Afşin’de tarihi eser operasyonu: 2 Gözaltı

Afşin’de tarihi eser operasyonu: 2 Gözaltı

Kahramanmaraş’ta Roma dönemine ait sikke, kolye, heykel gibi 199 parça tarihi esere alıcı arayan 2 kişi Jandarma’nın yaptığı operasyonla yakalandı.

01 Ağustos 2018 - 02:13

Alınan bilgilere göre, Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde Roma dönemine ait sikke, kolye, heykel gibi 199 parça tarihi esere alıcı arayan 2 kişiyi Jandarma kıskıvrak yakaladı.

Afşin’nin Karagöz mahallesinde İkamet eden Y.G ve F.S’nin ellerinde çok miktarda tarihi eser bulunduğunu ve satmak için müşteri aradıkları yönünde bilgiye ulaşan Jardarma ekipleri, şüphelileri yakalamak için operasyon başlattı.

Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü, KOM Şube Müdürlüğü ve Afşin İlçe Jandarma Komutanlığı’nın ortaklaşa düzenlediği operasyonda Y.G. ve F.S.'nin tarihi eserlerle birlikte bir araç içerisinde oldukları bilgisine ulaştı.

Karagöz Mahallesi girişinde araca düzenlenen operasyonda Y.G. ve F.S. araç içerisinde yakalanırken

Şüphelilerle birlikte satılmayı bekleyen Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen (58) adet sikke, (8) adet yüzük, (14) adet ok ucu, (1) adet haç kolye, (1) adet boğa heykeli ve (117) adet muhtelif cins ve ebatlarda tarihi objelerle birlikte toplam 199 parça tarihi eser ele geçirildi.

Şüpheliler gözaltına alınarak sorgulanmak üzere İl Jandarma Komutanlığına götürülürken, tarihi eserler de Kahramanmaraş Müzesi'ne teslim edildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...