Belediye taşeron işçilerinin sorunları giderilecek!

Belediye taşeron işçilerinin sorunları giderilecek!

Hak İş İl Başkanı Ve Hizmet İş Şube Başkanı Ömer Çınar, belediyelerde çalışan taşeron işçilerinin kaderinin 3 ay içerisinde belli olacağını söyledi.

14 Aralık 2017 - 02:40

Belediyelerde ve Özel idarelerde çalışan taşeron işçisinin kadroya geçmesi konusunda farklı bir statü uygulanacağını belirten Başkan Çınar, “Belediyede çalışan işçiler buruk bir sevinç yaşayabilir ama buda bir başarıdır. Biz mücadelemizi sürdüreceğiz. Belediyeler bünyesinde kurdukları şirketlerle işçi alımlarını yapacaklar. Yapılan toplu sözleşmeler bu şirket üzerinden yapılacak. Bu şirket ihaleye girmeden aynı işçilerle devam edecek.  Buradaki işçi kardeşlerimiz aynı kadrolu gibi çalışmış olacaklar.” Dedi.

 

“Şirketler İhaleye Çıkmayacak”

Meclisten geçecek yeni düzenleme ile belediyelerde çalışan taşeron işçilerinin iş güvenliğinin sağlanacağına dikkat çeken Ömer Çınar konuşmasını şöyle sürdürdü: “Taşeron işçinin kadroya geçmesini sağlayan bazı maddeler üzerinde değişiklikler olabilir ama kamuda çalışan arkadaşlarımız tam olarak kadroya geçti. Bu geçiş sürecinin 3 aylık bir süreci var. Bu süre içerisinde değerlendirilip sonuca bağlanacak. Belediyelerde ve Özel idarelerde çalışan işçilerimiz farklı bir statüde değerlendirilecek. Belediyelerde kurulacak şirketler kurutup arkadaşlarımız burada istihdam edilecek. Belediyede çalışan arkadaşlarımızda kadro olmasa dahi kadrolu işçi gibi daimi statüde çalışacaklar. Toplu sözleşmelerinin bizlerle yapacaklar. Kadrolunun ne hakları var ise bunun aynısını arkadaşlarımızda sahip olacaklar. Tabi ki burada 3 ay içerisinde bu geçişler olacak. Bu süre içerisinde kanunun meclisten çıktıktan sonra arkadaşlarımız daha iyi bir toplu sözleşme haklarına sahip olacaklar. Belediyede şirketleri belediyeler kendi bünyesinde kuracak, bu şirket ihaleye girmeden işçilerle devam edecek. Buradaki işçi kardeşlerimiz aynı kadrolu gibi çalışmış olacaklar. Bu şirket belediyenin bir alt bünyesinde olacak.”

 

“Maaşlarda İyileştirmeler Olacak”

Belediyelerde çalışan taşeron işçilerinin maaşlarında iyileşmeler olacağını ve asıl mücadelelerinin yeni başladığını vurgulayan Çınar şunları söyledi: “İşçilerin toplu sözleşmeler çerçevesinde maaşlara 100 TL ile 250 TL arasında zam yapılmıştı. İnşallah 3 ay içerisinde arkadaşlarımız bu kurulacak şirketlere dahil olduklarında, Çalışma bakanlığına müracaat ederek, buradan çıkacak sonuca göre yeni toplu sözleşmelerini imzalayacağız. Belediyede çalışan işçiler buruk bir sevinç yaşayabilir ama buda bir başarıdır. Biz mücadelemizi sürdüreceğiz. Kamu ile yerel yönetimleri karıştırılmaması gerekiyor. Belediyede çalışan arkadaşlarımız işçi kadrosunda çalışmalarına devam edecek. Ben bu sürecin geçici olduğunu düşünüyorum. Bu işçilerimizde kadroya dahil edilecek.  Asıl büyük mücadelemiz bu süreçten sonra başlıyor. Bu işçilerimizde kadro sahibi olacaklar. Kadroya geçen işçilerin maaşı hemen değişmeyecek. Aynı maaş üzerinde toplu sözleşmeleri yapılacak.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x