Büyükşehir’den Ekinözü’ne Sağlık Turizm Merkezi
Reklam

Büyükşehir’den Ekinözü’ne Sağlık Turizm Merkezi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Ekinözü Kaymakamlığı ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) işbirliği ile Ekinözü İlçesine Sağlık Turizm Merkezi kuruyor.

17 Ağustos 2018 - 23:15

Ekinözü Kaymakamlığında düzenlenen imza törenine Ekinözü Kaymakamı Fatih Sayar, Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, Doğaka Genel Sekreteri Onur Yıldız, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Arge Dış İlişkiler Müdür Yardımcısı Beytullah Gonce katıldı.

İmza töreni sonrası bir açıklama yapan DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız:  “Bugün Kahramanmaraş’ın güzide ilçelerinden olan Ekinözü ilçesindeyiz. 2018’in Doğaka destek programlarından biri olan turizm alt yapı geliştirme ve destek programlarından başvuru yapan Ekinözü Kaymakamlığımızı,  Ekinözü Belediyemizin ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemizin destekleriyle oluşan projemizi imza altına almış bulunmaktayız.

DOĞAKA ajansı olarak bölgemizin gelişmesine, büyümesine hatta kalkınmasına bizlerde üzerine düşen yetkili görevler çerçevesinde ivme kazandırmaya çalışıyoruz. Bu projemiz sayesinde ilçemizde iktisadi ve sosyal hayatın canlanacağına canı yürekten inanıyoruz.Bu projenin bir başlangıç projesi olduğuna inanıyoruz ve gelecekte de talip projelerle bölgeyi ilk gelişmesine, kalkınmasına destek vereceğimizi rahatlıkla ifade etmek istiyorum, teşekkür ederim” dedi.

Daha sonra söz alan Ekinözü Kaymakamı Fatih Sayar ise yaptığı açıklamada: “DOĞAKA, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Ekinözü Belediyesi, Ekinözü Kaymakamlığı olarak ortaklaşa hazırlamış olduğumuz sağlık turizme yönelik projemiz DOĞAKA tarafından kabul edildi ve bugün itibari ile imzalamış bulunuyoruz.

İmzaladığımız bu projemizin ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu projemizle ilçemiz genel sekreterin ifadesiyle sosyal ve ekonomik anlamda ciddi anlamda bir ivme kazanacaktır. Bununla birlikte ilçemizde oluşacak olan ve bir filiz olarak bir tohum olarak gördüğümüz bu projenin gelecekte başka projelere başka yatırımlara bir temsil olacağına inanıyoruz. Bu anlamda bu projemizin içerisinde dışarıdan gelecek misafirlerimiz hamam hizmeti alabilecekler, sauna hizmeti alabilecekler, özellikle birçok derde deva olan çamur banyosu hizmeti alabilecekler. Bununla birlikte havuz hizmeti alabilecekler. Böyle bir konsepte böyle bir projenin içerisinde insanlarımız şifa amaçlı gelen insanlarımız huzur bulup şifa bulup ilçemizden ayrılacaklar. Böyle bir projenin içerisinde olmaktan ben büyük bir onur duyarım, emeği geçen bütün arkadaşlara Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinden DOĞAKA’dan belediyemizden ve projenin içerisinde en alttan en yukarısına kadar emek  veren içerisinde yer alan ter döken herkese çok büyük teşekkür ediyorum.

Burada bir teşekkürü de hem ilimiz Valisi Vahdettin Özkan’a hem Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç beye ilçe Belediye Başkanımız Nursi  Çeleğen beye ve diğer sivil toplum kuruluşlarımıza ciddi anlamda teşekkür ediyorum. Çünkü hepsinin bu bir evet biz bugün Ekinözü Kaymakamlığı olarak bu projenin sahibi olarak görünüyor olabiliriz. Ancak bu projenin hayat bulması bir ekip işi, bir ortaklık işi, bir bütünlük işi. Dolayısıyla bu işin içerisinde herkesin emeği var herkesin katkısı var herkesin tuzu var bundan dolayı herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum şükranlarımı arz ediyorum. Umarım ilçemize ciddi anlamda bir katkı bir ivme kazandıracak bir çalışmaya imza atmış oluruz hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

TESİSTE NELER OLACAK?

Toplamda 1200 metrekare kapalı alana sahip olacak Sağlık Turizm Merkezi’nde kadınlar ve erkekler için ayrı olmak üzere;

* 2 Adet Türk Hamamı, 2 adet havuz

* 2 Adet Sauna Odası

*  2 Adet Buhar Odası

* 2 Adet Peloid Kürü-Mineralli Su Uygulama- Masaj Odası

* 4 bölüm dinlenme alanı

* 2 adet fitness odası

* Kafeterya

* 2 adet soyunma odaları

* 4 adet kadınlar için, 4 adet erkekler ve 4 adet engelliler için tuvalet

* 2 adet mescit yer alacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Okay, Konteyner Kent Sakinleriyle İftarda Bir Araya Geldi
Başkan Okay, Konteyner Kent Sakinleriyle İftarda Bir Araya Geldi
“Tekir’in potansiyelini ortaya çıkaracağız”
“Tekir’in potansiyelini ortaya çıkaracağız”