10 bin aileyi şehrimize getireceğiz

10 bin aileyi şehrimize getireceğiz

Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava-iş) Genel Başkanı Ali Kemal Tatlıbal, yapısını bozmayan ender illerin başında gelen Kahramanmaraş’ı tanıtmak için İstanbul’dan yaklaşık 10 bin aileyi Kahramanmaraş’a getirerek kentin güzelliklerini tanıtmayı hedeflediklerini söyledi.

15 Ocak 2018 - 03:13

Türkiye Sivil Havacılık Sendikası Genel Başkanı Ali Kemal Tatlıbal; “Kahramanmaraş her yönüyle kendini korumuş bakir bir memleket ve sıra bu memleketi tanıtmakta. Bu kente hizmet etmek için belediye başkanı veya milletvekili olmak gerekmiyor, Kahramanmaraşlı olmak ve sevmek yeterli.” Dedi.

Hava-iş Sendikası Genel Başkanı (Hava-İş) Ak Parti Kahramanmaraş eski Milletvekili Cafer Tatlıbal’ın oğlu Ali Kemal Tatlıbal sendika çalışmaları ve Kahramanmaraş’ın tanıtımına verecekleri katkı projesiyle ilgili Bugün Gazetesine açıklamalarda bulundu.

2013 yılında sendika başkanlığına ezici bir çoğunlukla seçilerek tüm tabuları kıran Tatlıbal aynı oy farkını ikinci döneminde de gerçekleştirdi. Tam bir Kahramanmaraş sevdalısı olan Tatlıbal Kahramanmaraş’a yapılan uçak sefer saatlerinin düzenlenmesi için elinden geldiğini yaptığını dile getirerek, Kahramanmaraş Havaalanın büyümesiyle kente gelecek uçakların da büyüyeceğini, 3’üncü havalimanın devreye girmesiyle de uçak saatlerinin uygun ve daha çok sefer yapılacağını beklediklerini söyledi.

Kahramanmaraş’a her gelişinde yeni bir hizmetle karşılaştığını da dile getiren Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Kemal Tatlıbal, kentte yapılan alt geçitlerin, Trabzon Caddesindeki düzenlemelerin, açılan yeni yolların, restoresi yapılan tarihi yapıların bir renk kattığını belirtti. Kahramanmaraş’ın dokusunun bozulmadan yapısını koruyan ender illerden biri olduğuna da vurgu yapan Tatlıbal işin artık tanıtılmaya kaldığını ifade ederek şöyle konuştu; “Kahramanmaraş’a bütün üyelerimi getirmeyi hedefliyorum. Ayda bir veya iki ayda bir en az 150 aileyi Kahramanmaraş’a getirerek hem kültürünü, hem mutfağını, hem şehri tanıtacağım. Seçimimiz bitti ilk temsilciler toplantısını aileleriyle birlikte Kahramanmaraş’ta yapacağım. Buradaki konaklarımızı, zanaatkârlarımızı, bakırcılar çarşısını, demirciler çarşısını ve doğa güzelliklerini tanıtacağım. Her yerde Kahramanmaraş’ın mutafını tanıtıyorum.  Bir eli böründeyi bir maraş paçasını onlara burada tattıracağım ve ne kadar lezzetli olduğunu görecekler. Benim imkânım şuan buna yetiyor, her Kahramanmaraşlı imkânı yettiği kadar iline hizmet getirecek.” Dedi.

 

BU KENTE HİZMET İÇİN SEVMEK YETERLİ

Teşkilatçı yapısıyla tanınan ve Milli Türk Talebe Birliğinde yetişen Ak Parti Kahramanmaraş milletvekili Cafer Tatlıbal’ın oğlu olan Ali Kemal Tatlıbal 2013 yılında girdiği Hava-İş’in 27. Olağan kongresinde ezici bir üstünlükle zaferle ayrılarak tüm tabuları yıkmıştı.

Geçtiğimiz yıl Kasım ayında yapılan kongreden de güven tazeleyerek çıkan Tatlıbal bu başarıyı yakalamasındaki en büyük etkenin önce üyelerinin güvenini kazanmak olduğunu daha sonrası ise basasının izinden giderek teşkilatçı yapısına bağladı.

 

TEŞKİLATÇI BİR BABANIN OĞLUYUM

Sendika başkanlığına giden süreci Bugün Gazetesine değerlendiren Tatlıbal, “Teşkilatçı yapımız babadan gelmedir. Babamda teşkilatçılığı en üst seviyede yapmış, Milli Türk Talebe Birliğinde yetişmiş bir halk adamının oğluyum ve aynı zihniyette bende yetiştim.

