Tanrıverdi: “Üniversite-Sanayi iş birliği önemli”

Tanrıverdi: “Üniversite-Sanayi iş birliği önemli”

Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü ve Bakanlık Müşaviri Nesih Tanrıverdi, Üniversite ve Sanayi iş birliğinin önemine değinerek: “ Ülke olarak katma değeri yüksek ürünler üretmeliyiz. Sanayicimizin daha başarılı olabilmesi ve sorunlarının kısa sürede çözülmesi için Üniversite ile iş birliği yapması gerekiyor.”dedi.

15 Ekim 2017 - 03:46

Kahramanmaraş sanayicisin gelecekten umutlu olduğunu belirten Tanrıverdi, şehirdeki OSB çalışmalarının tamamlanması halinde şehrin ve ülkenin kalkınmasında önemli rol üstleneceğini kaydetti.

 

“ARA ELAMAN İÇİN İŞ BİRLİĞİ ÖNEMLİ”

Sanayicinin sorunlarını yerinde incelediklerine dikkat çeken Tanrıverdi şunları söyledi: “OSB’lerin sonuçlanması halinde sağlıklı ortamlarda faaliyet gösterecek yaklaşık 150-160 sanayi tesisi daha kurulacak ilimiz ve ülkemiz kalkınmasında önemli bir rol üstlenecektir. Ülkemizin katma değeri yüksek ürünler yapması gerekiyor. Bu konuda bakanlığımızın çalışmaları sürüyor. Büyükşehir Belediyesi ve Dulkadiroğlu Belediyesi birlikteliğinde küçük işletmeler için yeni sanayi alanları planlanmaktadırlar.  Sanayicimiz sorunların çözümü için üniversitenin kapısını çalmalıdır. Üniversitemiz bünyesinde başvuru yapılabilecek ara yüzler bellidir. KÜSİ Temsilcisi, Teknokent AŞ ve ÜSKİM.  Sanayicimiz il müdürlüğümüz ile de temasa geçebilir, biz gerekli olan noktayla teması sağlama konusunda yardımcı olabiliriz. Tabi biz sanayicimizin sorunları çözmek için onları ziyaret ederek gerekli çalışmaları yapıyoruz. Ara eleman ihtiyacının karşılanabilmesi için Üniversite-Sanayi işbirliğine ihtiyaç var. Bunun için yakın temas kurulmalı,  ara yüzler oluşturularak yapılacak iş/işlemler belirlenmeli ve hayata geçirilmelidir.” 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke Çalışması 
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke...
Kahramanmaraş'ta ahşap fabrikasında yangın 
Kahramanmaraş'ta ahşap fabrikasında yangın