, bitirmeyi planlamaktayız. 18 puan türünde azaltmaya gidiyoruz. Temel olarak sayısal, sözel, eşit ağırlık puan türleri olacak. Türkçe ve matematik, sınavın merkezi olacak. Sorular yine müfredattan olacak. Öğrencilerimiz çalışma sistemini değiştirmesinler, sadece sıkı sıkı derslerine çalışsınlar." 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Büyükşehir, Göksun’da İnşa Edilecek Köy Evlerine Yeni Yol Açıyor
Büyükşehir, Göksun’da İnşa Edilecek Köy Evlerine Yeni Yol...
CHP’li Ünal Ateş’ten 1 Mayıs mesajı
CHP’li Ünal Ateş’ten 1 Mayıs mesajı