Türk Hava yollarında çalışmaya başladıktan sonra, karşı zihniyetin esiri olmuş bir ve devletin önüne set örmüş bir sendika vardı. Her iki günde bir grev hareketine çıkan, hakaret vari bir seviye vardı. Biz teşkilatçıyız diyerek bu zihniyeti devirebileceğimizi düşündük ve hareke geçtik. Aday olduk ve ezici bir üstünlükle ilk döneme başladık.” dedi

Sendikanın çalışmaları hakkında da bilgiler veren Tatlıbal, 2017 yılında THY’nin ekonomik sorunlarla karşı karşıya kaldığı dönemde anket yaparak üyelerin maaşlarına yapılacak zamlarından feragat etmelerinin de büyük fedakârlık olduğunu dile getirdi.

 

UÇAK SEFER SAYI VE SAATLERİ DÜZENLENEBİLİR

Kahramanmaraş’a yapılan uçak seferlerinin uygun saatlere alınıp alınmayacağı konusuyla ilgili soruya da cevap veren Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Kemal Tatlıbal şöyle konuştu; “uçak saatlerini ve düzenlemelerini Genel Müdürlükte Pazarlama ve Satış Başkanlığı ile Gelir Yönetimi Başkanlığı yapıyor. Uçaklarda bilet satışı koltuk sayılarına göre yapılır. Yani ilk bilet daha ucuz olur, doldukça da fiyat artar. Bu arkadaşlar bir araştırma yapmış ve analizlerin sonuçlarını da doğru çıkartamamışlar. Kahramanmaraş’a çok sefer konulursa o kadar zarar edilir’ şeklinde görüş beyan etmişler. Ben bu iki birimle de görüştüm ve Kahramanmaraş’ın potansiyelini bilmediklerini, Kahramanmaraş’ın Gaziantep ile Adana havaalanlarını kalkındıran 3 şehirden biri olduğunu söyledim. Kahramanmaraş’a büyük uçak konulduğunda veya fazla uçak seferi yaptığınızda çalışabileceğini söyledim.

Bir de Atatürk Havaalanının sabah saatlerinde iniş ve kalkış izin verme işlemleri var. THY bu yoğun saatlerde şirkete daha çok para getirecek farklı yerlerden gelen uçaklara öncelik veriyor. Bunun için şirkete çok baskı da kuramıyorum çünkü devletimize ait olan şirketin karlılığı da çok önemli.

Genel Müdürümüz Bilal Ekşi beyle de görüştüm, 3’üncü havalimanının açılmasıyla Kahramanmaraş’a uçak seferlerinin artacağına inanıyorum. Çünkü üçüncü havalimanının devreye girmesiyle ülkemizin slot sorunu yani iniş-kalkış yoğunluğu sorunu kalkacak. 6 büyük pist yapılıyor. Bunun yanında Kahramanmaraş Havaalanı da büyüyor. Yönetimime tecrübeli pilot arkadaşlarımda var. Kahramanmaraş Havaalanına iniş gerçekten çok zor olduğu için tecrübeli pilotlar genellikle geliyor. Yönetimdeki arkadaşlarımın birçoğu da Kahramanmaraş’a uçuş gerçekleştiriyor.”

 

TÜRKİYE’NİN EN ZOR İNİŞ YAPILAN HAVAALANINA SAHİBİZ

Kahramanmaraş havaalanının Türkiye’nin en zor inişi olan havaalanı olduğunu da hatırlatan Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Kemal Tatlıbal; “Göksun’un üzerinden gelirken uçağın bir süzülme mesafesi vardır ve bu mesafeyi çok iyi ayarlanması gerekir. Pilotlarımız Göksun’un üzerinden dağı geçer geçmez inişe geçmeye başlıyor ve Gaziantep’e kadar gidip ondan sonra dönüyor. Bu inişi de gerçekleştiren çok az sayıda pilot vardır.

