U13 Türkiye Şampiyonası fikstürü çekildi

U13 Türkiye Şampiyonası fikstürü çekildi

Kahramanmaraş’ın da grup merkezi olarak bulunduğu 2016- 2017 sezonu U13 Türkiye Şampiyonası 1. Kademe müsabakaları fikstürü çekildi.

12 Haziran 2017 - 16:09

2016-2017 Sezonu U13 Türkiye Şampiyonası 1. Kademe müsabakaları 65 ilden 114 takımın katılımıyla 6'şar takımlı 17 grupta 11-14 Haziran 2017 ve 4'er takımlı 3 grupta 11-13 Haziran 2017 tarihlerinde olmak üzere toplam 20 tarafsız grup merkezinde oynanacak.

1.Kademe müsabakaları, İstanbul, Edirne, Bursa, Düzce, Çanakkale, Balıkesir, Kütahya, İzmir, Denizli, Burdur, Aksaray, Gaziantep, Ankara, Kahramanmaraş, Batman, Zonguldak, Çorum, Çankırı, Giresun ve Bayburt grup merkezlerinde oynanacak 1.kademe müsabakaları sonunda grup birincisi olacak 20 takımın katılımıyla 2.kademe müsabakaları 4 merkezde oynanacak. 2.kademe müsabakaları sonunda gruplarında birinci olan 4 takım final müsabakalarına katılmaya hak kazanacak.

1. Kademe müsabakaları doğrultusunda Kahramanmaraş grubuna Malatya (Yeni Malatya), Elazığ (Elazığ Yolspor), Diyarbakır (Ergani Gençlerbirliği), Gaziantep (Gaziantepspor), Kayseri (Kayserispor), Nevşehir (Hacı Bektaş-ıVeli Üniversitesi) yer alıyor. 6 takımın katılacağı Kahramanmaraş’ın da grup merkezi olarak bulunduğu 2016- 2017 sezonu U-13 Türkiye Şampiyonası 1. Kademe müsabakaları 4-7 Mayıs 2017 tarihlerinde start alacak. 1. Kademe müsabakalarına grup merkezliği yapacak olan Kahramanmaraş futbol sahaları müsabakalara hazırlandı. Kahramanmaraş’ta 11-14 Haziran 2017 başlayacak olan karşılaşmalar için fikstür Kahramanmaraş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunda gerçekleşen Fikstür çekimi ile eşleşme yapıldı.  

KAHRAMANMARAŞ GRUBUNDA FİKSTÜR ÇEKİLDİ

Kahramanmaraş merkezinde Malatya (Yeni Malatya), Elazığ (Elazığ Yolspor), Diyarbakır (Ergani Gençlerbirliği), Gaziantep (Gaziantepspor), Kayseri (Kayserispor), Nevşehir (Hacı Bektaş-ıVeli Üniversitesi) katıldı. Karşılaşmaların Merkez 1 (Saim Çotur) stadyumunda oynatılacağı müsabakaların fikstürü Kahramanmaraş Amatör spor kulübü (ASKF) Mehmet Bağrıaçık toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya ASKF Başkanı Ergün Önal, İl temsilcisi Ali Kazancı, il Hakem Kurulu başkanı Veli Ünlü, İl Tertip Komitesi üyeleri, müsabakaya katılacak Kulüp temsilcileri katıldı. Katılımcıların fikir alış verişi sonucunda müsabaka cetveli ve eşleşmeler yapılarak kura çekimi sona erdi.

