Göksun’da çiftçi kursları aralıksız devam ediyor
Reklam

Göksun’da çiftçi kursları aralıksız devam ediyor

Göksun İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen çiftçi kursları aralıksız devam ediyor. Tarımsal Nüfus Gençleşiyor Projesi kapsamında, İŞKUR ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle açılan kurslarda kursiyerlere aldıkları eğitimin yanında, günlük 30 TL ücret ve genel sağlık sigortası kapsamında iş kazası ve meslek hastalığı sigortası yapılıyor.

25 Haziran 2019 - 15:18

Proje kapsamında Göksun İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Eğitim Salonunda düzenlen Sığır Yetiştiriciliği kursuna bir ziyaret gerçekleştiren İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa BOZKURT, kursiyerle birlikte bir süre verilen kursu dinledikten sonra, kurs hakkında İlçe Müdürü Dr. Ahmet Mesut KIRAÇ’tan bilgi aldı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre  , “Kırsalda genç istihdamını artırmayı hedeflenen bu projeyle daha bilinçli, modern tarım ve hayvancılık tekniklerine daha iyi adapte olabilen çiftçiler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Katılımcılar düzenlenen bu kurslarda geleneksel tarım yöntemlerine ek olarak pratik ve profesyonel tarım yöntemlerini öğreniyor. Bu kursların düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bakanlığımız adına İl Müdürlüğü olarak çiftçilerimizin her zaman yanındayız.” Denildi.

Göksun İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre  “İŞ-KUR, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde çiftçilerimizin talepleri ve ihtiyaç hissedilen konularda kurslar düzenlendiğini belirterek, geçtiğimiz yıl düzenlediğimiz 12 kursta toplam 273 kişiye kurs bitirme sertifikalarını verdik, bu yılda benzer şekilde kurslarımıza devam ediyoruz. Kurslarımızda İlçe Müdürlüğümüzde görevli konularında uzman sağlık ve uzman teknik personellerimiz eğitmen olarak kursiyerlere eğitimler vermektedir. 2019 yılında programlarından kurslardan 2 tanesi gerçekleşmiş oldu. Bundan sonra Temmuz ayında “Çilek Yetiştiriciliği”, Eylül ayında “Domates Yetiştiriciliği”, Kasım ayında “Sürü Yönetim Elemanı” ve Aralık ayında “Basınçlı Sulama Sistemi” kurslarının açılması planlanmaktadır. İŞKUR işbirliği ile açılan kurslarımıza sosyal güvencesi olmayan, 18-40 yaş arası herkes başvuru yapabilirler.” dedi. Kıraç ayrıca planlanan kursların haricinde, talep, ihtiyaç ve iş planlaması çerçevesinde yeterli başvuru sayısınaı ulaşıldığında Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle arıcılık, mantar yetiştiriciliği v.b. konularda yaş sınırlaması veya sosyal güvence sınırlaması olmadan isteyen herkesin katılabileceği kurslarında açılmasını sağlayacaklarını ifade etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Okay, Konteyner Kent Sakinleriyle İftarda Bir Araya Geldi
Başkan Okay, Konteyner Kent Sakinleriyle İftarda Bir Araya Geldi
“Tekir’in potansiyelini ortaya çıkaracağız”
“Tekir’in potansiyelini ortaya çıkaracağız”