Yetimleri Spor İle Gülümsettiler

Yetimleri Spor İle Gülümsettiler

Halk Sağlığı il Müdürlüğü, Herkes için spor kulübü Derneği organizatörlüğünde yetim çocuklarına Bowling etkinliği düzenledi.

10 Mayıs 2017 - 16:37

3'den 93'e kadar her yaşta ve her kesimdeki insanın yaşam kalitesini arttırmak, sağlık huzur ve mutluluğu ön plana çıkaracak spor kültürünün yaygınlaştırmak amacı ile kurulan Herkes İçin spor Derneği ile Halkın sağlığını düşünen Halk Sağlığı Müdürlüğü, İyilik Ağacı Derneği ve Dostder ile birlikte gerçekleştiren ve Arsan center'de düzenlenen Bowling etkinliği ile yetim çocuklara spor sevgisi aşılandı.

 

“YETİM GÜLERSE DÜNYA GÜLER”

Yetim kardeşlerimizle " yaşama hareket kat kanserden korun, sağlıklı kal "Şu anda Halk Sağlığı il Müdürlüğü, Herkes için spor kulübü Derneği, İyilik Ağacı Derneği ve Dostder ile birlikte gerçekleştiren ve Arsan center'de düzenlenen Bowling etkinlik hakkında açıklamalarda bulunan Herkes için spor kulübü Derneği Başkanı Abdurrahman Akbaba, “Halk Sağlığı Müdürlüğü Obezite ile Mücadele birimi sorumlularından ve Kahramanmaraş Herkes için spor kulübü Derneği yönetim kurulu üyesi Merve Koçer hanfendi'nin ifadesi ile"Hayatınız sadece kendi çocuklarınız olmasın. Korkmayın eksilmez sevginiz başka çocukları sevince. Ne kadar çok çocuğa dokunursanız sevgiyle o kadar artar içinizdeki huzur ve sevgi. Çocuklarınız o kadar öğrenir insan sevmeyi. Bugün kanserden korunmak için sağlıklı beslen hareket et dedik biraz eğlenerek dedik. Sevgi ve ilgiye ihtiyacı daha çok olan çocuklarımızla bir araya geldik. Bu güzel etkinlik sayesinde yorgunluk felan kalmadı. Her yaşta ve her kesimdeki insanın yaşam kalitesini arttırmak, sağlık huzur ve mutluluğu ön plana çıkaracak spor kültürünün yaygınlaştırmak amacı ile kurulan Kahramanmaraş’ta Herkes İçin spor kulübü Derneğimizde bu faaliyette olması bizleri mutlu etti. O gülen gözleri görünce günün sitresi ve günün temposu unutuldu ve geride kaldı. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Kısacası herkesin mutlu olduğu bir akşam oldu. Herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

“HAYATINIZ SADECE KENDİ ÇOCUKLARINIZ OLMASIN”

Gerçekleşenn proje hakkında açıklamalarda bulunan Halk Sağlığı Müdürlüğü Obezite ile Mücadele birimi sorumlularından ve Kahramanmaraş Herkes için spor kulübü Derneği yönetim kurulu üyesi Merve Koçer ise projeye katılımın oldukça iyi olduğunu ifade ederek, “Korkmayın eksilmez sevginiz başka çocukları sevince. Ne kadar çok çocuğa dokunursanız sevgiyle o kadar artar içinizdeki huzur ve sevgi. Çocuklarınız o kadar öğrenir insan sevmeyi. Bugün kanserden korunmak için sağlıklı beslen hareket et dedik biraz eğlenerek dedik. Sevgi ve ilgiye ihtiyacı daha çok olan çocuklarımızla. Yorgunluk kalmadı. Bilindiği gibi Obezite, kalp-damar hastalıkları, yüksek tansiyon, şeker hastalığı, bazı kanser türleri, solunum sistemi hastalıkları, kas-iskelet sistemi hastalıkları gibi pek çok sağlık probleminin oluşmasına zemin hazırlamakta, hayat kalitesi ve süresini olumsuz yönde etkilemektedir. Hayat kalitemizi düşürecek bu hastalıklardan korunmak yeterli ve dengeli beslenme ve hareketli bir yaşamı alışkanlık haline getirerek sağlanabilmektedir. Bu kapsamda Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar Kanser Şubesi; Obezite Diyabet ve Metabolik Hastalıklar Birimi ve Kanser Kontrol Biriminin beraber düzenlediği, Can Tıp Medikal’in sponsorluğunda Herkes İçin Spor Yap Derneği ve Dostluk Derneğininde katılımıyla bugün Kanserden korunmak için ihtiyaç sahibi çocuklarımızla Sağlıklı Beslen, Hareket Et diyerek Arsan Centerda Bowling yarışması düzenlendi. Yarışma molasında ara öğün olarak çocuklarımıza kuruyemiş ikram edildi ve çocuklarımıza program sonunda çeşitli hediyeler dağıtıldı. Desteklerinden dolayı Ali Yurttaer’e teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı. (HABER: İLKER YİYEN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kahramanmaraş Havalimanı Nisan Ayı İstatistikleri Açıklandı
Kahramanmaraş Havalimanı Nisan Ayı İstatistikleri Açıklandı
Öğrencilerin Sınav Hazırlığına Büyükşehir’den Destek
Öğrencilerin Sınav Hazırlığına Büyükşehir’den Destek