Yine yurt yangını şükür kaybımız yok!

Yine yurt yangını şükür kaybımız yok!

Kahramanmaraş’ın Onikişubat İlçesi Şehit Evliya Mahallesi’nde bulunan Acemli Camii’ne ait bir yurtta yangın çıktı. Yangının okul saatlerinde çıkması büyük bir felaketin önüne geçti.

13 Aralık 2016 - 07:25

Dün öğle saatlerinde tarihi Acemli Cami yerleşkesindeki hafızlık öğrencilerinin kaldığı Kur’an Kursu’na ait bir yurtta henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Geçen yıl restorasyonu yapılan iki katlı eski yurt binasında çıkan yangın, kısa sürede çatıya sıçradı. Aldıkları ihbar üzerine olay yerine gelen Kahramanmaraş İtfaiye ekiplerinin, 13 arazözle müdahale ettikleri yangın, yaklaşık 3 saat süren çalışmanın ardından ancak kontrol altına alınabildi. Yangında iki katlı bina kullanılamaz hale gelirken; yurtta yatılı kalan 22 öğrencinin yangın saatinde okulda olması, büyük bir felaketin yaşanmasına engel oldu.

Yangınla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Cahit Küçükönder, kısa sürede yangın yerine geldiklerini söyledi.

Olay yerine geldiklerinde öncelikle yangın çıkan binaya bitişik olan meskenlerdeki aileleri boşalttıklarını ve patlayıcı malzemeleri uzaklaştırdıklarını belirten Küçükönder, “13.39’da Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı komuta merkezine gelen ihbar üzerine Şekerdere gurubumuz, hemen çıkış yaptı ve 2 dakika 45 saniye gibi bir sürede gelip müdahaleye başladı. Yangın çıkan bu bina, tamamen ahşap tarihi bir yapı. Tamamen ahşap olması ve içeride sünger battaniye gibi yanıcı malzemelerin olması ve yangının çatı tarafında zuhur etmesi nedeniyle müdahale çok zor şartlarda yapıldı. Bu bölgede binaların bitişik olması itfaiye ekiplerimizin işini biraz daha zorlaştırdı. Evlerin çatılarından 4-5 koldan 13 itfaiye arazözü ile yangını kontrol altına almış bulunmaktayız. Yurtta 22 öğrenci kalıyormuş ama çok şükür ki içerinde kimse yoktu” dedi. Mahalle sakinlerinin de söndürmeye yardım ettiği yangının kontrol altına alınmasının ardından binada soğutma çalışmaları yapıldı. İki katlı bina kullanılamaz hale geldi. (KENAN ONARAN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Cevizin 6 faydası
Cevizin 6 faydası
Büyükşehir, Andırın’ın Ulaşım Altyapısını İyileştiriyor
Büyükşehir, Andırın’ın Ulaşım Altyapısını...