BAŞARI TEMENİLERİ

ASKF Mehmet Bağrıaçık Toplantı salonunda Başkan Ergün Önal’ın makamında gerçekleşen U-13 Türkiye Şampiyonası grup müsabakaları kura çekimine ASKF Başkan Ergün Önal, TFF İl Temsilcisi Ali Kazancı, İl Hakem Kurulu Başkanı Veli Ünlü,  İl Tertip Komitesi üyelerinden ASKF Temsilcisi Adem Karaköse, Kulüpler Temsilcisi Ahmet Güler, İlker Yiyen ve Abdurrahman Akbaba ve kulüp temsilcileri katıldılar. Kura çekimi öncesinde ASKF Başkanı Ergün Önal bir konuşma yaparak fikir alış verişinde bulunuldu. Müsabaka ile alakalı ASKF Başkanı Ergün Önal, TFF İl Temsilcisi Ali Kazancı, İl Hakem Kurulu Başkanı Veli Ünlü, müsabaka ile alakalı takımlara başarılar temennisinde bulunarak hak edenin kazanacağı bir müsabaka olması gerektiği temennisinde bulundular.

MÜSABAKA TABLOSU ÇİZİLDİ

2016-2017 sezonu U13 Türkiye Şampiyonası 1.Kademe maçları 11-14 Haziran 2017 tarihlerinde, başlayacak olan mücadelelere Malatya (Yeni Malatya), Elazığ (Elazığ Yolspor), Diyarbakır (Ergani Gençlerbirliği), Gaziantep (Gaziantepspor), Kayseri (Kayserispor), Nevşehir (Hacı Bektaş-ıVeli Üniversitesi) katılacak.

A grubunda Gaziantepspor, Kayserispor ve Yeni Malatyaspor yer alırken B grubunda ise Diyarbakır Ergani Gençlerbirliği, Elazığ Yolspor ve Nevşehir Hacı Bektaşı veli üniversitesi yer aldı.

Kahramanmaraş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunda yapılan kura çekimine göre A grubunda 11Haziran Pazar günü saat 16:30'de Gaziantepspor ile Kayserispor Merkez 1 (Saim Çotur) futbol sahasında karşılaşacak. B grubunda 11  Haziran pazar günü saat 18:00'de Diyarbakır Ergani Gençlerbirliği ile Elazığ Yolspor Merkez 1 (Saim Çotur) futbol  sahasında karşılaşacak. A grubunda Yeni Malatyaspor, B Grubunda Nevşehir Hacı Bektaşı veli üniversitesi günü maç yapmadan (BAY) geçecek. U13 Türkiye Şampiyonası 11,12,13 Haziran Pazar, Pazartesi ve Salı günü 16:30 ila 18:00 saatlerinde Merkez 1 (Saim Çotur) Sahasında, final maçı ise 14 Haziran Çarşamba günü saat 10:00'da oynanacak maçlar ile Batıpark stadında oynanmaya devam edilecek.

“TFF İLE ARAMIZDAKİ BAĞIMIZI GÜÇLENDİRİYORUZ”

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Kahramanmaraş il temsilcisi Ali Kazancı, Kahramanmaraş’ta yapılacak 13 yaş grubu Türkiye Şampiyonası hakkında bilgiler verdi. Kahramanmaraş Amatör Spor Kulüpleri Federasyon binasında yapılan kura ile dışarıdan gelen takımların fikstürü belirlendi. Amatör Spor Kulüplerinden yetkililerin katıldığı toplantıda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan TFF Kahramanmaraş il temsilcisi Kazancı, Kahramanmaraş’a farklı şehirlerden gelen takımlar ve şehre kazandırdığı değerler hakkında bilgiler verdi. Futbol Federasyonu ile iyi ilişkiler kurduklarını ve bu ilişkiler sonucunda da bu tür organizasyonları Kahramanmaraş’ta aktif olarak yaptıklarına da değinen Kazancı, misafirleri en iyi şekilde ağırladıklarını söyledi.

