Vatani görevini birlikte yaptılar

Vatani görevini birlikte yaptılar

Kahramanmaraşlı Aytaç Mübin Taş Şırnak’ta askerlik görevini yaptığı esnada bakıma muhtaç ve ölmek üzere olan bir sincabı bebek gibi besleyerek büyüttü ve 15 ili beraber gezdiler.

13 Eylül 2017 - 18:52

“FARKLI DUYGULARI YAŞATTI”

Kahramanmaraşlı Aytaç Mübin Taş; “Çocukluğumdan bu yana farklı türlerde beslediğim hayvanım oldu, ancak son beslediğim sincabım bana dünyadaki farklı duyguları yaşamamı sağladı. Her hayvanın insanlarla birlikte yaşayabileceğini düşünüyorum” dedi.

 

“ÖLMEK ÜZEREYDİ”

“Şubat ayında askerlik görevimi yaptığım esnada bakıma muhtaç bir şekilde ve ölmek üzereyken yavru sincapla Şırnak’ta karşılaştık” diyen Mübin taş, “Bir insan olarak bakıma ihtiyacı olduğunu hissettim ve Orada onları bırakmaya vicdanım el vermedi. Eğer orada bıraksaydım yaban hayvanları yiyebilirdi" şeklinde ifade etti.

 

“SAHİPLENDİĞİM DÖNEMDE ARKADAŞIM ŞEHİT DÜŞMÜŞTÜ”

Mübin Taş, “Besta adını koymanın sebebi ise sahiplendiğim dönemde arkadaşının bestler dereler bölgesinde şehit oldu. Kısaca biz o bölgeye besta bölgesi diyorduk. O zamanlar karşıma çıkınca ismini besta koymanın anlamlı olacağına karar verdim” ifadesini kullandı.

 

“BERABER 15 İLİ GEZDİK”

Temmuz sonuna kadar yattığım odada bazen koğuşta bazen tabur dışında beraberdik diyen Mübin taş, “Yani her zaman yanımdaydı. Birkaç kez doğaya bıraktım ancak beni takip ederek terk etmek istemedi. Çarsıya çıktığımda fındık, fıstık, alarak beslenmesine yardımcı oldum. yaklaşık 15 ile beraber gittik ve hiçbir zaman kapalı  alanda durmadı. Şimdi ise Ankara’da yeni evimde çok mutlu.”dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kahramanmaraş'ta Mayıs Ayında Kar Yağdı: İklim Değişikliği Belirtileri Artıyor
Kahramanmaraş'ta Mayıs Ayında Kar Yağdı: İklim Değişikliği...
Başkan Akpınar, Çalışmaları Yerinde İnceledi
Başkan Akpınar, Çalışmaları Yerinde İnceledi