3’üncü havaalanın ve bununla birlikte Kahramanmaraş havaalanın faaliyete geçmesiyle Kahramanmaraş’a daha büyük uçakların gelmesini bekliyoruz. Kahramanmaraş’a genellikle dar gövdeli uçaklar geliyor. Kahramanmaraş Havaalanının büyümesiyle uçakların tipini büyüteceğiz, İstanbul Havalimanının açılmasıyla da slot sorunu ortadan kalkacağı için sefer sayıları artabilir. Böylece kentimizdeki müşteriler ne Gaziantep’e ne de Adana’ya kimse gitmez. Hatta yakın illerden Kahramanmaraş’a uçak yolcusu bile gelebilir.” dedi

Kahramanmaraş’a yapılan uçak sefer saatlerini değiştirmek için yoğun çaba sarfettiğine de dikkat çeken Tatlıbal; “bir Kahramanmaraş sevdalısı olarak uçak saatlerinin değişmesi için çok uğraş veriyorum. Kahramanmaraş’ın ticaret hacminin gelişmesi için uçak sefer saatlerinin düzenlenmesi gerektiğini belirttim. Firma da haklı olarak o saatlere daha karlı seferlerin konulduğunu söylediler. Fakat 3’üncü havalimanının devreye girmesiyle bu sorunda ortadan kalkacak.” Diye konuştu

 

NARLI’YA OLSAYDI ÇOK FARKLI OLURDU

Narlı’ya bölgesel havaalanı projesini de değerlendiren Tatlıbal şöyle konuştu; “2009 yılından beri THY’de çalışıyorum ve kendi çapımda havacılığı bildiğimi düşünüyorum. Havacılıktan çok anlamamasına rağmen yıllar önce babam Cafer Tatlıbal bu konuyu gündeme getirip ve uğraşan ender adamlardan bir tanesidir. Gaziantep lobisi ise Narlı havaalanının gündeme gelmesiyle Gaziantep daha ileriye kendi havaalanını yaptı. Narlı’da olsaydı uçaklar çok rahat inip çıkış yapabilirdi. Kahramanmaraş havaalanının en güzel tarafı şehir merkezine yakın olması fakat gelişmiş illerde artık havaalanlarının hepsi şehir dışındadır, bunu da görmek lazım.”

 

HER GELİŞİMDE YENİ BİR HİZMETLE KARŞILAŞIYORUM

Kahramanmaraş’a her gelişinde bir yerin değiştiğini, yeni bir hizmetle karşılaştığını da vurgulayan Tatlıbal konuşmasını şöyle sürdürdü; “son geldiğimde bütün yolların değiştiğini, altgeçitlerin yapıldığını, Kıbrıs Meydanının daha düzenli bir hale geldiğini, halkın rahat yürüyebileceği alanların oluştuğunu gördüm. İlimize misafir getirip götüreceğim ve bu anlamda Kapalı çarşı ve demirciler çarşısının restore edilerek ziyaretçilere sunulması beni ziyadesiyle memnun etti.

 

ÜYELERİMİ AİLELERİYLE BİRLİKTE GETİRECEĞİM

Kahramanmaraş’a bütün üyelerimi getirmeyi hedefliyorum. Ayda bir veya iki ayda bir en az 150 aileyi Kahramanmaraş’a getirerek hem kültürünü, hem mutfağını, hem şehri tanıtacağım. Seçimimiz bitti ilk temsilciler toplantısını aileleriyle birlikte Kahramanmaraş’ta yapacağım. Buradaki konaklarımızı, zanaatkârlarımızı, bakırcılar çarşısını, demirciler çarşısını ve doğa güzelliklerini tanıtacağım. Her yerde Kahramanmaraş’ın mutafını tanıtıyorum.  Bir eli böründeyi bir maraş paçasını onlara burada tattıracağım ve ne kadar lezzetli olduğunu görecekler. Benim imkânım şuan buna yetiyor, her Kahramanmaraşlı imkânı yettiği kadar iline hizmet getirecek.

 

KAHRAMANMARAŞ’I SEVMEK YETERLİ

Kahramanmaraş gözümüzde Türkiye’nin gözbebeğidir. İstanbul’da o kadar kaldım, o kadar yabancı göç etmiş insanla tanıştım. Bu kadar az göç veren bir il göremedim. En az göç vermiş şehir Kahramanmaraş’tır, neredeyse İstanbul’da Kahramanmaraşlı yok denecek kadar azdır. Ben bir Kahramanmaraş sevdalısıyım, Kahramanmaraş’a hizmet etmek için belediye başkanı veya milletvekili olmak gerekmez. Kahramanmaraş’a hizmet etmek için Kahramanmaraşlı olmak yeterli, Kahramanmaraş’ı sevmek yeterli.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu
Mücbir Sebep Van ve Kocaeli Gibi Bize de Uygulanmalı
Mücbir Sebep Van ve Kocaeli Gibi Bize de Uygulanmalı