Esrarengiz Balık Kahramanmaraş’ta!

Esrarengiz Balık Kahramanmaraş'ta!

Onikşubat İlçesinde bulunan Menzelet Barajında balıkçılar tarafından esrarengiz bir balık yakalandı!

27 Şubat 2018 - 03:11

Kahramanmaraş'ın Onikşubat ilçesinde Sarıçukur Mahallesinde Menzelet Barajında balık avcılarının ağına takılan esrarengiz balığın ismi ve türünün ne olduğu merak ediliyor. Kahramanmaraş'ın bir sosyal medya sayfasında paylaşılan fotoğraf ile konu tartışmaya açılırken, vatandaşlar bu balığın menzelet barajında ne aradığını sorguluyor.

Bir vatandaş, ''Bu balığı başka yerde bulamazsın bertize has bir balık. Genetığiyle oynadık. Bu balığın üretım balığıyla ala balık karması'' iddiasına başka bir vatandaş, ''dayım iyice salladın, bu balık iç göllerde bulunan karabalık'' yanıtını vermiş.

Vatandaşlar sosyal medyada bu konu üzerinde istişareler yaparken, balığın iç göllerde yaşayan ve genellikle baraj türü göllerde bulunan Karabalık olduğu öğrenildi.

Karabalık aynı zamanda gelin balığı ve sekiz bıyık olarakta biliniyor. Genellikle 30 ile 100 cm arasında uzunluğu bulunan bu balık şu şekilde tarif ediliyor; ''Vücut uzundur, yayın balığına benzer fakat sırt yüzgecinin daha büyük ve ağızda 4 çift bıyığın bulunuşu ile ondan ayrılır. Ağız etrafındaki bıyıkların bir çifti üst çeneden, üç çifti ise alt çeneden çıkar. Uzun bıyıkların boyu baş boyunu geçebilir. Başın üst kısmında çok miktarda granüllü yapılar mevcuttur. Gözler küçüktür. Anal yüzgeç kuyruk yüzgecine kadar uzanır. Sırt yüzgeci, göğüs yüzgeçlerinin biraz gerisinden başlar, kuyruk yüzgecine kadar uzanır. Kuyruk yüzgeci tek loplu ve serbest kenarı yuvarlaktır. Vücut rengi ortama göre değişir. Çoğunlukla sırt kısmı kahverengi veya esmer yeşil, karın bölgesi ise kirli beyazdır. Genç bireylerde koyu renkli vücut boyunca uzanan bir bant görülür.

Az kılçığı bulunan balığın lezzetli bir balık olduğuda söyleniyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...