“ŞEHRİMİZİ GÜZELLİKLERİ İLE TANITIYORUZ”

Kahramanmaraş olarak Türkiye Futbol Federasyonu ile aramızda iyi ilişkiler var diyen Kazancı, zamanla bu tür turnuvaları daha da genişleterek Kahramanmaraş’ta bir futbol festivali yapacaklarını söyledi. Kazancı; “Futbol Federasyonumuzla sıcak ilişkilerimiz var. Amatör işlerde sevgili genel başkanımız sorumlu pozisyonda. Bu yakın ilişkilerimizden ötürü ilimize kademe maçları veriliyor. Her sene olduğu gibi bu sene de takımları ilimizde misafir ediyoruz. Beş takımımızı 13 yaş grubunda takımlarımız Kahramanmaraş’a geldi. İlimizi en iyi şekilde temsil ettiğimizi düşünüyoruz. Bundan ötürü yine ilimize gruplar gelecek. İnşallah şehrimizde bir futbol festivali yapacağız” dedi.

 “GELEN TAKIMLAR ŞEHRİMİZDEN MEMNUN”

Kahramanmaraş’ta yapılan futbol turnuvalarının şehre kazandırdıklarına da değinen Kazancı; “Dışarıdan gelen takımlar burada konaklama yapıyorlar. Bizler de her gün onları ziyaret edeceğiz. Bize olan taleplerini elimizden geldiği kadarıyla yerine getirmeye çalışacağız. Zaten buraya gelen takımlar Kahramanmaraş’tan memnun kaldıkları için federasyon sürekli Kahramanmaraş’a bu tür maçları veriyor. Bu tür organizasyonlar Kahramanmaraş’a son derece olumlu katılar a sağlamakta. Örneğin şu an ilimizde 6 tane takım var ve bu takımlar ilimizi gezecekler. Kahramanmaraş’ın dışarıdaki illere tanıtılması adına bu tür faaliyetlerin çok önemli katkıları var. Ayrıca bu takımların burada konaklama yapması ekonomik açıdan da Kahramanmaraş’ımızı geliştirmektedir. Biz onlara en iyi şekilde ev sahipliği yaparak Kahramanmaraş’ın iyi yönde tanıtılmasında katkıda bulunacağız”  ifadelerini kullandı.

MARAŞGÜCÜSPOR GAZİANTEP’TE!

2016-2017 Futbol sezonu U-13 Ligi Türkiye Şampiyonası 1. Kademe müsabakaları doğrultusunda Kahramanmaraş Yerel Amatör Küme u13 Liginde namağlup şampiyon olarak Kahramanmaraş’ı Türkiye şampiyonasında temsil edecek olan Maraşgücü spor Gazinatep’e gidiyor.

A ve B grubu olmak üzere toplam 16 takımın katılımıyla gerçekleştirilen u13 Ligi Play-Off maçında Maraşgücü Spor Kulübü rakibi Kurtuluş 1920 Spor’u 2-1 mağlup ederek şampiyon oldu.

Bu sezon U13 Liginde hedefini şampiyonluk olarak belirleyen ve bu doğrultu dada hedefine emin adımlarla ilerleyen Maraşgücüspor şampiyonluğa ulaşmasını bildi. Kahramanmaraş U-13 kategorisi'nde B grubunu lider bitiren Maraşgücüspor Batıpark Stadyumunda çıktığı Play-off maçında A grubunda lider bitiren Kurtuluş 1920 spor’u 2-1 yenerek U-13 liginde Kahramanmaraş Şampiyonu olmuştu. Play-off final maçında rakibi ligin yeni takımı Kurtuluş 1920 spor’u 2-1 yenerek U-13 liginde Kahramanmaraş Şampiyonu olarak grup maçlarına gidiyor. 11-14 Haziran tarihlerinde Gaziantep’te Grup maçları oynayacak olan Maraşgücü ekibi Gaziantep grup merkezinde Mersin (Ç.Köy Adonis), Adana (Büyükşehir Belediyespor), Hatay (Hatayspor), Osmaniye (Anadolu Gençlik), Şanlıurfa (Edessa 7 Yıldız)takımları şampiyonluk için mücadele edecek. (HABER VE FOTOĞRAF: İLKER YİYEN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Diyetisyen Kadrosu Genişletiliyor
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Diyetisyen Kadrosu...
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı