DSİ bu kanalı neden görmüyor!

DSİ bu kanalı neden görmüyor!

Kahramanmaraş’ta onlarca yıldır konuşulan ancak herhangi bir çözüm sunulmayan Karasu, 50 bine yakın insanın hayatını tehdit etmeye devam ediyor. Kırsalda ve şehir merkezinde yüzlerce dereyi ıslah eden Devlet Su İşleri bu derenin kapalı kanallar içine alınması için neden hiç adım atmıyor?

19 Eylül 2017 - 01:09

KARASU, ADINI RENGİNDEN ALDI

Kahramanmaraş için neredeyse bir kangrene dönüşen fabrikaların atık suları, Karacasu’dan Sır Barajı’na kadar onlarca yerleşim biriminde yaşayan Kahramanmaraşlılar için büyük risk oluşturuyor. Aksu Çayı’nın bir kolu olan Karasu kanalı yıllardır katran rengindeki fabrika atıklarını taşıdığı için vatandaşlar tarafından artık Karasu olarak adlandırılıyor. Karacasu’da fabrikaların atıklarıyla beslenen Karasu kanalı, pis kokuları ve mikrop dolu atıkları, Aksu Çayı’na kadar taşıma görevini üstleniyor. Aksu Köprüsü civarında temiz suya karışan katran rengindeki pis suların sonraki durağı ise Sır Barajı! Çevreye yaydığı pis koku ve hastalıklar nedeniyle her geçen gün vatandaşların şikâyetinin arttığı Karasu kanalı için “DSİ 20. Bölge Müdürlüğü neden herhangi bir proje geliştirmiyor? Yerleşim yerleri dışındaki kırsal bölgelere bile kilometrelerce taşkın koruma duvarları çeken DSİ, on binlerce insanın sağlığını bozan Karasu kanalını görmüyor mu?” Sorularını akıllara getiriyor.

PİS SULAR KAPALI KANALLARDAN TAŞINSIN

Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesi olarak fabrikaların pis sularını taşıyan Karasu kanalını masaya yatırdık. Karacasu Mahallesi’nde küçük bir ark olarak başlayan kanal, TOKİ evleri yolundaki Karasu Köprüsünde adeta pis suların çağladığı küçük şelalelere dönüşüyor. Tarım alanlarında menderesler yaparak akan karasular, yerleşim yerlerinden geçerek Sır Barajı’ndaki canlıları tehdit ediyor. Yerleşim birimlerindeki vatandaşlar; bu pis suların kapalı kanallardan taşınması için DSİ’nin proje hazırlamasını istiyor. Vatandaşlar, kapalı kanallar sayesinde hem pis kokulardan kurtulacaklarını hem de kanalın çocuklar ve hayvanları için tehlike olmaktan çıkacağını ifade ediyor. Eskiden Karasu kanalından temiz su aktığını, bu kanal vasıtasıyla tarlalarını suladıklarını kaydeden vatandaşlar, şimdi değil tarla sulamayı, kanalın yanına bile yaklaşamadıklarını söyledi. (KAYNAK: KAHRAMANMARAŞ’TA BUGÜN GAZETESİ / KENAN ONARAN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...