Tarım destekleri için son tarih 30 Aralık!

Tarım destekleri için son tarih 30 Aralık!

Dulkadiroğlu Ziraat Odası Başkanı Mehmet Çetinkaya, tarımla uğraşan vatandaşlarımızın, desteklerden faydalanabilmesi için 30 Aralık tarihine kadar 2016 yılının dosyalarını yaptırmaları gerektiğini söyledi.

26 Aralık 2016 - 07:48

Son tarihi geçiren çiftçilerin, desteklerden mahrum kalacağını kaydeden Çetinkaya, “Kahramanmaraş ve Türkiye genelinde 30 Aralık 2016 mesai bitimi ile beraber devletimizce sertifikalı ürünlerdeki yağlı tohumlar için destekler son buluyor. Ayrıca 2016 yılı dosyasını yaptırmayan çiftçilerimizin de 30 Aralık mesai bitimine kadar dosyalarını yaptırmaları gerekiyor” dedi.

Desteklerden faydalanmak için sürenin 30 Aralık tarihine uzatıldığına dikkat çeken Başkan Çetinkaya, “Aslında bu süre Ağustos ayı itibariyle bitmişti. Ama Bakanlık ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin görüşmeleri neticesinde zaten kuraklıktan mağduriyet yaşayan vatandaşlarımızın, bir de dosya yaptırma süresi noktasında mağduriyet yaşamaması için süre 30 Aralık’a kadar uzatıldı” ifadelerine yer verdi.

Maraş’ta mısır kısmen desteklenecek!

Çiftçiye 2017 yılı içinde yeni destekler olacak mı sorusuna ise Çetinkaya şu cevabı verdi: “2017 yılı için Kahramanmaraş’ta ilk defa desteklenecek ürünler yok. Sadece alan bazlı desteğe geçildiği için Kahramanmaraş’ta bazı ürünlerin kısmi destekleri de aslında kaldırıldı. Ama bunun yanında Kahramanmaraş’ta destek boyutunda mercimek, nohut gibi ürünler dâhil edildi. Biliyorsunuz şehrimizde ciddi anlamda mercimek ve nohut üretimi var. Bu nedenle bu ürünler desteklenecekler listesine ilave edildi. Kuraklıkla mücadele boyutunda tüm Türkiye’de mısır desteklenen ürünler arasından çıkarılmıştı. Ama Kahramanmaraş’ta mısır tekrar dâhil edildi.” (KENAN ONARAN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x