‘Tırnaklarına özen göstermeyen kadının güzelliği...

‘Tırnaklarına özen göstermeyen kadının güzelliği yarımdır’

Güzellik Uzmanı Gökçe Kırkpınar; “Kişisel bakımın en önemli göstergelerinden biri de, el ve ayak bakımının bir parçası olan tırnak bakımıdır” dedi.

12 Haziran 2017 - 16:12

Kahramanmaraş Medcezir Güzellik Salonu sahibi ve Güzellik Uzmanı Gökçe Kırkpınar, Kişisel bakımın en önemli göstergelerinden biri, el ve ayak bakımının bir parçası olan tırnak bakımıdır. Tırnaklarına özen göstermeyen bir kadının güzelliği yarım kalmıştır.

İnsani ilişkilerde önemli olan iç güzellik deriz ancak dışını beğenmediğimiz bir kişinin içini merak etmeyiz diyen Kırkpınar, sözlerine şöyle devam etti: “İlk tanışmada elin, yüzün, kılık kıyafetin, saçın bakımlı ve tertipli olması çok önemlidir. İnsan gözü etrafına baktığında bir estetik, düzen ve çekicilik görmek ister. Bu nedenle buna önce kendimizi düzelterek sonra da çevremizde değişiklikler yaparak başlayabiliriz. Pek fazla üzerinde durulmasa da tırnak bakımı oldukça önemlidir. Örnek vermek gerekirse; evine misafir olduğunuz ev sahibi sizi en güzel kıyafetiyle, tertemiz eviyle karşılasa ve önünüze bir sürü pastalar, börekler koysa, siz tam pastanızdan bir dilim ağzınıza atarken ev sahibinin tırnaklarının uzun, bakımsız ve içinin pis olduğunu görseniz nasıl düşünürsünüz? Tabii ki de hayran kaldığınız tertemiz ev ve çeşit çeşit yiyecekler birden gözünüzde çok farklı canlanabilir. Bu nedenle tırnak bakımı da en az cilt ve güzellik bakımı kadar önemlidir.”

 

TIRNAK BAKIMI NASIL YAPILMALI

Kırkpınar ,”El ve ayak tırnaklarının bakımı, aslıda 3 aşamadan ibarettir. Birincisi; tırnak dokusunun sağlıklı olmasını sağlamak, ikincisi; tırnağa uygun şeklin verilmesi, üçüncüsü ise; tırnakların süslenmesidir. Bu konuda size vereceğimiz sırrımız şu ki eğer doğal bir şekilde manikür ve pedikür yapmak mümkün mü derseniz kesinlikle bunun cevabı evet olacaktır. Hepimizin evinde genelde bulunan gül kokulu vazelin tırnak bakımı için sizlere doğal manikür ve pedikür imkânı sağlayacaktır. Vazelin uygulamasını el tırnaklarınıza yapabildiğiniz gibi ayak tırnaklarınıza da kolaylıkla uygulayabilirsiniz. Anlattığımız şekilde tırnaklarınızı keserken eğer tırnaklarınızın sağa sola sıçramasından rahatsız oluyorsanız size 1 püf noktası daha verelim. Eğer tırnak makasınızı kullanmadan önce ıslatırsanız, tırnaklarınız kesilirken sağa sola sıçramayacaktır.”

 

KÜTİKÜL TEMİZLİĞİ

Aslında tırnak bakımı için kesilmemesi gerekilen kütiküller, tırnağı enfeksiyonlardan koruyan bir yapıdır. Görüntü açısından sizi rahatsız ettiği için kesmek istiyorsanız önce tırnaklarınızı nemlendiricilerle nemlendirin ve sonrasında kütiküllerinizi temizleyin. Temizleme işlemi için diğer bir tavsiyem ise kütikül temizleyici kremler olacaktır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kahramanmaraş’ta 117 Kişi Yakalandı
Kahramanmaraş’ta 117 Kişi Yakalandı
Kahramanmaraş’ta otomobil tıra arkadan çarptı: 1 ölü
Kahramanmaraş’ta otomobil tıra arkadan çarptı: 1 ölü