Telefon dolandırıcılarına geçit yok!

Telefon dolandırıcılarına geçit yok!

Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, son zamanlarda artan telefon dolandırıcılığına dikkat çekmek ve vatandaşları bilgilendirmek için konuyu Cuma hutbesine taşıdı. Polis, Cuma namazından çıkan kalabalığa bilgilendirici broşür dağıttı.

19 Kasım 2016 - 07:22

Günümüzde hırsızlar ve dolandırıcılar her fırsatı değerlendiriyor. Özellikle son yıllarda emniyetin karşısına en çok çıkan dolandırıcılık türü, iletişim yoluyla dolandırıcılık! İnsanların güvenini kazanmak için kendini asker, polis, savcı gibi güvenilir mesleklerden gösteren dolandırıcılar, yine insanların korkularını kullanarak kirli emellerine ulaşmaya çalışıyor. Aradıkları kişilerin veya bir yakınlarının terör örgütleriyle ilişkisi olduğu gerekçesiyle kurbanlarından para, altın gibi değerli eşyalar ya da banka hesap numarası, kimlik numarası gibi kişisel bilgiler talep ediyor. İşte teknolojiyi kullanarak dolandırıcılık faaliyetlerini sürdüren bu çetelere karşı Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü çalışma başlattı.

İl genelinde yapılan çalışma kapsamında polisler, camilerin önünde Cuma Namazı çıkışında vatandaşlara broşürler dağıtıp telefon dolandırıcıların uyguladıkları yöntem hakkında bilgi verdi. Daha geniş kitlelere ulaşmak adına İl Müftülüğü'nden destek alan polisin çalışmalarına; il genelindeki tüm camilerde imam hatipler, Cuma Hutbesi'nde vatandaşları telefon dolandırıcılarına karşı uyardı.

Dün, Ulu Camide, cuma hutbesinde vatandaşlara seslenen cami imamı Fatih Çetinkurt, telefon dolandırıcılığına karşı vatandaşları uyardı. Vatandaşlara, devletin hiçbir yetkilisinin telefonla kimseden para talep edemeyeceğini belirten Çetinkurt, cemaate şöyle seslendi: “Ulu Camii'nin imamı Fatih Çetinkurt, hutbesinde cemaate seslenerek şunları söyledi: "Sizleri telefonla arayarak veya mesaj göndermek suretiyle kendisini asker, polis, savcı gibi tanıtan, 'Adınız, telefon numaranız veya banka hesap numaranız çeşitli terör örgütlerine karıştı ve onlar tarafından kullanılıyor' diyerek sizden para, altın isteyenlere asla ve asla inanmayınız. Devletimizin hiçbir kurumu ya da kamu görevlisi telefonla sizi arayarak para, altın ya da banka hesabıyla ilgili asla olmaz. Bu şekilde sizleri telefonla arayıp ya da mesaj göndererek talepte bulunanlara kesinlikle itibar etmeyiniz. Şüphelendiğiniz durumlarda telefonu hemen kapatınız ve '155 Polis İmdat' hattını aramayı da ihmal etmeyiniz."

Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube ekipleriyle cami çıkışında vatandaşlara telefon dolandırıcılığına karşı bilgilendirici broşürler dağıtan Şube Müdürü Ferhat Yeşilyayla ise şu açıklamalarda bulundu: “Özellikle son yıllarda sıklıkla karşılaşılan telefonla dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşlarımızı bilgilendirmek amacıyla broşürlerimizi dağıtıyoruz. Bu konuyla ilgili telefonla aranarak ya da mesaj yoluyla sık sık vatandaşlarımız, rahatsız ediliyor. Dolandırıcılar, vatandaşlarımızı telefonla arayarak; kendilerini polis, asker, savcı ya da diğer kamu görevlileri olarak tanıtıyorlar. Onların güvenini kazanıp para ve altın gibi bir takım talepleri oluyor. Ya da vatandaşlardan banka hesap numaraları ve kimlik numaraları gibi kişisel bilgileri isteniyor. Vatandaşlarımız, kesinlikle bunlara itimat etmesinler, inanmasınlar. Bir şüpheli telefon geldiği zaman derhal telefonu kapatsınlar. Eğer boş bulunup da hesap numaralarını veya özel bilgilerini paylaştılarsa mutlaka bankalarıyla irtibata geçerek bankaların tedbir almasını sağlasınlar. Gerekiyorsa kartlarını iptal ettirsinler. Ve hiç vakit kaybetmeden 155 Polis İmdat hattını arayarak polisi bilgilendirsinler. Bir çalışma başlatılsın. En azından bu suçluların peşine düşülsün. Bu konuda vatandaşların duyarlı olmasını bekliyoruz. Bir farkındalık oluşturmak için de broşürlerimizi dağıtıyoruz. Bu tarz çalışmalarımızla sürekli vatandaşlarımızı bilgilendiriyoruz.” (KENAN ONARAN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Barbaros Caddesi Yenilenen Yüzüyle Hizmete Sunuldu
Barbaros Caddesi Yenilenen Yüzüyle Hizmete Sunuldu
Kahramanmaraş Havalimanı Nisan Ayı İstatistikleri Açıklandı
Kahramanmaraş Havalimanı Nisan Ayı İstatistikleri Açıklandı