Üst seviye resim kursunda final heyecanı!

Üst seviye resim kursunda final heyecanı!

Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü organizasyonunda gerçekleştirilen yaklaşık 3 ay süren üst seviye resim kursunda sona gelindi. Kursiyerler, dün Sabancı Kültür Merkezi’nde düzenlenen bir törenle Katılım Belgelerini aldılar.

06 Ocak 2017 - 15:29

Sabancı Kültür Merkezi atölyesinde yaklaşık 3 ay süren resim kursunu tamamladıklarını belirten Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı, “Ekim, Kasım ve Aralık ayları içerisinde özellikle daha üst seviyede kursiyerlerimizin yer aldı. Soğuk hava şartlarına rağmen gerekli tedbirler almak suretiyle haftanın belirli günlerinde genelde mesai sonrası kursiyerlerimiz burada ki atölye de yerlerini aldılar. Şövalyelerin başlarında içlerinden gelen ruhlarının bileklerine ve kalemlerine yansıdığı duyularını bu eserlerine tablo şeklinde aktardılar” dedi.

2004 yılından bu yana bir yandan unutulmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatları diğer taraftan Türk süsleme sanatları üzerine değişik atmosferlerde, değişik platformlarda kurslar açtıklarını ifade eden İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı, 2016 yılında Güzel Sanatlar Müdürlüğü koordinasyonluğunda resim sanat eğitimi kursu açtıklarını kaydetti.

Emeklerinden dolayı İl Kültür Turizm Müdürlüğü Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğüne, özelliklede kursun eğitmenliğini yapan KSÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Aziz Erkan’a teşekkür eden Seydihan, “Genç kursiyer arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Kursumuza 15 öğrenci ile başladık ancak 10 tanesi başarılı oldu ve katılım belgelerini takdim ettik. Bu tür özgün çalışmalara 2017 yılı içerisinde de yine devam edeceğiz. Hayırlı olsun diyorum” ifadelerine yer verdi. İmkân ve mekân bakımından düzenlenen kursu ilk duyduklarında heyecanlandığını dile getiren KSÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölüm Başkanı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Aziz Erkan, şu açıklamalarda bulundu: “Bu kursu ilk duyduğumuzda gerçekten çok heyecanlandım. İyi bir kurs olması, Kültür Bakanlığı tarafından destekleniyor olması beni heyecanlandırdı. Müthiş bir keyif aldık. Bu kursa öyle bir başlayalım ki bir farkındalık yaratalım istedik. Çünkü şehrimizde pek çok resim kursları var. Bu resim kursumuzu, diğer resim kurslarımızdan farklı olsun istedik; malzemelerimizle, katılımcılarımızla farkındalık yaratalım istedik. Böyle yola çıktık. En iyi malzemeleri sağlayarak, en iyi ortamları sağlayarak iyi bir başlangıç yapalım istedik. Çevreye de örnek olsun diye biraz üstten girdik. Burası daha çok kendini eğlendirecek ya da boş vakit geçireceklerin değil de biraz daha üst düzeyde eğitim almak isteyenlerin yeri olsun istedik. Çünkü bir boşluk varsa onu doldurmak faydalıdır. Bizim için de bu boşluk, üst seviyede bir boşluktu. Onu doldurmaya çalıştık.”(HABER-FOTOĞRAF: KENAN ONARAN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Barbaros Caddesi Yenilenen Yüzüyle Hizmete Sunuldu
Barbaros Caddesi Yenilenen Yüzüyle Hizmete Sunuldu
Kahramanmaraş Havalimanı Nisan Ayı İstatistikleri Açıklandı
Kahramanmaraş Havalimanı Nisan Ayı İstatistikleri Açıklandı