Suç makinelerini polisin dikkati yakalattı

Suç makinelerini polisin dikkati yakalattı

Kahramanmaraş’ta banka önlerinde gerçekleşebilecek hırsızlık olaylarına suçüstü yapmak amacıyla çalışma yapan Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik, Dolandırıcılık ve Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerinin bu çalışması sonuç verdi. İki kişiye yoğunlaşan dedektifler birinin 20, diğerinin 6 suç kaydı olan iki kişi kıskıvrak yakaladı.

09 Mayıs 2017 - 14:02

Olay dün saat 16.00 sıralarında küçük sanayi sitesinde meydana geldi. Küçük sanayi sitesindeki özel bir banka şubesi önünde görevli sivil polisler, park halinde bir aracın lastik havasını indirip camını zorlamaya çalışan şahısları farketti. Şüphelilerin yanına yaklaşan polis 'dur' ikazında bulundu. Polisin ikazına uymayan zanlılar 06 sahte plakalı lüks araçlarıyla kaçtı. Önlem alan polis kaçış istikametinde bulunan polisleri uyararak şehrin giriş çıkışını kapattı ve dar alan operasyonu yaptı.  Ekip otoları ile sahte plakalı araç arasında Doğukent civarında nefes kesen kovalamaca yaşandı. Kovalamacada araçtan inerek kaçmaya çalışan Mesut B (20) kovalamaca neticesi boş bir araziye sıkıştırılarak yakalandı. Aynı olayda birlikte hareket ettiği tespit edilen Gökhan K. (19) ise Doğukent alt kısmında ekin tarlası içinde yakalandı. Olayda kullanılan ikinci 06 plakalı ikinci araç da arazi yakınında ele geçirildi . Ayrıca yapılan arazi taramasında araziye atılmış bir çift plaka ve araç cami açmakta kullanılan aparat ele geçirildi.

Kayseri'den Kahramanmaraş’a 2 araçla geldikleri belirlenen şüphelilerden Mesut B'nin 20 adet hırsızlık suç kaydı olduğu ,Gökhan K'nin ise 6 adet kaydı olduğu ve arandığı belirlendi.

Çevre illerde de benzer olayları gerçekleştiren şüphelilerin bankadan para çeken vatandaşları takip ettikleri, müşterilere ait araç lastiklerini indirmek, camına taş atmak ve yol kapandı süsü vererek dikkat dağıtıp para çantalarını alıp kaçmak suçuna giriştikleri,  sivil polisin dikkati sayesinde bu defasında kıskıvrak yakaladıkları belirtildi.





YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kahramanmaraş Havalimanı Nisan Ayı İstatistikleri Açıklandı
Kahramanmaraş Havalimanı Nisan Ayı İstatistikleri Açıklandı
Öğrencilerin Sınav Hazırlığına Büyükşehir’den Destek
Öğrencilerin Sınav Hazırlığına Büyükşehir’den Destek