Zabun, Eurochambres Genel Kurulu’na katıldı
Reklam

Zabun, Eurochambres Genel Kurulu’na katıldı

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Zabun, TOBB Başkanı ve Eurochambres Başkan Vekili M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği EUROCHAMBRES Genel Kurulu’na katıldı. Hisarcıklıoğlu, Eurochambres başkan vekilliği görevine devam edecek.

01 Kasım 2017 - 07:43

Hisarcıklıoğlu, EUROCHAMBRES Genel Kurulu’nda belirlenen, 2018-2019 yıllarında görev yapacak EUROCHAMBRES Başkanlık Divanı’nda Başkan Vekilliği görevine devam edecek.​

Hisarcıklıoğlu Brüksel’de gerçekleştirilen, Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (EUROCHAMBRES) Genel Kurulu’na katıldı. Hisarcıklıoğlu’na, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Ülken, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Zabun, Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe ve Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş eşlik etti.

EUROCHAMBRES Genel Kurulu’nda, 2018-2019 yıllarında görev yapacak yeni Başkanlık Divanı belirlendi.

Başkanlık Divanı’nda, EUROCHAMBRES Başkanlığına Avusturya Federal Ekonomi Odası Başkanı Christoph Leitl, Başkan Vekilliğine TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Fransa Odalar Birliği Başkanı Pierre Goguet, Almanya Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği adına Wolfgang Grenke, Polonya Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Marek Kloczko; Başkan Yardımcılığına Yunanistan Odalar Birliği Başkanı Constantine Michalos, İsveç Ticaret ve Sanayi Odası CEO’su Stephen Müchler ve İrlanda Odalar Birliği CEO’su Ian Talbot getirildi.

Bütçe Komitesi üyelerinin de belirlendiği Genel Kurul’da, EUROCHAMBRES Bütçe Komitesi’ne TOBB’u temsilen TOBB Avrupa Birliği Daire Başkanı Mustafa Bayburtlu seçildi.

EUROCHAMBRES, 44 Avrupa ülkesi, 1700 bölgesel ve yerel ticaret ve sanayi odası, 120 milyon istihdam üreten 20 milyon işletmeyi temsil eden; ekonomi, maliye, çevre ve enerji, tek pazar, KOBİ’ler ve girişimcilik, ticaret ve yatırım alanlarında Avrupa ticaret ve sanayi odalarının kapasitesini artırma hedefiyle üyelerine hizmet sunan, Avrupa iş dünyasının çatı kuruluşudur.

TOBB heyeti, EUROCHAMBRES Genel Kurulu sonrası, Türkiye’nin Avrupa Birliği Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Faruk Kaymakcı’yı ziyaret ederek, Türkiye – AB ilişkilerinin güncel durumuna ilişkin bilgi aldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x